5 greşeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire

2 iunie, 2018
dieta jpeg

Sezonul estival bate la uşă, astfel că mulţi dintre noi devenim din ce în ce mai preocupaţi de silueta pe care o vom afişa la plajă în această vară.

image

Din păcate, există încă multe persoane care aleg să ţină cure de slăbire fulger sperând să scape rapid de kilogramele în plus, în timp util până la vacanţă. Astfel de cure de slăbire intensive aduc, însă, mai multe dezavantaje decât beneficii. Răzvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center, identifică 5 greşeli pe care mulţi le fac atunci când aleg să ţină o astfel de dietă.

“Întrucât vara aproape că a sosit şi, cel mai probabil, vrei să ai o “silueta de vis” şi vei începe o cură de slăbire, vreau să te ajut să nu faci cele mai întâlnite greşeli atunci când începi această provocare. Cu toţii ne dorim un abdomen plat, braţe tonifiate, ori, în cazul doamnelor, picioare fără celulita sau grăsime. Ceea ce oferă însă curele de slăbire nu reprezintă, pe termen lung, un rezultat benefic.

Vrei rezultate peste noapte Prima greşeală pe care o facem atunci când începem o nouă dietă este faptul că ne grăbim să culegem roadele într-un timp foarte scurt. Nu încerca să scapi de kilogramele în plus într-o luna, kilograme depuse pe parcursul anului sau al iernii. Nu vei reuşi decât să slăbiti nesănătos, să încetineşti metabolismul iar, atunci cţnd vei reveni la stilul de viaţă cu care erai obişnuit, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slabeşti treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare şi multă voinţă. Mai bine ajungi la target mai târziu, decât acum, în câteva săptămâni, pentru ca apoi totul să se întoarcă împotriva ta.

Te înfometezi

O altă greşeală des întâlnită în curele de slăbire este faptul că devenim foarte restrictivi cu organismul nostru, începem să îl privăm încă de la început de cât mai multe alimente, fapt care duce într-un timp destul de scurt la o corvoadă. Cât timp “dieta” se bazează doar pe renunţare vom fi mereu tentaţi să cedăm. Trebuie să abordam problema cu calm şi răbdare, să progresăm de la o săptămână la alta, să încercăm să eliminam unul câte unul din “alimentele interzise”.

Nu faci mişcare

Procesul de slăbire nu presupune numai dietă. Kilogramele în plus şi celulita datorate stilului de viaţă sedentar nu vor ceda uşor numai prin “dietă”. Ai nevoie de mişcare! E adevărat, trăim în secolul vitezei unde timpul este mereu insuficient pentru toate activităţile pe care le avem în plan, astfel că, dacă nu ai timp să mergi la o sală de sport, unde să faci mişcare într-un mediu organizat şi să beneficiezi de atenţia unor oameni pregătiţi să te ajute, nu scăpa micile ocazii de a face miscare: nu lua liftul, urcă pe scări ; mergi pe jos măcar 15 minute pe zi; dimineaţa când te trezeşti după o uşoară înviorare, fă 20 de abdomene. Sunt doar câteva minute din viaţa ta şi, totuşi, atât de benefice pentru organism, pentru sănătate. Aşadar, evită să ţii dietă şi să fii sedentar în acelaşi timp.

Numeri caloriile

O altă greşeală pe care o întâlnim în curele de slăbire este “număratul caloriilor”. Ne propunem să atingem un număr de X calorii pe zi, însă, atenţie, faptul că atingem acest target nu ne ajută mereu la slăbit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în timp de 500 de calorii obţinute din zaharuri agraveaza situaţia şi abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste “calorii”. Aşa că evită număratul caloriilor şi încearcă să ai un echilibru in alimentaţie, să mănânci alimente bogate în nutrienţi de calitate, nu doar alimente sărace în calorii.

Nu te recompensezi

Nu în ultimul rând, trebuie să ai in vedere faptul că eşti ca într-o competiţie unde, din când în când, meriţi o “recompensă”, un bonus pentru a putea continua în acelaşi mod organizat şi bine pus la punct. Drept urmare, din când în când (ex : la fiecare 10 zile/2 săptămâni) meriţi o recompensă, fie că este vorba de o “plăcere vinovată” (o prajitură cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare. Aceste “bonusuri” vin ca un check point în drumul spre “silueta de vis”.

Răzvan Stratulat este unul din antrenorii Bodyshape Transformation Center, un nou concept îmbină antrenamentele de grup, ghidate de antrenori experimentaţi, cu plan nutriţional şi, în mod cu totul nou, cu coaching-ul pe partea de motivatie & mindset.Recente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg