Anca Lungu se pregăteşte să nască cu moaşă FOTO

7 iunie, 2018
Anca Lungu nastere 3 jpeg

A dat România pentru Coasa de Azur, locul în care se va naşte în scurt timp cel de-al doilea copil al său.

image

După divorţul de Ştefan Lungu, prezentatoarea Observatorului de weekend de la Antena 1 şi-a refăcut viaţa alături de un afacerist grec, Harry Arampatzis. O nouă dragoste pentru care Anca Lungu a lăsat România în urmă, stabilindu-se împreună cu fiica sa, Natalia, la Nisa, unde urmează să-l nască pe cel de-al doilea copil al său.

Cum sarcina se apropie de termen, Anca s-a pregătit din timp cu cele necesare şi şi-a ales şi moaşa care o va ajuta să nască, o doamnă amabilă pe nume Delphine.

stanga
dreapta
Anca Lungu naste jpeg
Anca Lungu nastere jpeg
Anca Lungu nastere 2 jpeg
Anca Lungu nastere 4 jpeg

"O alesesem dintr-o lungă listă cu moaşe pe care medicul de aici mi-a dat-o la prima întâlnire. Zâmbetul ei larg şi fermitatea cu care mi-a strâns mâna au fost primele semne că făcusem alegerea corectă. Delphine m-a invitat în cabinetul ei şi am petrecut împreună mai bine de o oră şi jumătate, timp în care mi-a explicat cum decurge o naştere în Franţa pas cu pas, care sunt protocoalele maternităţii în care voi naşte, mi-a spus care e momentul în care trebuie să-mi iau bagajul şi să plec la spital şi am încheiat cu exerciţii de respiraţie", ne-a relatat Anca Lungu prima ei întâlnire cu moaşa care o va ajuta să-l aducă pe lume pe cel de-al doilea copil.

Spre deosebire de Româânia, în Franţa tot procesul naşterii este supravegheat de o moaşă (sage femme), chiar şi aducerea pe lume a copilului se face de către aceasta. Doctorul ginecolog se implică doar dacă sarcina este expusă anumitor riscuri. Cât despre medicamente, sunt preferate cele homeopate, pentru a nu dăuna fătului.

"Ştiam că Franţa e mama homeopatiei şi ştiam mult mai multe informaţii despre această parte a medicinei decât şi-ar fi imaginat Delphine. Le aflasem cu puţin timp în urmă tocmai de la Michèle Boiron, fiica celui care a pus bazele companiei BOIRON cu mai bine de 8 decenii în urmă. A fost ultimul interviu pe care l-am făcut cu doar o zi înainte de a pleca din ţară. Michèle lansa la Bucureşti cea de-a 7 a carte despre tratamentele homeopatice, o carte dedicată traumatologiei generale şi sportive. Purta ochelari cu rame de un albastru-electric, asortate la ploverul aşezat lejer pe umeri. Purta şi un zâmbet cald cu care şi-a tratat audienţa în timpul conferinţei de presă."

Anca Lungu şi Michèle Boiron

Iată şi câteva instantanee cu Anca Lungu în ultimul trimestru de sarcinăRecente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg