Cel mai bun plan pentru a dezvolta o carieră de succes

7 octombrie, 2019
1 cariera sephora jpg jpeg

O femeie de succes ştie că, în spatele unei cariere de invidiat, al unor proiecte de impact sau al unui brand personal bine construit, se află multă muncă, determinare şi consecvenţă. De altfel, adesea, diferenţa dintre eşec şi reuşită este făcută tocmai de asumarea şi implicarea în activităţile desfăşurate.

Indiferent de domeniul în care lucrezi sau de piaţa pe care vrei să-ţi lansezi businessul, trebuie să ştii că principalul tău inamic va fi competiţia. Şi cum lucrurile evoluează acum cu viteza luminii, este important să ţii pasul cu schimbările industriei şi, mai mult decât atât, să vii cu idei care ies din tipare, să găseşti elementul inovator, care face diferenţa, înaintea altora. Acestea fiind spuse, ţi-am pregătit mai jos câteva trucuri care nu doar că te vor ajuta să îţi dezvolţi aptitudinile, ci şi să te faci remarcată pe plan profesional.

Promovează-ţi calităţile şi abilităţile

Primul pas pe care îl ai de făcut pentru a-ţi orienta cariera în direcţia potrivită este să te autoevaluezi şi să vezi care sunt calităţile, skill-urile, particularităţile care te pot transforma într-o persoană indispensabilă la job, într-un personaj-cheie pentru o anumită activitate. Dacă este un lucru pe care îl faci ca nimeni altcineva (de exemplu, ştii să organizezi un eveniment de la cap la coadă, reuşind să găseşti soluţiile potrivite chiar şi într-o situaţie de criză), promovează-l cât mai mult, până când cei din jur vor ajunge să te asocieze cu el.

În felul acesta, vei reuşi să îţi conturezi o identitate profesională care, pe termen lung, se va dovedi a fi extrem de utilă, fie că alegi să lucrezi pe cont propriu sau în cadrul unei companii.

Ai grijă de imaginea ta

Iar aici nu ne referim numai la aspectul fizic, ci şi la impresia pe care le-o vei face partenerilor de afaceri, şefilor, colaboratorilor şi colegilor, la modul în care ei vor ajunge să te perceapă în urma interacţiunilor dintre voi.

Pe de o parte, felul în care arăţi contează enorm în raporturile profesionale, iar deja cunoscuta mantră „dress for success” este un reper important la acest capitol. Un outfit bine ales în funcţie de ocazie sau de locul unui meeting, machiajul care îţi pune trăsăturile în valoare, accesoriile care îţi completează lookul: toate acestea te vor transforma într-o apariţie impunătoare, care ştie să-şi susţină punctul de vedere în orice context profesional. Pe de altă parte, lucrează la discursul tău, la gesturile pe care le faci în timpul susţinerii unei prezentări sau în cadrul unei discuţii. Fii atentă la reacţiile interlocutorilor şi ascultă-le punctele de vedere, pentru a şti cum să te raportezi apoi la ei.

Extinde-ţi cercul de cunoştinţe

Networking-ul este un factor esenţial pentru reuşita profesională, indiferent că discutăm despre succesul unui business propriu sau despre evoluţia în cadrul unei multinaţionale. Pe măsură ce vei cunoaşte mai multe persoane, vei vedea cât de uşor se rezolvă lucrurile atunci când lucrezi într-o echipă sau când poţi recurge la ajutorul şi expertiza lor.

De asemenea, cercul de cunoştinţe este foarte important pentru promovarea imaginii sau a brandului tău. Cu cât vor exista mai mulţi oameni dispuşi să te recomande (bineînţeles, ar trebui ca şi ei să aibă o reputaţie bună), cu atât îţi vei atinge mai uşor obiectivele profesionale.

Învaţă cât mai mult

Chiar dacă ai ajuns într-un punct în care simţi că ştii totul despre domeniul în care activezi, nu te opri aici. Continuă să-ţi găseşti noi surse de inspiraţie, astfel încât să vii cu idei interesante, să propui noi perspective, să găseşti înaintea celorlalţi acel element de noutate care îţi va asigura succesul.

Iar partea bună este că ai numeroase oportunităţi şi resurse la dispoziţie, de la cărţi la cursuri şi programe de formare. Indiferent că te oferi voluntar să rezolvi diferite task-uri în cadrul echipei sau că te înscrii la un workshop, pentru a-ţi dezvolta baza de cunoştinţe, important este să ai voinţa de a învăţa în permanenţă, dorinţa de a fi şi de a şti mai mult.

În concluzie, a venit momentul să te ocupi mai bine de cariera ta şi de planurile tale profesionale. Ai toate atuurile pentru a reuşi, însă trebuie să începi să faci primii paşi. Chiar acum!

Foto: Shutterstock.com



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg