Cât costă un implant dentar? Ce trebuie să ştie românii înainte de a solicita acest serviciu

21 februarie, 2020
1 dental premier jpg jpeg

Pierderea unui dinte, de cele mai multe ori, nu prezintă niciun motiv de panică pentru mulţi dintre noi.

Pe loc nu ne dăm seama de gravitatea situaţiei, afirmând mereu că avem tot timpul din lume pentru a remedia problema. Însă, odată cu trecerea timpului, amânăm continuu vizita la medicul stomatolog pentru a înlocui dintele pierdut, iar de aici problemele încep să curgă în lanţ.

Igiena orală nu este respectată cu stricteţe de foarte multe ori, iar acest lucru creează mediul propice instalării tuturor problemelor orale. O consecinţă gravă a nerespectării unei igiene orale stricte este pierderea unuia sau a mai multor dinţi. Într-o astfel de situaţie, nu mai rămâne decât să apelăm la implant dentar pentru a remedia totul. Iată tot ce trebuie să ştiţi despre acest serviciu.

Care este rolul implantului dentar?

Rolul de bază al implantului dentar este de a înlocui rădăcina dintelui care lipseşte. Înlocuirea se realizează prin amplasarea unei piese dintr-un material biocompatibil, precum zirconiul sau titanul. După inserarea noii rădăcini, va urma montarea coroanei dintelui astfel încât, la finalul întregii intervenţii, acesta să arate întocmai ca cel natural şi sănătos.

Totodată, implantul dentar opreşte atrofierea osului şi previne retracţia gingiei. Un avantaj secundar, dar la fel de important, ţine de estetică – implantul dentar îmbunătăţeşte vizibil aspectul estetic al danturii, crescând în acelaşi timp şi stima de sine.

De ce e important să apelăm într-o astfel de situaţie critică la implantul dentar?

După cum s-a spus anterior, dacă nu luăm măsuri imediate, atunci când ne confruntăm cu pierderea unui dinte, vom începe să amânăm implantul dentar. Medicii de pretutindeni ne recomandă să nu tratăm cu superficialitate o astfel de problemă, pentru că în viitor situaţia poate deveni mai complicată, iar restaurarea danturii cu atât mai grea.

Astfel, apelând la un implant dentar, ne vom recăpăta funcţia de masticaţie, respetiv ea se va desfăşura optim, fără pic de probleme. Totodată, implantul dentar este important deoarece evită şlefuirea dinţilor sănătoşi, urmată de posibilitatea de a-i pierde şi pe aceştia.

În aceeaşi ordine de idei, după ce toate intervenţiile vor fi finalizate, implanturile dentare se vor comporta întocmai ca dinţii naturali – nu vor exista niciun fel de diferenţe dintre dinţii noi şi cei naturali. Despre rolul estetic al implantului dentar s-a vorbit şi anterior – el rămâne un pilon foarte important pe care trebuie să îl aducem în discuţie în momentele în care nu suntem siguri dacă vrem sau nu să optăm pentru o astfel de intervenţie.

Preţul unui implant dentar ar trebui să ne sperie?

Este de la sine înţeles că decizia de a apela la serviciul de implantologie dentară de la o anumită clinică va fi dictată într-o oarecare măsură şi de preţul serviciului. Ne vom dori mereu calitate, iar acest lucru este şi normal, iar Dental Premier ne poate oferi acest lucru, la costuri variate.

Dental Premier, clinică cu renume din Bucureşti, oferă tuturor celor au nevoie de un implant dentar servicii de calitate, la standarde internaţionale. Experienţa pe piaţa de profil, dar şi totalitatea certificatelor pe care medicii ce formează familia Dental Premier le-au obţinut de-a lungul timpului, ne demonstează că tot ce ţine de calitate şi profesionalism în prestarea serviciilor face parte din portofoliul admirabil al clinicii. Este vorba despre Certificatul de Excelenţă Fast & Fixed by Bredent, dar şi despre Certificatul de Excelenţă Dentsply Sirona – lider mondial în tehnologie dentară!

În aceeaşi ordine de idei, ca pacienţi, beneficiem de intervenţii făcute de medici cu o vastă experinţă în restaurări complexe, funcţionale, durabile şi estice, ce folosesc doar aparatură modernă de ultimă oră. Acestea înglobează tehnologii de ultimă generaţie - «High Tech Dentistry».

Revenind la ale noastre, preţul unui implant dentar variază foarte mult în funcţie de mai mulţi factori. Aici enumerăm materialul folosit pentru implant, în cazul Dental Premier este vorba despre titan, dar şi în funcţie de complexitatea lucrării. Mai multe detalii în acest sens pot oferi doar experţii clinicii, cei care ştiu cum să estimeze şi să dea un plan de tratament corect pacientului. Consultul de specialitate programat la clinică vine cu răspunsuri clare pentru cei interesaţi.

Lucrul ce trebuie avut neapărat în vedere este acela că preţul unui implant dentar creşte odată cu materialul folosit. Mai pe scurt, calitatea şi rezistenţa în timp îşi cer drepturile.

Cei interesaţi pot obţine mai multe astfel de detalii direct de la profesioniştii Clinicii stomatologice Dental Premier, cu site-ul oficial dentalpremier.ro.Recente pe Ok! Magazine

FotoJet (29) jpg
okmagazine pexels cottonbro 7191393 jpg
jocuri noroc reddit jpg
FotoJet (26) jpg
Laura Cosoi în formulă completă jpg
Lambo Bennifer jpg
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (3) jpg
copii de vedete jpg
musk și vivian PNG
douglas@okmagazine ro jpg
1 sandra bullock jpg jpeg
Irina și Răzvan Fodor jpg
angelina jolie profimedia 0701924751 jpg
David Popovici3 jpg
brad pitt profimedia 0607918624 jpg
Credius okmagazine ro jpg
1 mihai morar refugiati ucraina orasul faptelor bune romani pentru ucraineni 6 jpg jpeg
Mariah Carey premiera jpg