6 alimente inamice ale diabetului! Halle Berry şi Tom Hanks suferă de această boală

23 iulie, 2017
halle berry, tom hanks jpeg

La nivel mondial, peste 500 milioane de adulţi suferă de această boală şi de complicaţiile sale. Iată ce trebuie să consume în „lupta“ cu ea.

Diabetul de tip 2. Nici n-ai spune că Halle Berry şi Tom Hanks suferă de această boală.

Când vorbim despre diabet, există două categorii de boală: tipul 1, în care se încadrează cei dependenţi de insulină, boală autoimună care opreşte producţia de insulină şi care reprezintă doar 10% din bolnavii de diabet; şi diabetul de tip 2, cel mai comun, când organismul fie nu produce suficientă insulină, fie dezvoltă rezistenţă la aceasta. Pe lângă predispoziţia genetică a celor care au diabet de tip 2, obezitatea, prea multe kilograme în plus sau viaţa sedentară au o contribuţie majoră în dezvoltarea bolii. Boala poate fi ţinută sub control şi cu ajutorul alimentaţiei corespunzătoare. Iată câteva alimente recomandate mai ales celor cu diabet de tip 2.

Avocado

image

Pe lângă conţinutul bogat de vitamina E, avocado are multe grăsimi sănătoase, monosaturate. Folosit în dietele sănătoase, acesta reglează nivelul de insulină, în special pentru cei cu diabet de tip 2.

Legume fără amidon

image

Broccoli, spanacul, ardeiul iute, roşiile sau ciupercile sunt bogate în nutrienţi şi nu conţin calorii. În plus, acestea ajută la reducerea tensiunii şi sunt extrem de săţioase, putând fi folosite adesea în gustările de peste zi recomandate diabeticilor.

Migdalele

image

Consumate crude, acestea constituie mixul perfect de grăsimi monosaturate şi magneziu, un mineral care are rol de carbohidrat pentru metabolism. Deficitul de magneziu poate afecta secreţia de insulină. Alte surse de magneziu sunt sfecla roşie, dovleacul şi spanacul.

Peşte de apă rece

image

Somonul, tonul şi codul sunt bogaţi în proteine benefice şi omega 3, care acţionează ca o barieră împotriva zaharurilor atât de nocive pentru diabetici. Proteinele şi grăsimile conţinute de aceste categorii de peşte ajută la stimularea secreţiei hormonului glucagon, care provoacă pierderea de grăsimi.

Făină de ovăz

image

Este o sursă suficientă de fibre solubile şi indisolubile şi de aceea este considerată un ingredient minune. Ar trebui să evitaţi făina de ovăz clasică, instant, din supermarket, pentru că aceasta stimulează creşterea în greutate şi ridică tensiunea. Cea mai bună e cea de origine irlandeză sau cea pe care scrie „steel cut“.

Fasole

image

Conţine foarte multe vitamine şi minerale, inclusiv complexul de vitamine B, calciu şi fier. Fasolea neagră, năutul şi lintea sunt bogate în fibre şi proteine, de aceea nu produce fluctuaţii la nivelul circulaţiei sangvine, nici creşteri de tensiune. Fibrele uşor de digerat reduc cantitatea de colesterol, deci şi riscul cardiac.

Foto: Guliver/ Rex Features/ Splash News/ 123RF.COM



Recente pe Ok! Magazine

Cum gătești mai eficient acasă și cum îți construiești propriul stil culinar jpg
femeie rochie de revelion petrecere confetti 3419692 jpg
casa racoroasa jpg
Pulover Reserved jpg
4 detalii care tranforma o cina intr o seara memorabila jpg
placi din policarbonat viu colorate jpg
cute family standing near christmas tree jpg
FOTO Facebook West Side Christmas Market
OKMAGAZINE sandy millar nuS2GDpCDoI unsplash jpg
okmagazine ro pexels karola g 7269680 jpg
femeie in rochie poarta multe inele  kElEigko7PU jpg
Transformă ți părul într o linie perfectă tehnici profesionale pentru îndreptarea corectă cu placa jpg
De ce este important sa ai atat o campanie de SEO cat si una de direct marketing  jpg
okmagazine ro   Cum să alegi adidași eleganți care se potrivesc atât sport cât și streetwear jpg
Greșeli frecvente în curele de detoxifiere a ficatului jpg
1763551941 RJY1 jpg
1763743045 Y1kG png
Cum ar arăta lista de dorințe a pisicii tale dacă ar ști să i scrie lui Moș Crăciun jpg