Supermodelele anilor ’80-’90 – atunci vs. acum

2 februarie, 2017
deschdere 23 jpeg

Se spune că frumuseţea trece cu timpul, dar nu şi dacă eşti o asemenea "minune a naturii". Iată cum arătau cele mai notabile figuri de pe podium, care au delectat lumea modei în anii '80 -'90 şi cum s-au transformat până în prezent.

Linda Evangelista

image

Modelul de origine canadiană este celebră pentru replica sa: "Nu mă dau jos din pat pentru mai puţin de 10.000$ pe zi". Ea şi-a început cariera în oraşul în care locuia şi a fost descoperită de un agent internaţional în timpul concursului Miss Teen Niagara. Nu a câştigat concursul,  dar în câţiva ani a devenit unul dintre cele mai cerute de podium. În 1985, Linda a devenit muza lui Karl Lagerfeld, iar trei ani mai târziu a abordat celebra ei tunsoare scurtă, fiind recunoscută ca supermodel internaţional. Deşi a avut o pauză considerabilă pentru cariera unui model de talia ei- 1998-2001- şi în ciuda atitudinii ei de drama queen, pentru care e recunosută, aceasta a revenit în forţă şi are şi în prezent contracte de succes.

Linda & Peter Morton

În ceea ce priveşte viaţa personală, Linda nu a dus lipsă de acţiune. În 1993, şi-a părăsit soţul, pe Gerald Marie, şeful sucursalei franceze al agenţiei de modele Elite, pentru a face un cuplu cu actorul Kyle MacLachlan, care a jucat şi în celebrul serial Twin Peaks. Aceştia au alcătuit un cuplu până în 1998 şi au fost chiar şi logodiţi. În 2006, Linda l-a adus pe lume pe fiul său Augustin, dar a refuzat să spună cine e tatăl, până în momentul în care s-au judecat pentru pensia alimentară a micuţului. Acesta este nimeni altul decât miliardarul Francois-Henri Pinault, partenerul actual al Salmei Hayek. Din 2006 până în 2013, Linda a mai avut o relaţie cu fondatorul celebrei francize Hard Rock Café, Peter Morton.

Elle Macpherson

image

Avea în plan să devină avocat, dar s-a lansat în lumea modellingului în anii  '80,  pentru a avea bani pentru cărţile de care avea nevoie ca să studieze dreptul. A început prin a juca într-o reclamă foarte populară la Tab Cola, ceea ce a propulsat-o pe multe coperte ale revistelor de succes. De altfel, ulterior, a fost de cinci ori pe coperta celebrei publicaţii Sports Illustrated, începând cu anul 1986. Trei ani mai târziu, revista Time o numea Elle  - "The Body. ". Elle, împreună cu Linda Evangelista, Christy Turlington, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Helena Christensen şi Claudia Schiffer au schimbat lumea modellingului, fiind denumite: "Magnificent Seven."

Spre finalul anilor '80, aceasta a fost măritată cu fotograful Gilles Bensimon, cu 20 de ani mai mare decât ea. El s-a ocupat de brandul ei, a lansat o serie de calendare cu ea şi câteva filme de fitness ce o aveau ca protagonistă. După separarea de acesta, fotomodelul a lansat o linie de lenjerie, a apărut într-o serie de filme, a fost mulţi ani imaginea Revlon şi a prezentat "Britain and Ireland's Next Top Model" din 2010 până în 2012.

Elle & Jeff Sofer

În 2005 se despărţea, după aproape zece ani de relaţie, de magnatul francez Arpad Busson, cel cu care avea doi copii, Flynn şi Aurelius. În 2013, Macpherson s-a căsătorit cu milionarul american Jeff Sofer.

Tyra Banks

image

S-a lansat în lumea modellingului la 15 ani şi în doar câţiva ani s-a mutat la Milano pentru a urma o carieră de succes. Paris Fashion Week în 1991 a fost primul ei sezon ca model, urcând pe podium la 25 de show-uri de modă. Tyra a fost primum model de culoare care a apărut pe coperta catalogului Victoria's Secret şi a pozat pentru Sports Illustrated Swimsuit Issue. Nici viaţa ei personală nu a fost lipsită de acţiune: s-a iubit cu Seal, John Singleton şi cu Will Smith. Supermodelul nu a făcut carieră doar în lumea modei. Ea este şi o actriţă recunoscută, jucând alături de Will Smith în "The Fresh Prince of Bel-Air"(1993), dar şi un mogul media, creând, producând şi găzduind celebra emisiune "America's Next Top Model", care a avut 22 de sezoane, din 2003 până în 2015, dar şi show-ul ce a avut o viaţă scurtă, "FABLife".  Ca antreprenoare de succes, ea deţine şi brandul Tyra Beauty Cosmetics Company, a intrat cu cartea ei "Modelland"  în topul best sellers făcut de New York Times în 2011 şi a urmat cursurile Harvard Business School în 2012.

