Ce ar trebui să ştii despre epilarea definitivă
Epilarea definitivă a părului promite şi o piele catifelată
Scapă de chinul epilării repetate cu aceste metode moderne, care folosesc lumina terapeutică în lupta cu părul nedorit! Pielea fină şi netedă va deveni cartea ta de vizită, vară de vară.
Epilarea prin IPL
Acest tip de epilare definitivă se face cu ajutorul unui aparat care emite lumină intens pulsată, care acţionează asupra foliculilor piloşi, distrugând firul de păr, în mod progresiv, după mai multe şedinţe (cel puţin 6).
Cum funcţionează? Lumina pulsată ţinteşte firul de păr, distrugând prin încălzire rădăcina acestuia, procesul fiind mai eficient cu cât părul este mai închis la culoare. Şedinţele de epilare se repetă la un interval de câteva săptămâni, iar perioada tratamentului poate ajunge până la un an. La final, până la 90 % din părul nedorit este distrus definitiv.
Durata unei şedinţe de epilare depinde de mărimea zonei tratate: 5-10 minute pentru firele de păr de pe faţă şi de pe axilă şi până la 1 - 2 ore pentru zonele mai mari, precum picioarele, mâinile sau spatele.
Epilarea cu IPL poate fi dureroasă, în funcţie de zone, fiind posibil să simţiţi o senzaţie de căldură sau o ciupitură atunci când acţionează aparatul.
Epilarea prin SPL
Metoda Square Pulse Light este cea mai avansată din domeniul luminii pulsate, fiind vorba despre acţiunea a 5 impulsuri de energie consecutive şi constante, de aceeaşi intensitate. Acest lucru înseamnă că lumina penetrează mai bine pielea şi este mai puţin probabil ca zona tratată să se supraîncălzească, evitând riscul arsurilor.
Ce aduce SPL în plus faţă de IPL? În primul rând o mai mare eficienţă în îndepărtarea părului, fiind, în plus, şi o metodă mai puţin dureroasă şi mai puţin traumatică pentru piele. Pentru ca tratamentul să aibă rezultate cât mai bune, nu este permisă expunerea la soare sau la raze UV, iar numărul minim de şedinţe necesare este tot de şase, ca în cazul IPL. Neajunsul acestei tehnici este că nu pot beneficia de ea cei cu firul de păr blond sau roşcat şi nici persoanele de culoare.
Epilarea cu laserul
Este o tehnică recomandată în special persoanelor cu un contrast mai mare între culoarea pielii şi cea a părului şi celor care au firul de păr mai gros. De fapt, toate zonele de pe corp în care pilozitatea este mai densă răspund mai bine la epilarea cu laser decât la cele prin IPL sau SPL.
Mai mult, tehnica de epilare cu laserul este mai precisă, lumina acestuia ţintind exclusiv asupra firelor închise la culoare, fără să afecteze pielea din zona vizată. Viteza acestei metode este şi ea un avantaj. Fiecare pulsaţie de lumină laser durează o fracţiune de secundă şi poate trata mai multe fire de păr în acelaşi timp. Într-o şedinţă, zonele mici, precum buza superioară, pot fi tratate chiar în mai puţin de un minut, iar cele mai mari, precum picioarele, în circa o oră. Ca în cazul celorlalte proceduri, este nevoie de circa şase şedinţe pentru eliminarea definitivă a părului nedorit.
Kim Kardashian
Cine apelează la epilarea definitivă?
O vedetă obsedată de aceste metode de epilare cu lumină terapeutică este Kim Kardashian, bruneta acuzând o pilozitate excesivă pe care o pune pe baza originii ei armeneşti. Aşadar, Kim apelează la această tehnică pentru a-şi epila mâinile, picioarele, linia bikinilor şi axilele.
KARINA SMIRNOFF
La rândul ei, coregrafa Karina Smirnoff a declarat că apelează la epilarea cu ajutorul laserului şi că o foloseşte pentru a scăpa de firele de păr de pe buza superioară, picioare şi zona bikinilor.
Tiffani Thiessen
Tiffani Thiessen, cunoscută din serialul „Beverly Hills 90210“, nu doar că foloseşte epilarea cu laser, dar a devenit şi purtătorul de cuvânt al unui aparat care se poate folosi acasă, în siguranţă.
foto: hepta, guliver/getty images