Cafeaua scump─â pe care probabil n-o vei bea vreodat─â

30 martie, 2020
1 nescafe jpg jpeg

Dac─â vrei s─â bei o cafea, ai c├óteva op┼úiuni pe care le g─âse┼čti oriunde. Cafeaua de la automat este cea mai ieftin─â ┼či, s─â recunoa┼čtem, cu greu poate fi denumit─â cafea.

Varianta ÔÇ×To GoÔÇŁ pe care o g─âse┼čti ├«n diferite baruri ┼či cafenele ├«┼úi ofer─â un gust mai intens ┼či mai bun pentru aproximativ 5 lei.

Dac─â vrei ┼či un brand care s─â arate c─â e┼čti dispus s─â dai mai mult pe o cafea, Starbucks este primul nume care ar trebui s─â-┼úi vin─â in minte. Nu ├«n ultimul r├ónd, o cafenea ├«ntr-o zon─â bun─â a ora┼čului va pune un pre┼ú mai mare chiar ┼či pe simplul espresso. Ai crede c─â ultimele dou─â exemple sunt prea scumpe pentru o b─âutur─â banal─â precum cafeaua, ├«ns─â mai jos g─âse┼čti cele mai costisitoare sortimente din lume

Yauco Selecto AA, din Puerto Rico

Regiunea Yauco din Puerto Rico este cunoscut─â pentru dou─â lucruri: precipita┼úiile bogate ┼či cafeaua Yauco Selecto AA. Ultima este puternic influen┼úat─â de prima, iar solul argilos ofer─â sortimentului gustul distinct. Cost─â 53 de dolari sau 229 de lei pentru un kilogram.

Starbucks Rwanda Blue Bourbon, din Rwanda

Starbucks ├«nseamn─â mai mult dec├ót tone de caramel ┼či fri┼čc─â aruncate peste fiecare b─âutur─â. P├ón─â la urm─â compania din Seattle a pornit la drum v├ónz├ónd pachete de cafea, trec├ónd mai t├órziu la comercializarea b─âuturilor. Este ┼či singurul sortiment produs ├«n Africa, ce intr─â ├«n acest top. Cost─â tot 53 de dolari sau 229 de lei pentru un kilogram. Descoper─â sortimentele Nescafe Dolce Gusto

Mi Esperanza Coffee, originar─â Honduras

America Centrală este puternic reprezentată pe harta internaţională a producătorilor de cafea. Preţul de aproximativ 78 de dolari sau 337 lei pe kg a fost oferit ca urmare a unei licitaţii online, unde s-au vândut aproape 600 de kilograme.

Los Planes, El Salvador

C├ót ai fi dispus s─â cheltuie┼čti pe cafeaua care a primit locul al doilea la Cup of Excellence ├«n 2006? Pentru cunosc─âtori, $89 sau 384 de leipe kilogram nu este mult. Cel pu┼úin dac─â ne uit─âm la urm─âtoarele sortimente.

Blue Mountain, din Jamaica

Trecem de pragul de 100 de dolari ┼či ne oprim la un sortiment recunoscut ├«n ├«ntreaga lume. Dup─â cum observ─âm ┼či din nume, cafeaua Blue Mountain este cultivat─â la altitudini mari, de peste 1500 de metri. Un lucru curios este exportarea a 80% din acest sortiment c─âtre Japonia. 109 dolari sau 470 de lei pe kilogram.

Fazenda Santa Ines, Brazil

Ce se ├«nt├ómpl─â c├ónd cafeaua cultivat─â este alimentat─â de ape minerale naturale? Proprietarii fermei Fazenda Santa Ines ┼čtiu foarte bine beneficiile acestui mod de ob┼úinere a cafelei, iar pre┼úul este un bun indiciu al calit─â┼úii ob┼úinute. Te va costa 111 dolari sau 479 de lei pe kilogram.

Descoper─â sortimentele Nescafe

Dolce Gusto Molokai Coffee, Hawaii

Pacificul este reprezentat cu succes de c─âtre sortimentul Molokai. Sortimentul este cultivat pe insula Maui ┼či se g─âse┼čte ├«n cantitate limitat─â, motiv pentru care un kilogram este comercializat chiar ┼či ├«n schimbul sumei de $113 pe kilogram (sau 488 lei).

St. Helena Coffee, din insula Sf. Elena

Aflat─â ├«n mijlocul Atlanticului de Sud, insula Sf├ónta Elena este cunoscut─â mai degrab─â pentru ├«nc─ârc─âtura sa istoric─â. Totu┼či, micul punct de pe hart─â este responsabil pentru al treilea cel mai scump sortiment de cafea din lume, adic─â $175 sau 755 lei pe kilogram. 

Luwak Coffee, din Indonesia

Mitul acela despre cafeaua digerat─â de animale, apoi ambalat─â ┼či v├óndut─â este adev─ârat. Considerat─â pentru mult timp cea mai scump─â cafea, Luwak Coffee este ob┼úinut─â ├«n urma diger─ârii boabelor de cafea de c─âtre zibet─â, mamiferul carnivor specific Asiei de sud-est ┼či Africii. Un kilogram din aceast─â cafea ajunge s─â coste c├ót un city break ├«n Europa: $355.5 sau 1534 lei pe kilogram

Hacienda La Esmeralda, Panama

Cu un preţ / kilogram de peste două ori mai mare decât a doua clasată, Hacienda La Esmeralda poate fi achiziţionată în cantităţi foarte mici, din cauza recoltei anuale limitate. De aceea, Hacienda La Esmeralda este privită mai mult ca o delicatesă, decât drept o cafea. Dacă ai putea cumpăra un kilogram, ai cheltui $778 sau 3357 lei.

Tu cât ai fi dispus să dai pe o cafea?Recente pe Ok! Magazine

pantaloni9 jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
profihairshop@okmagazine ro jpg
laufer1 jpg
Mihai Radu jpg
SIS5 jpg
Candace Bushnell jpg
Stefa jpg
Survivor Stefania Stefan 2 jpg
tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg
rih3 jpg