Cum să te deconectezi de la ritmul cotidian şi să te redescoperi

10 septembrie, 2020
3 femeie in leagan jpg jpeg

Chiar dacă pandemia implică mai mult timp petrecut acasă şi mai puţin stres la locul de muncă, ritmul cotidian poate deveni stresant.

Grijile faţă de cei dragi şi faţă de situaţia actuală la nivel mondial nu îţi mai permit să te concentrezi pe starea ta de bine, mai ales dacă ţi-ai anulat vacanţa mult aşteptată. Există, totuşi, modalităţi de a te reconecta şi redescoperi fără să traversezi oceane şi insule tropicale, fie că stai acasă sau te retragi în satul bunicilor pe final de toamnă. Iată câteva idei care te pot inspira pentru a petrece timpul într-un mod cât mai relaxant şi creativ:

Plimbă-te prin natură

Plimbările în natură sunt perfecte pentru a te energiza şi pentru a lua o pauză binemeritată de la ritmul cotidian. Nu uita că traseele de munte sau prin pădure necesită pregătire în prealabil, atât în ceea ce priveşte condiţia fizică, dar şi echipamentul. Poţi încerca o plimbare uşoară prin codrii din apropierea oraşului în care locuieşti, alături de prieteni sau de partenerul de viaţă. Asigură-te că ai la tine un rucsac în care încape o cantitate potrivită de apă, o pelerină de ploaie dacă prognoza anunţă averse, dar şi încălţăminte adecvată. De asemenea, trebuie să ai mereu la tine baterii externe potrivite pentru timpul pe care îl vei petrece în natură. Nu îţi asuma riscul de a rămâne fără baterie la telefon şi fii prevăzătoare, deoarece în acest fel poţi evita chiar o tragedie şi poţi apela cu uşurinţă la ajutor.

Profită de timpul alături de tine

stanga
dreapta
1 femeie yoga jpg jpeg
3 femeie in leagan jpg jpeg

Ritmul pe care ţi-l impune viaţa din oraş nu se împacă prea bine cu descoperirea de sine şi introspecţia. Dacă vrei să te bucuri de un final de vară deosebit, caută o locaţie departe de zarva oraşului şi profită de câteva zile de linişte, în compania ta. Momentele pe care le petreci în singurătate sunt esenţiale pentru a te dezvolta pe plan personal şi pentru a reflecta la cele mai importante momente din viaţa ta. Dacă treci printr-o perioadă marcată de indecizii sau alte probleme care necesită o rezolvare rapidă, oferă-ţi timp departe de toate grijile şi optează pentru câteva zile la un resort izolat, la munte sau într-o destinaţie precum Delta Dunării. Dacă ai nevoie de linişte, toamna este un moment bun pentru a-ţi lua o vacanţă, deoarece majoritatea turiştilor se îndreaptă spre casă, iar vremea îţi va oferi o oază de răcoare şi inspiraţie.

1 femeie yoga jpg jpeg

Uită de energiile negative

Stările negative te pot pune în dificultatea de a nu te putea bucura de timpul liber şi îţi vor afecta productivitatea, fie că munceşti de acasă sau de la birou. Uită de acestea prin introducerea în rutina ta a sesiunilor de yoga sau meditaţie. Acestea pot părea mai complicate la început, însă după o vreme vei putea observa o îmbunătăţire a stării tale de spirit. Aceste activităţi nu necesită un efort considerabil sau ieşirea în natură şi pot fi făcute din confortul sufrageriei tale. De asemenea, exerciţiile de yoga sunt benefice pentru durerile de spate care pot apărea în perioada în care munceşti de acasă şi îţi pot îmbunătăţi calitatea somnului. Alege şedinţe de yoga online sau caută inspiraţie pe platforme video, precum Youtube. Dacă locuieşti la casă, profită de vremea frumoasă şi fă aceste exerciţii chiar în curte, înainte de apusul soarelui, pentru un somn dulce şi relaxant.

Fă tot posibilul pentru a reuşi să te relaxezi şi să descoperi cele mai bune metode pentru a fi productivă, dar şi împlinită pe plan spiritual.

Sursa foto: pexels.comRecente pe Ok! Magazine

alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg