Cum creezi o atmosferă confortabilă de toamnă în locuinţa ta

25 octombrie, 2022
dovleac si crizanteme jpg

Cu cât temperaturile de la exterior scad mai mult, cu atât resimţim mai intens dorinţa de confort şi căldură la interior.

Şi ce poate fi mai plăcut în aceste luni de toamnă decât o ambianţă caldă şi liniştitoare, în culorile sezonului, în care să te relaxezi alături de cei dragi? Iată câteva idei care să te inspire pentru un decor plăcut şi confortabil.

O lumină caldă

Renunţă la becurile cu lumină rece, în favoarea celor cu lumină caldă, pentru o ambianţă cât mai primitoare în locuinţa ta. Este doar un mic detaliu care face o mare diferenţă.

De asemenea, acesta este momentul potrivit să te bucuri de lumânările tale parfumate preferate. Pentru a fi în concordanţă cu anotimpul, optează pentru arome mai intense, calde, cum ar fi cuişoarele, cedrul sau ambra.

Pentru o seară specială, chiar romantică, nu ezita să foloseşti sfesnice elegante, din porţelan sau cristal, cu lumânări înalte.  Această lumină plăcută va crea contextul potrivit unei apropieri şi mai plăcute.

Textile şi culori de toamnă

Ce poate fi mai plăcut într-o seară ploioasă de toamnă decât să te relaxezi pe canapea, învelit în căldura unei pături moi? Textilele joacă un rol foarte important în crearea unei atmosfere călduroase şi liniştitoare. Aşadar, pentru pernele decorative, uită de materiale precum inul sau bumbacul, în favoarea unora mai somptuoase precum catifeaua sau lâna.

De asemenea, este momentul să scoţi păturile şi pledurile şi să le laşi la îndemână pe canapea sau pe fotoliile din camera de zi, pentru momentele în care vrei să te relaxezi în faţa televizorului sau să te bucuri de o lectură interesantă. Dacă nu ai încă aşa ceva şi vrei să cumperi, orientează-te către cele în carouri, de exemplu, în culori calde de toamnă cum ar fi galben, oranj sau bej. Aruncate pe un colţ de canapea vor da o notă aparte de confort.

Aranjamente florale speciale

Ca să te bucuri din plin de acest anotimp, profită de frumuseţile sale. Florile de toamnă, chiar dacă nu sunt atât de variate şi parfumate precum cele de vară, au un farmec discret şi, prin culorile lor intense, pot da o pată de culoare locuinţei.

Crizantemele, în mod special, vin într-o varietate de culori şi pot constitui elementul principal dintr-un aranjament floral spectaculos. Le poţi pune într-o vază înaltă şi să completezi buchetul cu ramuri cu frunze îngălbenite sau ruginii, de exemplu. Pe de altă parte, crizantemele la ghiveci pot fi modalitate excelentă de a decora balconul, terasa sau chiar zona de la intrare, dacă locuieşti într-o casă care are şi grădină.

   Dovleacul - piesa de rezistenţă

Acest element de decor, oarecum inedit, foarte popular în Statele Unite, a devenit din ce în ce mai apreciat şi la noi şi poate fi integrat frumos în diferite decoruri de toamnă.

În primul rând, poţi folosi tărtăcuţe în diferite culori. Ele pot fi aşezate în jurul unei vaze cu flori de sezon, sau pe o tavă ca piesă centrală de decor la o masă festivă, împreună cu nişte conuri de brad, de exemplu, sau frunze de toamnă în diferite culori. În al doilea rând, dovlecii mai mari pot fi folosiţi pentru a face felinare. Copii vor adora o astfel de activitate, care nu trebuie să fie neapărat legată de Halloween. Le puteţi mai apoi aprinde pe terasă sau pe balcon. O altă ideea ar fi să-i pictezi în culori diferite. Aceasta poate fi, de asemenea, o activitate de familie foarte amuzantă.

Aşadar, există diferite modalităţi de a crea o atmosferă caldă şi confortabilă în casa ta, invitând totuşi culorile şi simbolurile toamnei să facă parte din decorul de care te bucuri în fiecare zi!

Sursa foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg