Toamna aceasta se poartă îngrijirea. Află 3 modalități prin care să te simți mai încrezătoare în noul sezon!

29 septembrie, 2022
S1 PNG

Finalul sezonului estival marchează începutul unei noi etape, toamna, iar tu te poți bucura de schimbare prin lucrurile mărunte pe care acest anotimp le are de oferit: o colecție de castane strălucitoare adunate din parc, sărituri în mormane de frunze uscate sau îmbrățișarea caldă oferită de un fular pufos.

Cu toate că există multe aspecte frumoase ale acestei schimbări, nu este de neglijat faptul că trecerea în perioada rece a anului vine cu anumite dificultăți pentru unele persoane. Depresia sezonieră explică felul în care ciclicitatea anotimpurilor contribuie la modificarea stării de spirit. Indiferent dacă te simți predispus la acest fenomen sau nu, este benefic să aduci anumite îmbunătățiri la rutina ta pentru un plus de bună dispoziție.

Iată 3 metode prin care să te simți mai încrezătoare toamna aceasta:

1.    Definește-ți programul de somn!

Te poți simți obosit întrucât revenirea la ora de iarnă interferează cu ritmul circadian. Pentru că se face mai repede întuneric afară, organismul produce mai multă melatonină. În această situație, disciplina va fi aliatul tău. În funcție de ora la care trebuie să te trezești, configurează un program de somn care să-ți ofere cel puțin 8 ore de odihnă.

În plus, există aplicații pentru mobil care te pot ajuta în acest demers. Dacă îți e greu să adormi fără să-ți verifici rețelele de socializare și nu poți respecta ora de culcare propusă, programul va filtra notificările și apelurile primite în orele de repaus, va analiza activitatea înregistrată pe telefon și îți va raporta cât ai reușit să dormi cu adevărat.

S2 PNG

2.    Simte-te bine în corpul tău!

Vei experimenta, cel mai probabil, modificări ale apetitului care pot duce la creșteri în greutate. Contrar mitului conform căruia vremea rece favorizează arderea caloriilor, temperaturile scăzute nu modifică metabolismul. Singurul moment în care crește consumul caloriilor este atunci când tremuri deoarece organismul depune efort sporit pentru a menține termoreglarea.

Nu te lăsa pradă sedentarismului și nu uita că o minte sănătoasă se află într-un corp sănătos! Rămâi în formă prin exerciții fizice și tratamente corporale pentru slăbit de la Silhouette.ro, astfel încât să îmbini vigoarea cu esteticul. Printre beneficiile serviciilor de acest tip se numără slăbirea localizată. Pe lângă modalitatea simplă de a ajunge la silueta pe care ți-o dorești, procedurile de remodelare corporală reprezintă oportunitatea ideală de relaxare, un moment doar pentru tine.

S3 PNG

3.    Prioritizează activitățile cu cei dragi!

Poate deveni ușor ca, pe vreme rea, să te izolezi și să te afunzi în muncă, dar nu uita că o viață productivă începe cu echilibru. Alternează sarcinile pe care le ai de îndeplinit cu timp de calitate petrecut alături de prieteni și familie.

Chiar dacă vara e adeseori asociată cu distracția, viața socială nu trebuie neglijată în restul anului. Scoate-ți amicii la o plimbare în zilele însorite de toamnă și la o ceașcă de ceai fierbinte pe timp de ploaie! De asemenea, poți ieși din zona de confort organizând o petrecere de Halloween sau o competiție de dovleci sculptați.

S4 PNG

Culorile pe care frunzele le capătă în această perioadă demonstrează cât de frumoasă poate fi schimbarea. De altfel, autorul american John C. Maxwell observa că „Schimbarea e inevitabilă. Dezvoltarea e opțională.” Așadar, garderoba nu ar trebui să fie singura modificare pe care o faci în lunile următoare. Adaptează-ți stilul de viață astfel încât să fii cu un pas înaintea provocărilor pe care le aduce toamna și devino cea mai bună versiune a ta!

Sursă fotografii:Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg