7 beneficii ale frigului

22 decembrie, 2016
kate middleton snow3  a jpeg

Walking in the winter wonderland. ┼×i da, acest lucru ├«┼úi face la fel de mult bine precum sun─â de frumos. Imagineaz─â-┼úi senza┼úia de eliberare cu care te ├«ntorci ├«n cas─â, dup─â o plimbare ├«n parcul proasp─ât nins! Noi ├«┼úi ar─ât─âm de ce nu trebuie s─â te fere┼čti de iarna cea alb─â ┼či geroas─â ┼či de puterile ei binef─âc─âtoare.

Prin┼úul William ┼či Kate Middleton

Mai mult─â energie

E un lucru sim┼úit pe propria piele. De c├óte ori e┼čti obosit ┼či f─âr─â vlag─â, ai o op┼úiune mai bun─â dec├ót ├«nc─â o cafea. Expunerea la ger ┼či plimbarea afar─â, la temperaturi foarte reci, te vor energiza instantaneu ┼či pentru multe ore. Nu trebuie s─â stai foarte mult ├«n frig pentru a te sim┼úi mai viguros: o scurt─â ie┼čire poate avea efectul unui espresso puternic.

Somnul vine mai u┼čor

Temperaturile sc─âzute te ajut─â s─â adormi mai repede ┼či s─â ai ┼či un somn de calitate. Se spune c─â insomniacii au o temperatur─â interioar─â mai ridicat─â, iar frigul ajut─â la reglarea acestui inconvenient. Cum iarna nu putem s─â dormim ├«ntr-un spa┼úiu r─âcoros, precum vara, statul ├«n frig ├«n timpul zilei este cea mai bun─â solu┼úie la ├«ndem├ón─â. C├ónd vom intra ├«n cas─â, de la frig la c─âldur─â, ne vom topi ┼či de somn.

Mintea ta lucreaz─â mai bine

Mai mult─â energie ├«nseamn─â ┼či o minte mai ascu┼úit─â, dup─â ce a fost oxigenat─â ca la carte, ├«n aer rece. De cealalt─â parte, temperaturile ridicate sunt r─âspunz─âtoare pentru diminuarea resurelor organismului nostru, precum glucoza, acea substan┼ú─â folosit─â ├«n procesele cognitive.

Respiri f─âr─â probleme

├Änainte s─â critici iarna, g├ónde┼čte-te la c├ót de bine ├«i face acest anotimp organismului. C├ót de bine respiri, mai exact. Aerul greu respirabil din var─â sau chiar prim─âvar─â ┼či nivelul ridicat de radia┼úii solare sunt ├«nlocuite cu un aer r─âcoros ┼či de bun─â calitate, care vine la pachet cu frigul. Nu te ascunde, a┼čadar, ├«n cas─â ┼či ie┼či ├«n frig, ca s─â inspiri cel mai proasp─ât aer din an.

Ducii de Cambridge sunt amatori de schi ┼či de z─âpad─â

O circulaţie mai bună

Obrajii cei ro┼čii cu care te ├«ntorci dup─â o plimbare ├«ndelungat─â pe afar─â sunt semn bun. Semn c─â vasele de s├ónge de la nivelul pielii au o activitate mai intens─â, circula┼úia fiind stimulat─â de temperaturile foarte sc─âzute. O mai bun─â irigare a tenului se las─â ┼či cu beneficii cosmetice, cu un plus pentru elasticitate ┼či luminozitate.

Un timp perfect pentru jogging

Te ├«ntrebi de ce se antreneaz─â sportivii profesioni┼čti sus, la munte, ├«n frig? Deoarece este vremea perfect─â. S─â alergi ├«n c─âldur─â ┼či la o umiditate ridicat─â ├«nseamn─â s─â-┼úi expui corpul la un stres suplimentar, unul pe care-l elimini iarna. Mai mult, studiile arat─â c─â alerg─âtorii ob┼úin un timp mai bun dac─â practic─â aceast─â activitate la temperaturi sc─âzute. Iar dac─â alergi mai repede, arzi ┼či mai multe calorii, motiv ├«ndeajuns de bun pentru a face jogging ├«n frig.

Knockout pentru inflama┼úii ┼či infec┼úii

Dac─â pachetul de ghea┼ú─â aplicat pe un mu┼čchi inflamat are efect, de ce s─â n-o fac─â ┼či aerul rece? ┼×i o face bine, dac─â ar fi s─â ne g├óndim la crioterapie, care se folose┼čte de temperaturi extrem de sc─âzute pentru a trata durerile musculare. Mai mult, frigul este de ajutor ┼či ├«mpotriva infec┼úiilor, c─âci celulele din organism responsabile cu imunitatea se multiplic─â mai u┼čor dac─â te expui la aer rece.Recente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg