Ce spune despre tine poziţia în care dormi?

26 noiembrie, 2021
1 shutterstock 582854107 jpg jpeg

├Ä┼úi facem cuno┼čtin┼ú─â cu cele mai comune pozi┼úii de dormit, ce ├«nseamn─â ele pentru corpul t─âu ┼či cum ├«┼úi dezv─âluie personalitatea.

Fetus

Aceast─â pozi┼úie, care presupune dormitul pe o parte, cu bra┼úele ┼či picioarele ├«ndoite spre interior, ca un f─ât ├«n p├óntec, este una dintre cele mai comune ┼či preferate ├«n special de c─âtre femei. F─âr─â ├«ndoial─â, exist─â ceva reconfortant ├«n a te odihni ├«n pozi┼úie fetal─â, de┼či acest lucru va curba coloana vertebral─â ┼či va duce la o flexie a ┼čoldului, a┼ča cum se ├«nt├ómpl─â c├ónd st─âm pe scaun. Prin urmare, dormitul ├«n pozi┼úia fetusului poate determina apari┼úia durerilor articulare ┼či inhiba respira┼úia profund─â, care umple pl─âm├ónii cu oxigen. Din punct de vedere psihologic, persoanele care prefer─â aceast─â pozi┼úie sunt dure ├«n aparen┼ú─â, dar sensibile ├«n esen┼ú─â ┼či poten┼úial timide c├ónd se ├«nt├ólnesc cu str─âini.

stanga
dreapta
2 shutterstock 466398095 jpg jpeg
1 shutterstock 582854107 jpg jpeg

Cel care t├ónje┼čte

Este o pozi┼úie de dormit lateral, cu bra┼úele ├«ntinse ├«n fa┼úa ta, de obicei cuprinz├ónd perna. Chiropracticienii sunt de p─ârere c─â cei care dorm ├«n aceast─â pozi┼úie nu ar trebui s─â aib─â prea multe probleme at├óta timp c├ót perna lor este ortopedic─â ┼či are dimensiunea potrivit─â pentru a men┼úine capul ┼či g├ótul ├«n linie cu coloana vertebral─â. La r├óndul lor, psihologii sus┼úin c─â oamenii care au acest obicei de dormit au o natur─â deschis─â, cuplat─â, ├«ns─â, cu o tendin┼ú─â spre cinism ┼či suspiciune. ├Än plus, aceste persoane au obiceiul s─â fie proprii lor critici.

Soldat

Este pozi┼úia de dormit pe spate, cu ambele bra┼úe ├«ntinse pe l├óng─â corp. De asemenea, vorbim despre o pozi┼úie care ├«ncurajeaz─â sfor─âitul, c─âci dormitul pe spate poate duce adesea la un flux mai mic de aer ┼či la un somn mai pu┼úin odihnitor. Respira┼úia corect─â este esen┼úial─â pentru un somn bun, a┼ča c─â, dac─â dormi pe spate ┼či observi c─â te treze┼čti ├«n mod constant sim┼úindu-te ame┼úit, ├«ncearc─â s─â schimbi pozi┼úia ┼či s─â dormi pe o parte. Psihologic vorbind, cei care prefer─â aceast─â pozi┼úie sunt persoane lini┼čtite, rezervate, dar cu standarde ├«nalte, impuse at├ót lor, c├ót ┼či celor din jur.

C─âdere liber─â

Vorbim de persoanele care prefer─â s─â doarm─â pe burt─â, cu bra┼úele ├«n jurul pernei ┼či capul ├«ntr-o parte. Exper┼úii nu sunt fani ai acestei pozi┼úii, deoarece ├«nclinarea capului ├«ntr-o parte produce un stres enorm asupra ligamentelor g├ótului. Dac─â nu po┼úi adormi ├«n alt mod, nu este sf├ór┼čitul lumii, dar po┼úi ├«ncerca s─â alternezi aceast─â pozi┼úie cu una similar─â, precum cea a dormitului pe lateral. Din punct de vedere psihologic, persoanele care prefer aceast─â pozi┼úie sunt sociabile ┼či oarecum arogante, dar cu o sensibilitate interioar─â care le face s─â nu r─âspund─â bine la critici.

Bu┼čtean

Este o pozi┼úie de somn destul de comun─â, cu corpul drept, pe o parte, ┼či m├óinile ├«ntinse de-a lungul trupului. Cei care se odihnesc cel mai bine ├«n acest mod sunt noroco┼či, deoarece vorbim de o pozi┼úie care nu pune prea mult─â presiune asupra corpului, cu at├ót mai mult cu c├ót ai ┼či perna potrivit─â: una care s─â-i permit─â g├ótului s─â fie drept ┼či aliniat constant cu coloana vertebral─â. ├Än plus, vorbim despre o pozi┼úie benefic─â pentru cei care sufer─â de dureri de spate. Cei care dorm ├«n aceast─â pozi┼úie sunt persoane prietenoase ┼či optimiste, poate un pic prea credule, care se adapteaz─â u┼čor la orice situa┼úie.

Foto. ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg