7 beneficii ale frigului
Walking in the winter wonderland. Şi da, acest lucru îţi face la fel de mult bine precum sună de frumos. Imaginează-ţi senzaţia de eliberare cu care te întorci în casă, după o plimbare în parcul proaspăt nins! Noi îţi arătăm de ce nu trebuie să te fereşti de iarna cea albă şi geroasă şi de puterile ei binefăcătoare.
Prinţul William şi Kate Middleton
Mai multă energie
E un lucru simţit pe propria piele. De câte ori eşti obosit şi fără vlagă, ai o opţiune mai bună decât încă o cafea. Expunerea la ger şi plimbarea afară, la temperaturi foarte reci, te vor energiza instantaneu şi pentru multe ore. Nu trebuie să stai foarte mult în frig pentru a te simţi mai viguros: o scurtă ieşire poate avea efectul unui espresso puternic.
Somnul vine mai uşor
Temperaturile scăzute te ajută să adormi mai repede şi să ai şi un somn de calitate. Se spune că insomniacii au o temperatură interioară mai ridicată, iar frigul ajută la reglarea acestui inconvenient. Cum iarna nu putem să dormim într-un spaţiu răcoros, precum vara, statul în frig în timpul zilei este cea mai bună soluţie la îndemână. Când vom intra în casă, de la frig la căldură, ne vom topi şi de somn.
Mintea ta lucrează mai bine
Mai multă energie înseamnă şi o minte mai ascuţită, după ce a fost oxigenată ca la carte, în aer rece. De cealaltă parte, temperaturile ridicate sunt răspunzătoare pentru diminuarea resurelor organismului nostru, precum glucoza, acea substanţă folosită în procesele cognitive.
Respiri fără probleme
Înainte să critici iarna, gândeşte-te la cât de bine îi face acest anotimp organismului. Cât de bine respiri, mai exact. Aerul greu respirabil din vară sau chiar primăvară şi nivelul ridicat de radiaţii solare sunt înlocuite cu un aer răcoros şi de bună calitate, care vine la pachet cu frigul. Nu te ascunde, aşadar, în casă şi ieşi în frig, ca să inspiri cel mai proaspăt aer din an.
Ducii de Cambridge sunt amatori de schi şi de zăpadă
O circulaţie mai bună
Obrajii cei roşii cu care te întorci după o plimbare îndelungată pe afară sunt semn bun. Semn că vasele de sânge de la nivelul pielii au o activitate mai intensă, circulaţia fiind stimulată de temperaturile foarte scăzute. O mai bună irigare a tenului se lasă şi cu beneficii cosmetice, cu un plus pentru elasticitate şi luminozitate.
Un timp perfect pentru jogging
Te întrebi de ce se antrenează sportivii profesionişti sus, la munte, în frig? Deoarece este vremea perfectă. Să alergi în căldură şi la o umiditate ridicată înseamnă să-ţi expui corpul la un stres suplimentar, unul pe care-l elimini iarna. Mai mult, studiile arată că alergătorii obţin un timp mai bun dacă practică această activitate la temperaturi scăzute. Iar dacă alergi mai repede, arzi şi mai multe calorii, motiv îndeajuns de bun pentru a face jogging în frig.
Knockout pentru inflamaţii şi infecţii
Dacă pachetul de gheaţă aplicat pe un muşchi inflamat are efect, de ce să n-o facă şi aerul rece? Şi o face bine, dacă ar fi să ne gândim la crioterapie, care se foloseşte de temperaturi extrem de scăzute pentru a trata durerile musculare. Mai mult, frigul este de ajutor şi împotriva infecţiilor, căci celulele din organism responsabile cu imunitatea se multiplică mai uşor dacă te expui la aer rece.