Curăţenia de primăvară: sfaturi utile pentru a reîmprospăta dinamica din cuplul tău
Paulo Coelho defineşte frumos iubirea: „Când iubim, întotdeauna ne străduim să devenim mai buni. Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun.”
Şi da, iubirea scoate ce este mai frumos din tine. Relaţiile toxice nu durează, iar dacă sunt consecvente este pentru că partenerii sunt codependenţi. Iar dependenţa este opusul iubirii. Cu toate acestea, relaţia perfectă nu există, poate doar într-un desen animat Disney.
Când doi adulţi hotărăsc să formeze un cuplu, ei consimt să aibă grijă unul de celălalt. Ei doi împotriva lumii. Susţinerea, protecţia, încrederea sau respectul sunt esenţiale şi trebuie să fie reciproce. Inclusiv certurile pot fi constructive într-o relaţie până când partenerii înţeleg lecţia şi se cunosc suficient. O ceartă poate să reprezinte o lecţie bună. Vei ştii să nu repeţi greşeala sau iubitul tău va înţelege să nu mai facă lucruri care te deranjează. Astfel, reglaţi energia din cuplu şi vă cunoaşteţi din ce în ce mai bine.
Pentru a dinamiza atmosfera în relaţie sau pentru a sparge rutina este bine să aveţi activităţi comune care să vă entuziasmeze. Am pregătit o listă de idei pentru a alunga rutina din cuplu şi a avansa în povestea de dragoste.
Fii responsabilă pentru nevoile şi emoţiile tale
Recunoaşte: de multe ori nu ţi-ai asumat greşelile şi ai aşteptat ca partenerul să-ţi ghicească, mai ceva ca Nostradamus, gândurile şi trăirile. De multe ori te-ai îmbufnat interpretând total greşit intenţiile, cuvintele sau gesturile lui.
De multe ori ai ridicat tonul fără rost la cel de lângă tine doar pentru că ai avut o zi mai grea la birou. Schimbă atitudinea şi conştientizează-ţi trăirile şi reacţiile. Genul acesta de comportament nu face altceva decât să stârnească un război al orgoliilor, în care marea pierzătoare vei fii chiar tu.
Foloseşte empatia, punându-te în pantofii iubitului tău, privind din alt context lucrurile. Evită să faci reproşuri atunci când ceva te nemulţumeşte. În loc de binecunoscutul: „din cauza ta”, poţi spune: „eu mă simt...când tu...” sau „mi-aş dori să…”.
Petreceţi mai mult timp împreună
O relaţie frumoasă se bazează pe multe clipe petrecute unul în compania celuilalt. Aşa vă descoperiţi şi vă formaţi ca pereche. Nu rataţi nicio şansă de a fi împreună. Dacă pasiuni comune v-au adus alături, nu renunţaţi să le practicaţi. Şi dacă sunteţi în căutare de noi provocări, construiţi-vă un plan împreună. Ce aţi zice dacă aţi începe un program de renovare a locuinţei? Un proiect de reconditionare mobilier vechi este un proiect care vă poate suda şi mai mult relaţia.
Educaţia este absolut necesară în orice moment al vieţii. Cu cât ştii mai multe, cu atât mai greu eşti de manipulat. Nu înceta niciodată să înveţi, aşa că pune-l şi pe soţul sau iubitul tău în aceeaşi „bancă” cu tine. După orele de la muncă, puteţi să construiţi un puzzle împreună. Dacă vă atrage în schimb, web design-ul, învăţaţi pe cont propriu Photoshop sau Illustrator. Nu uita: din pasiuni s-au născut afaceri de miliarde!
Ai grijă de relaţia ta
Nepăsarea nu înseamnă iubire. Indiferenţa nu întreţine nicio relaţie. De aceea, trebuie să ai grijă de relaţia cu partenerul. Pentru a înţelege modul în care partenerul îşi manifestă afectivitatea şi cum poţi veni tu în sprijinul acestuia, îţi recomandăm cartea lui Gary Chapman, „Cele cinci limbaje ale iubirii”.Este numai bună pentru persoanele care se află într-o relaţie sau într-un mariaj. Modul în care tu îţi exprimi dragostea este, de cele mai multe ori, total diferit de cel al iubitului tău. Învaţă dialectul inimii celui drag ţie pentru o comunicare eficientă şi o relaţie de basm.
Ai nevoie de multă răbdare şi empatie pentru a te bucura de o relaţie frumoasă în doi. Astăzi, oamenii nu mai au răbdare în iubire. Preferă să plece decât să muncească cot la cot pentru o relaţie plină de iubire. Dar dacă nu acesta este cazul tău, învaţă să asculţi, să empatizezi şi să-i fi alături partenerului în fiecare zi.
Sursă foto: Pexels