Anca Lungu se pregăteşte să nască cu moaşă FOTO

7 iunie, 2018
Anca Lungu nastere 3 jpeg

A dat România pentru Coasa de Azur, locul în care se va naşte în scurt timp cel de-al doilea copil al său.

image

După divorţul de Ştefan Lungu, prezentatoarea Observatorului de weekend de la Antena 1 şi-a refăcut viaţa alături de un afacerist grec, Harry Arampatzis. O nouă dragoste pentru care Anca Lungu a lăsat România în urmă, stabilindu-se împreună cu fiica sa, Natalia, la Nisa, unde urmează să-l nască pe cel de-al doilea copil al său.

Cum sarcina se apropie de termen, Anca s-a pregătit din timp cu cele necesare şi şi-a ales şi moaşa care o va ajuta să nască, o doamnă amabilă pe nume Delphine.

"O alesesem dintr-o lungă listă cu moaşe pe care medicul de aici mi-a dat-o la prima întâlnire. Zâmbetul ei larg şi fermitatea cu care mi-a strâns mâna au fost primele semne că făcusem alegerea corectă. Delphine m-a invitat în cabinetul ei şi am petrecut împreună mai bine de o oră şi jumătate, timp în care mi-a explicat cum decurge o naştere în Franţa pas cu pas, care sunt protocoalele maternităţii în care voi naşte, mi-a spus care e momentul în care trebuie să-mi iau bagajul şi să plec la spital şi am încheiat cu exerciţii de respiraţie", ne-a relatat Anca Lungu prima ei întâlnire cu moaşa care o va ajuta să-l aducă pe lume pe cel de-al doilea copil.

Spre deosebire de Româânia, în Franţa tot procesul naşterii este supravegheat de o moaşă (sage femme), chiar şi aducerea pe lume a copilului se face de către aceasta. Doctorul ginecolog se implică doar dacă sarcina este expusă anumitor riscuri. Cât despre medicamente, sunt preferate cele homeopate, pentru a nu dăuna fătului.

"Ştiam că Franţa e mama homeopatiei şi ştiam mult mai multe informaţii despre această parte a medicinei decât şi-ar fi imaginat Delphine. Le aflasem cu puţin timp în urmă tocmai de la Michèle Boiron, fiica celui care a pus bazele companiei BOIRON cu mai bine de 8 decenii în urmă. A fost ultimul interviu pe care l-am făcut cu doar o zi înainte de a pleca din ţară. Michèle lansa la Bucureşti cea de-a 7 a carte despre tratamentele homeopatice, o carte dedicată traumatologiei generale şi sportive. Purta ochelari cu rame de un albastru-electric, asortate la ploverul aşezat lejer pe umeri. Purta şi un zâmbet cald cu care şi-a tratat audienţa în timpul conferinţei de presă."

Anca Lungu şi Michèle Boiron

Iată şi câteva instantanee cu Anca Lungu în ultimul trimestru de sarcină



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg