Birourile viitorului, locul unde jobul devine o oportunitate în carieră. 3 concepte cheie ce le definesc

23 martie, 2023
birourile viitorului jpg

Realitățile sociale și economice actuale, intrarea generațiilor noi pe piața muncii și progresele tehnologice au dat startul unor schimbări de esență în mentalitatea și așteptările angajaților moderni.

Dacă până nu demult, activitatea la locul de muncă era privită doar ca o modalitate de a asigura resursele financiare necesare vieții de zi cu zi, lucrurile au evoluat, iar salariații își doresc mai mult de la viața profesională, fie că este vorba de construirea unei cariere de succes, de satisfacția muncii sau de posibilitățile de dezvoltare.

Astfel, birourile viitorului vor trebui regândite nu doar ca spații de lucru propriu-zise, ci și din punctul de vedere al experienței la serviciu. În tot acest design coexistă trei concepte cheie, care formează structura de bază a viitoarelor spații pentru activitatea profesională.

1.   Well-being

O parte definitorie a conceptului de bunăstare este calitatea relațiilor pe care le avem cu ceilalți și cum dăm sens vieții.

Co-living - echilibrul între viață și muncă

În contextul provocărilor din ultima vreme, redefinirea priorităților a devenit o preocupare constantă a angajaților, care doresc o mai mare coeziune a echipelor din care fac parte și acordă o importanță sporită echilibrului dintre viața profesională și cea personală.

Potrivit unui sondaj Genesis Property, compania fondată de Liviu Tudor, realizat în anul 2022, 53,4% dintre salariații chestionați au declarat că productivitatea crescută la locul de muncă este strâns legată de socializarea și interacțiunea dintre membrii echipei în afara orelor de serviciu.

Spații comune de lucru și birouri satelit

Locul de muncă este o expresie a vieții comunitare. Birourile viitorului vor putea oferi spații inspiraționale, care să înlesnească legăturile sociale și să dezvolte interacțiunea dintre colegii de serviciu, fiind, în același timp și prietenoase cu mediul.

Ele pot fi soluția pentru angajații multor companii cu programe de lucru flexibile sau freelanceri și vor trebui să asigure, pe lângă confort, diverse spații care să satisfacă nevoile profesionale, sociale, de învățare sau personale, precum și o gestionare eficientă a resurselor

2.   Green - clădirile verzi, prietenoase cu mediul

Un spațiu de lucru regândit și optimizat, așa-numitul „imobil verde”, trebuie să devină un loc în care cei care activează acolo au un mediu de muncă sănătos, care poate mări eficiența și productivitatea.

Clădiri sănătoase pentru un mediu de lucru sigur

Mediul de lucru poate fi, de multe ori, un factor de stres pentru angajați. Un loc de muncă nesigur din punctul de vedere al siguranței sanitare poate fi un impediment pentru construirea unei cariere de succes. Crearea unor spații de lucru unde salariații își pot desfășura activitățile zilnice în condiții de siguranță sporite trebuie să fie o prioritate.

Provocările economice și sociale care se petrec la nivel mondial cer flexibilitate și viziune. O problemă globală poate fi rezolvată doar printr-o soluție de aceeași anvergură, deci este nevoie, mai mult ca oricând, de soluții ingenioase și inovatoare pentru clădirile viitorului.

Sursa foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg