Ce fel de bijuterii să porți dacă ai alergie la aur sau argint

27 septembrie, 2022
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg

În stare pură, aurul și argintul sunt nonalergice, deci este puțin probabil să te trezești cu iritații, eczeme și mâncărimi de la ele.

Totuși, multe femei se plâng de aceste reacții atunci când poartă cercei, coliere, inele sau brățări realizate din aur și argint. Reacțiile alergice apar, de fapt, din cauza altor metale din compoziția bijuteriilor. Aurul și argintul pure sunt prea moi pentru a fi modelate ca bijuterii și atunci li se adaugă aliaje, de regulă nichel, care este foarte reactiv, mai ales în contact cu o piele sensibilă. Nichelul este utilizat cel mai frecvent în aliajele de aur și argint din două motive foarte importante: în primul rând, le face mai dure și mai rezistente în timp și apoi le conferă strălucire. Deci, în acest fel, bijuteriile vor arăta mai bine, însă crește și riscul de alergii, mai ales în cazul persoanelor cu o piele sensibilă.

Simptome de alergie

Simptomele de alergie la metalele din bijuterii pot fi ușor recunoscute. În primul rând, apar erupții cutanate în zona de contact, de obicei la o zi după ce este pusă bijuteria în cauză. Mai pot apărea pete roșii, mâncărimi, secreții nazale, strănut și lăcrimare.

Cele mai multe simptome dispar imediat ce renunți la bijuteria respectivă, însă erupțiile cutanate se vindecă mai greu, în aproximativ două săptămâni. Dacă vei continua să porți bijuteria, erupția se poate răspândi pe o suprafață mai mare a corpului. De asemenea, este recomandat să consulți un medic dermatolog care să-ți recomande un tratament, pentru că, netratată, pielea poate deveni mai închisă la culoare în zona de contact.

Ce bijuterii să porți dacă ai alergie la aur și argint

Bineînțeles că poți să porți bijuterii dacă ai alergie, însă trebuie să acorzi atenție metalului din care sunt făcute.

Bijuterii din cupru

Cuprul este un metal cu un potențial alergen foarte scăzut și din acest motiv este o opțiune de luat în calcul. Pe lângă faptul că arată foarte bine, bijuteriile realizate din cupru au mai multe beneficii de care vei fi încântată, despre care vei afla mai multe detalii de pe blogul Maya Concept. Însă ai grijă ca bijuteriile să fie realizate din cupru cât mai curat, pentru că și în acest caz se folosesc de multe ori aliaje pentru a le spori rezistența și strălucirea. De la cupru, pielea poate căpăta o nuanță verzuie în zona de contact, dar acesta este un semn că metalul este curat, nu de alergie.

Aur și argint cât mai pure

Dacă vrei să rămâi pe variantele clasice de aur și argint, atunci caută bijuterii realizate din metale cât mai curate. Poți găsi - ce-i drept, mai greu - unele din argint veritabil, pe care îl recunoști după marcajul 925, și din aur de 24 de carate, adică având o puritate de 99%.

Bijuterii din titan și platină

Titanul este nonalergic, iar aliajele sale sunt aluminiul și vanadiul, de asemenea nonalergice. Titanul este ușor și durabil, dar și foarte rezistent la coroziune și poate fi purtat în apă sărată, potrivit qevon.com. Platina este un alt material safe, fără potențial alergic.

Foto: UnsplashRecente pe Ok! Magazine

Ads PNG
cannon PNG
Julia Roberts
mirela vaida si fiul
Simona Radiș și Ancuța Bodnar (1) jpg
ce ca ti de ski te protejeaza cel mai bine jpg
Garderoba de iarnă jpg
Vladimir Putin  sursa   GettyImages jpg
Violet, fiica lui Ben Affleck si a lUi Jennifer Garner, la dineul de stat de la Casa Alba   GettyImages 1446123513 jpg
masuta jpg
antonescu
caprio
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
machiaj
brad pitt
heyu jpg
stil de viata sanatos jpg