Tyra Banks & Erik Asla

Din 2013, ea alcătuieşte un cuplu cu fotograful de origine norvegiană, Erik Asla, iar în 2016, cu ajutorul unei mame surogat, au avut primul lor copil, York.

Eva Herzigova

image

S-a mutat la Paris pentru a se lansa în lumea modei după ce a câştigat un corcurs de modeling în ţara ei natală, Cehoslovacia, la vârsta de 16 ani. A început cu apariţii şi reclame de top: Guess Jeans, Victoria's Secret, Sports Illustrated Swimsuit Issue şi Wonderbra.

În 1996, Eva s-a căsătorit cu toboşarul formaţiei Bon Jovi, Tico Torres în 1996, dar s-au despărţit doi ani mai târziu. De zece ani alcătuieşte un cuplu cu omul de afaceri italian, Gregorio Marsiaj, cu care are trei copii: George, Philipe şi Edward.

Eva Herzigova & Gregorio Marsiaj

Naomi Campbell

image

Înainte de a fi un topmodel, Naomi a fost o vedetă de mică. La 7 ani, aceasta a apărut în videoclipul lui Bob Marley, "This Is Love". Un scouter a descoperit-o oficial chiar înainte de a face 16 ani, în timp ce se afla la cumpărături. La scurt timp apărea pe coperta Elle UK, iar restul e istorie. Naomi, împreună cu Christy Turlington şi Linda Evangelista alcătuiau "The Trinity" , un fel de sfânta treime a supermodelelor, pozând pentru mai toate revistele celebre ale lumii. Naomi a apărut pe copertele a peste 500 de reviste şi este, în continuare, considerată unul dintre cele mai de succes supermodele ale lumii.

Vladimir Doronin & Naomi Campbell

Şi trecutul ei amoros este la fel de…colorat. A avut relaţii cu Mike Tyson, Robert De Niro,  Adam Clayton, basistul trupei U2 şi, cel mai recent, cu miliardarul rus, Vladimir Doronin. Şi deşi e recunoscută pentru ieşirile sale violente, aruncând cu un telefon în menajera sa, a făcut numeroase acte caritabile, iar Nelson Mandela a numit-o “nepoată onorifică”.

Helena Christensen

image

Şi-a început cariera de model ceva mai târziu, la 20 de ani, dar în scurt timp a devenit celebră, fiind imaginea brandului de make-up Revlon. În 1991 a apărut în clipul lui Chris Isaak pentru melodia "Wicked Game", iar la începutul anilor ’90, modelul de origine danezo-peruană a avut o relaţie cu solistul INXS, Michael Hutchence.  Din 1998 până în 2003 a format un cuplu cu vedeta producţiei "The Walking Dead",  Norman Reedus, cu care are şi un fiu, pe Mingus. Helena Christensen continuă să lucreze ca model, dar are succes şi ca fotograf. Fotografiile ei au fost publicate în Vogue, Elle, Harper's Bazaar şi. Black Book. Din 2008 până în prezent are o relaţie cu  liderul formaţiei “Interpol”, Paul Banks.

Claudia Schiffer

image

A devenit celebră pozând pentru Guess  şi Chanel în anii '90. Frumuseţea de origine germană, care a apărut în peste 1000 de reviste, a fost logodită cu magicianul David Copperfield din 1994 până în 1999.

În 2002, Claudia s-a căsătorit cu regizorul  producţiei "X-Men: First Class",  Matthew Vaughn, cu care are trei copii: un băiat, pe Caspar şi două fiice,  Clementine şi Cosima. Fotomodelul are şi un business personal, o linie de haine din caşmir.

Claudia Shiffer & Matthew Vaughn

Christy Turlington

image

Avea doar 17 ani când a apărut în videoclipul formaţiei Duran Duran,"Notorious". Mai târziu se remarca şi în videoclipul "Freedom! '90" al lui George Michael, alături de Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell şi Tatjana Patitz. Dar succesul ca model nu era suficient pentru ea, iar în 1994 s-a înscris la  New York University, iar cinci ani mai târziu a absolvit Magna Cum Laude în religie comparată şi filosofie estică.

În 2003 s-a căsătorit cu actorul Ed Burns, cu care are doi copii. În 2014, cuplul a pozat chiar şi pentru o reclamă la aromele Eternity de la Calvin Klein. Turlington conduce, în prezent, propria organizaţie nonguvernamentală, Every Mother Counts, care militează pentru drepturile mamei şi copilului.

Christy & Ed Burns

Cindy Crawford

image

Celebrul model a declarat în anul 2000 că renunţă la cariera ei, dar n-a putut sta departe de lumea modei, realizând, de atunci şi până acum, numeroase campanii pentru branduri de succes. A fost căsătorită pentru scurt timp, în anii ’90, cu actorul Richard Gere, iar din 1998 este căsătorită cu antreprenorul Rande Gerber, cu care are doi copii: Kaia şi Presley, modele la rândul lor, de a căror carieră se ocupă chiar ea.

Cindy Crawford & Rande Gerber



Recente pe Ok! Magazine

Cum să îți creezi biroul perfect dacă lucrezi de acasă jpg
Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg