Vedete care fac yoga

18 februarie, 2015

Dorinţa de a trăi cât mai mult şi cât mai frumos se răspândeşte foarte uşor, iar vedetele îşi doresc o viaţă cât mai lungă şi mai fericită, deci ar încerca orice ca să obţină asta. Nu sunt puţine vedetele din România, dar şi din întreaga lume ce practică tehnica yoga pentru a se menţine cât mai în formă.

Dorinţa de a trăi cât mai mult şi cât mai frumos se răspândeşte foarte uşor, iar vedetele îşi doresc o viaţă cât mai lungă şi mai fericită, deci ar încerca orice ca să obţină asta. Nu sunt puţine vedetele din România, dar şi din întreaga lume ce practică tehnica yoga pentru a se menţine cât mai în formă. Deşi practica yoga presupune atingerea tuturor etapelor pe rând, mulţi se mulţumesc doar cu practicarea pranayamei, controlul respiraţiei.

Vedetele fac yoga, dar ştiu ce este yoga cu adevărat?

Yoga este definită ca “suprimarea stărilor de conştiinţă”, stări care sunt în număr nelimitat, şi în care punctul de plecare al meditaţiei yoga este concentrarea asupra unui singur obiect. În ultimii câţiva ani yoga a început să fie din ce în ce mai cunoscută şi în Occident. Laitmotivul literaturii yogine este că nimic nu se poate dobândi fără acţiune şi fără practicarea ascezei.

Yoga poate fi considerată chiar practica de plecare a rugăciunii şi înfrânării asceţilor ortodocşi, yoga a fost ca o pregătire a acestora în trecut pentru asceza de multe ori severă a călugărilor creştini. Este vorba, deci, de o practică foarte serioasă şi greu de urmat de omul care nu ştie ce înseamnă disciplina şi programul.

Yoga este un complex de tehnici şi pot fi înţelese ca etape ale itinerariului ascetic şi spiritual, care are ca finalitate eliberarea. Orice om care doreşte să practice yoga trebuie să ştie că aceasta presupune urmarea unor etape.

Aşadar, începând cu prima etapă, înfrânările (yama), continuând cu disciplinele (niyama), posturile corpului (asana), controlul respiraţiei (pranayama), emanciparea activităţii senzoriale de contactul cu obiectele exterioare (pratyahara), concentrarea (dharana), meditaţia yogină (dhyana) şi, în final, enstaza sau eliberarea (samadhi). Yoga este ceva mult mai complex decât este prezentată în general. Fiind o practică pentru asceţi, în general, nu poate fi tratată aşa simplist, cum de multe ori se întâmplă în societăţile occidentale.

Vedete din România care fac yoga

Maia Morgenstern practică yoga de la vârsta de 5 ani, văzând această tehnică de mică la tatăl său, de la care a preluat tehnica. Actriţa respectă un program riguros yoga, făcând de 5 ori pe săptămână.

Despre Oreste Teodorescu se ştie că este pasionat de misticism şi orice este legat de spiritualitate, în general, deci era normal să practice yoga. Pe lângă deschiderea faţă de tot ce înseamnă spiritual în întreaga lume, Oreste a practicat yoga în văzul lumii şi a vorbit deschis şi la televizor despre acest lucru. Oricum, interesant de urmărit cum îi place să amestece religiile, ţinând posturile creştinilor, rugându-se lui Dumnezeu şi făcând yoga.

Cristi Ioniţă a mers un pic mai departe, având propriul guru, care să îl iniţieze corect în noul stil de viaţă. A renunţat la carne pentru a nu primi energia negativă a animalului sacrificat şi a adoptat un stil de viaţă aproape raw-vegan.

Vedete la Hollywood care fac yoga

Unele vedetele practică yoga pentru a-şi recăpăta echilibrul psihic şi fizic, pentru a trece prin perioade grele din viaţă şi pentru a se păstra cât mai active. Este cazul unor vedete de la Hollywood, care şi-au recăpătat încrederea în sine practicând yoga.

După divorţul foarte mediatizat de Brad Pitt, Jennifer Aniston a trebuit să îşi revină în forţă, aşa că s-a regăsit în yoga. Fiind uimită de ce a putut realiza în scurt timp, a împărtăşit şi fanilor săi o casetă cu exerciţiile pe care le practică împreună cu antrenorul ei.

Michelle Williams şi Gisele Bundchen şi-au regăsit pacea interioară şi puterea de a trece prin momente de suferinţă grea prin yoga. Iar Michelle a fost atât de încântată de practica yoga, încât a înfiinţat în 2011 un centru yoga pentru mame singure, ea însăşi suferind în urma morţii tatălui copilului ei, Heath Ledger şi rămânând singură cu Matilda, fetiţa lor.

Cântăreţii nu sunt mai prejos printre vedetele care fac yoga, ei fiind mult mai în formă înainte de concerte după câteva şedinţe de yoga. Lady Gaga, deşi nu pare genul care să adere la o astfel de practică, se pare că frecventează un centru de yoga din New York şi a declarat că yoga o vindecă. Adam Levine de la The Maroon 5 a declarat pentru Men’s Health în 2013 că înainte de fiecare concert face 1 oră de yoga, declarând că această practică l-a făcut să fie mult mai focusat şi concentrat şi să ia decizii mai bune în viaţă.

Pentru unii întoarcerea la o viaţă normală, decentă şi fără excese este absolut necesară, iar yoga poate ajuta pe oricine să se disciplineze. Este şi cazul lui Robert Downey Jr. care după un trecut tumultuos şi plin de excese de tot felul şi-a recăpătat echilibrul prin yoga.

Nu sunt puţine vedetele care îşi sacrifică o bună bucată din viaţă, unele poate chiar toată viaţa pentru a arăta bine, a da bine în public şi a fi veşnic frumoase. Este şi cazul Jessicăi Biel, care a declarat în 2011 pentru Fox411 că “nu am viaţă…petrec o grămadă de timp la yoga”.Recente pe Ok! Magazine

3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg
roma4 jpg
roc4 jpg
varciu28 jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (5) jpg
bobonete jpg
pel jpg
ioana42 jpg
Demi Moore și Bruce Willis (2) jpg
Gabi Oțil jpg
carte1 jpg
gradi jpg