6 alimente inamice ale diabetului! Halle Berry şi Tom Hanks suferă de această boală

23 iulie, 2017
halle berry, tom hanks jpeg

La nivel mondial, peste 500 milioane de adulţi suferă de această boală şi de complicaţiile sale. Iată ce trebuie să consume în „lupta“ cu ea.

Diabetul de tip 2. Nici n-ai spune că Halle Berry şi Tom Hanks suferă de această boală.

Când vorbim despre diabet, există două categorii de boală: tipul 1, în care se încadrează cei dependenţi de insulină, boală autoimună care opreşte producţia de insulină şi care reprezintă doar 10% din bolnavii de diabet; şi diabetul de tip 2, cel mai comun, când organismul fie nu produce suficientă insulină, fie dezvoltă rezistenţă la aceasta. Pe lângă predispoziţia genetică a celor care au diabet de tip 2, obezitatea, prea multe kilograme în plus sau viaţa sedentară au o contribuţie majoră în dezvoltarea bolii. Boala poate fi ţinută sub control şi cu ajutorul alimentaţiei corespunzătoare. Iată câteva alimente recomandate mai ales celor cu diabet de tip 2.

Avocado

image

Pe lângă conţinutul bogat de vitamina E, avocado are multe grăsimi sănătoase, monosaturate. Folosit în dietele sănătoase, acesta reglează nivelul de insulină, în special pentru cei cu diabet de tip 2.

Legume fără amidon

image

Broccoli, spanacul, ardeiul iute, roşiile sau ciupercile sunt bogate în nutrienţi şi nu conţin calorii. În plus, acestea ajută la reducerea tensiunii şi sunt extrem de săţioase, putând fi folosite adesea în gustările de peste zi recomandate diabeticilor.

Migdalele

image

Consumate crude, acestea constituie mixul perfect de grăsimi monosaturate şi magneziu, un mineral care are rol de carbohidrat pentru metabolism. Deficitul de magneziu poate afecta secreţia de insulină. Alte surse de magneziu sunt sfecla roşie, dovleacul şi spanacul.

Peşte de apă rece

image

Somonul, tonul şi codul sunt bogaţi în proteine benefice şi omega 3, care acţionează ca o barieră împotriva zaharurilor atât de nocive pentru diabetici. Proteinele şi grăsimile conţinute de aceste categorii de peşte ajută la stimularea secreţiei hormonului glucagon, care provoacă pierderea de grăsimi.

Făină de ovăz

image

Este o sursă suficientă de fibre solubile şi indisolubile şi de aceea este considerată un ingredient minune. Ar trebui să evitaţi făina de ovăz clasică, instant, din supermarket, pentru că aceasta stimulează creşterea în greutate şi ridică tensiunea. Cea mai bună e cea de origine irlandeză sau cea pe care scrie „steel cut“.

Fasole

image

Conţine foarte multe vitamine şi minerale, inclusiv complexul de vitamine B, calciu şi fier. Fasolea neagră, năutul şi lintea sunt bogate în fibre şi proteine, de aceea nu produce fluctuaţii la nivelul circulaţiei sangvine, nici creşteri de tensiune. Fibrele uşor de digerat reduc cantitatea de colesterol, deci şi riscul cardiac.

Foto: Guliver/ Rex Features/ Splash News/ 123RF.COM



Recente pe Ok! Magazine

Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg
man 1846050 1280 jpg
Foodi OP300UK TenderCrisp Ribs Grill CMYK jpg
pexels adnan pervaiz 724231353 18341593 jpg
okmagazine ro png
Cum să îmbunătățești productivitatea în spațiile publice Iată cum te poți concentra mai bine jpg
Tradare jpg
Pisica jpg
OKMagazine (2) (3) (1) jpg
Therme