Ce mănânci ca să ai un păr de vedetă?

5 aprilie, 2017
Miranda Kerr Pahar jpeg

Acolo unde cosmetica modernă dezamăgeşte, poate interveni cu succes Mama Natură. Şi tocmai în grădina ei găsim cele mai bune elixire pentru frumuseţea podoabei capilare. Hrănit cum trebuie din interior, părul nostru mai poate avea o şansă!

Somon pentru strălucire

Acizii graşi sănătoşi precum Omega-3, responsabili pentru luciul acela ca din reclame al părului, nu pot fi produşi de organismul nostru, aşa că avem nevoie să ni-i procurăm singuri. Important este să ştim de unde. Cele mai bogate surse sunt somonul, sardinele şi macroul, peşte oceanic care este cât se poate de benefic pentru podoaba capilară. În sensul că-l ajută să crească bogat şi să aibă acea strălucire sănătoasă.

Iaurt grecesc pentru creştere

Cel mai proteic dintre iaurturi conţine un ingredient care dinamizează circulaţia sanguină către scalp, ceea ce ajută la creşterea mai rapid a părului. Doar sunt cunoscuţi grecii pentru podoaba lor capilară bogată. Acest ingredient este cunoscut ca acid pantotenic sau vitamina B5, care luptă împotriva subţierii şi pierderii părului. O să ţi se pară familiară această vitamină, căci este prezentă printre ingredientele multor produse pentru îngrijirea părului.

Spanac pentru firul fragil

Pentru ca părul tău să nu capete acea textură fragilă şi neatrăgătoare, care duce, eventual, la ruperea lui, trebuie să-l menţii bine hidratat. Iar spanacul, ca şi alte rude ale lui cu frunze de un verde închis (kale, de exemplu), este bogat în substanţe nutritive precum vitamina A, fier, betacaroten, acid folic şi vitamina C. Toate acestea lucrează de minune pentru binele scalpului şi al părului tău.

Cereale pentru prevenirea căderii părului

Cum un deficit de fier în organism duce la pierderea părului, soluţia este, bineînţeles, să consumi alimente bogate tocmai în aceste mineral. Ce poţi mânca pentru mai mult fier? Cereale integrale, paste, soia sau linte. Dacă eşti genul carnivor, consumă carne de vită, bogată în fier, iar dacă alegi ficatul ieşi şi mai mult în avantaj. Alte alegeri cu un conţinut satisfăcător de fier sunt crustaceele sau verdeţurile cu frunze de culoare închisă.

Carne de pui pentru un fir mai puternic

Este vorba de acele proteine care pot ajuta la creşterea şi la textura mai sănătoasă a părului. În cazul unui deficit de astfel de substanţe nutritive, firul de păr nu va fi hrănit şi, într-un final, vei pierde mai mult din podoaba capilară decât vei câştiga. Proteinele complete, şi anume acelea care conţin cei opt aminoacizi esenţiali pentru reconstrucţia capilară, sunt de origine animală şi le găseşti în carnea de pui, cea de peşte, ouă şi lactate.

Morcovi pentru părul uscat

Vopsirea frecventă şi folosirea produselor de styling îţi dau un look cool, însă părul tău nu este foarte încântat de asta. Tot ce „câştigă“ el este uscarea şi ruperea. Aici ar trebui să intervină betacarotenul cu efect antioxidant pe care îl găsim din abundenţă în morcovi, dar şi în cartofii dulci, caise, dovleac sau broccoli. Odată ajuns în organism, betacarotenul este transformat în vitamina A, care protejează împotriva deshidratării părului. Cum? Acţionând asupra glandelor din scalp, care produc, prin urmare, mai mult sebum.

Stridii pentru un păr mai bogat

Asta pentru că aceste alimente cunoscute ca afrodiziace sunt bogate în zinc, iar un nivel scăzut de astfel de minerale cauzează pierderea părului şi chiar mătreaţă. Celulele care lucrează la construirea unui nou fir de păr se bazează pe zinc pentru a funcţiona cât mai bine. Dar cum stridiile nu sunt chiar pentru toate buzunarele sau gusturile, alte surse de zinc mai sunt carnea de vită, crabii, homarii şi cerealele.

Cate Blanchett

Tip!

Străluceşte precum Cate Blanchett

Pentru un luciu à la Hollywood pe care îl vezi doar la coafurile de vedete, încearcă recomandarea ce vine de la stilistul lui Cate. Încălzeşte puţin ulei extravirgin de orice şi aplică-l apoi, uşor, pe păr, de la mijlocul firului de păr spre vârfuri. Lasă-l să acţioneze timp de cinci minute, apoi spală-l în mod normal, cu un şampon hrănitor.Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg