Cafeaua scumpă pe care probabil n-o vei bea vreodată

30 martie, 2020
1 nescafe jpg jpeg

Dacă vrei să bei o cafea, ai câteva opţiuni pe care le găseşti oriunde. Cafeaua de la automat este cea mai ieftină şi, să recunoaştem, cu greu poate fi denumită cafea.

Varianta „To Go” pe care o găseşti în diferite baruri şi cafenele îţi oferă un gust mai intens şi mai bun pentru aproximativ 5 lei.

Dacă vrei şi un brand care să arate că eşti dispus să dai mai mult pe o cafea, Starbucks este primul nume care ar trebui să-ţi vină in minte. Nu în ultimul rând, o cafenea într-o zonă bună a oraşului va pune un preţ mai mare chiar şi pe simplul espresso. Ai crede că ultimele două exemple sunt prea scumpe pentru o băutură banală precum cafeaua, însă mai jos găseşti cele mai costisitoare sortimente din lume

Yauco Selecto AA, din Puerto Rico

Regiunea Yauco din Puerto Rico este cunoscută pentru două lucruri: precipitaţiile bogate şi cafeaua Yauco Selecto AA. Ultima este puternic influenţată de prima, iar solul argilos oferă sortimentului gustul distinct. Costă 53 de dolari sau 229 de lei pentru un kilogram.

Starbucks Rwanda Blue Bourbon, din Rwanda

Starbucks înseamnă mai mult decât tone de caramel şi frişcă aruncate peste fiecare băutură. Până la urmă compania din Seattle a pornit la drum vânzând pachete de cafea, trecând mai târziu la comercializarea băuturilor. Este şi singurul sortiment produs în Africa, ce intră în acest top. Costă tot 53 de dolari sau 229 de lei pentru un kilogram. Descoperă sortimentele Nescafe Dolce Gusto

Mi Esperanza Coffee, originară Honduras

America Centrală este puternic reprezentată pe harta internaţională a producătorilor de cafea. Preţul de aproximativ 78 de dolari sau 337 lei pe kg a fost oferit ca urmare a unei licitaţii online, unde s-au vândut aproape 600 de kilograme.

Los Planes, El Salvador

Cât ai fi dispus să cheltuieşti pe cafeaua care a primit locul al doilea la Cup of Excellence în 2006? Pentru cunoscători, $89 sau 384 de leipe kilogram nu este mult. Cel puţin dacă ne uităm la următoarele sortimente.

Blue Mountain, din Jamaica

Trecem de pragul de 100 de dolari şi ne oprim la un sortiment recunoscut în întreaga lume. După cum observăm şi din nume, cafeaua Blue Mountain este cultivată la altitudini mari, de peste 1500 de metri. Un lucru curios este exportarea a 80% din acest sortiment către Japonia. 109 dolari sau 470 de lei pe kilogram.

Fazenda Santa Ines, Brazil

Ce se întâmplă când cafeaua cultivată este alimentată de ape minerale naturale? Proprietarii fermei Fazenda Santa Ines ştiu foarte bine beneficiile acestui mod de obţinere a cafelei, iar preţul este un bun indiciu al calităţii obţinute. Te va costa 111 dolari sau 479 de lei pe kilogram.

Descoperă sortimentele Nescafe

Dolce Gusto Molokai Coffee, Hawaii

Pacificul este reprezentat cu succes de către sortimentul Molokai. Sortimentul este cultivat pe insula Maui şi se găseşte în cantitate limitată, motiv pentru care un kilogram este comercializat chiar şi în schimbul sumei de $113 pe kilogram (sau 488 lei).

St. Helena Coffee, din insula Sf. Elena

Aflată în mijlocul Atlanticului de Sud, insula Sfânta Elena este cunoscută mai degrabă pentru încărcătura sa istorică. Totuşi, micul punct de pe hartă este responsabil pentru al treilea cel mai scump sortiment de cafea din lume, adică $175 sau 755 lei pe kilogram. 

Luwak Coffee, din Indonesia

Mitul acela despre cafeaua digerată de animale, apoi ambalată şi vândută este adevărat. Considerată pentru mult timp cea mai scumpă cafea, Luwak Coffee este obţinută în urma digerării boabelor de cafea de către zibetă, mamiferul carnivor specific Asiei de sud-est şi Africii. Un kilogram din această cafea ajunge să coste cât un city break în Europa: $355.5 sau 1534 lei pe kilogram

Hacienda La Esmeralda, Panama

Cu un preţ / kilogram de peste două ori mai mare decât a doua clasată, Hacienda La Esmeralda poate fi achiziţionată în cantităţi foarte mici, din cauza recoltei anuale limitate. De aceea, Hacienda La Esmeralda este privită mai mult ca o delicatesă, decât drept o cafea. Dacă ai putea cumpăra un kilogram, ai cheltui $778 sau 3357 lei.

Tu cât ai fi dispus să dai pe o cafea?Recente pe Ok! Magazine

con30 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg