Dieta doamnelor bine. Cum se menţin tinere aceste vedete de 50+?

28 iunie, 2016
demi PicMonkey Collage jpeg

Sunt acele staruri care par a fi semnat un pact cu „Tinereţea Veşnică“, căci o piele atât de netedă şi un abdomen atât de plat nu prea mai vezi nici la femeile de 30 de ani. Iar ele, la vârsta lor de 50+, îmbătrânesc ca un vin bun, graţie obiceiurilor de viaţă sănătoase din tinereţe.

Elle Macpherson

Elle MacPherson

O fi ea supermodel, dar nimeni nu se aştepta să rămână aşa şi la cei 52 de ani ai ei. Dumnezeiesc de sexy, adică. Secretul ei se scrie în două cu­vinte: dieta alcalină. E vorba de regimul care are ca scop echilibrarea nivelului PH-ului din orga­nism, prin reducerea cantităţii de hrană acidă, cu PH mai mic de 7, cum ar fi carnea roşie, pro­dusele procesate, zahărul şi alcoolul, în favoarea celei alcaline, cu PH mai mare de 7, cum ar fi legumele, seminţele de orice fel şi cerealele.

Ce conţine mai exact meniul australiencei? Spanac, sfeclă roşie, brânză de capră, kale, qui­noa, seminţe de pin sau peşte. Când Elle a trecut la un stil de viaţă alcalin, principalele schimbări pe care le-a făcut în alimentaţie au fost redu­cerea celor trei cafele din prima parte a zilei la una, o singură masă cu proteine pe zi şi elimi­narea cărnii roşii din dieta ei. „Este cât se poate de simplu: mănâncă legume, fructe şi proteine slabe în calorii. Dacă nu poţi renunţa la dulciuri, alege o bucăţică de ciocolată neagră şi bea mul­tă apă“, recomandă frumoasa mamă a doi copii adolescenţi. Deşi există o listă lungă de alimente acceptate în dieta alcalină, vedete sunt peştele gras precum somonul, fructele, legumele, în special fasolea, seminţele comestibile de plante, cartofii dulci, măslinele şi nucile. Tot ce înseam­nă hrană procesată este interzis, la fel şi carnea, ouăle, zahărul, cafeaua, ceaiul, alcoolul şi pro­dusele din lapte.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer

Când ai 58 de ani şi arăţi atât de proaspăt, e clar că nu te hrăneşti cu orice. În cazul veteranei ac­triţe, tinereţea aceasta veşnică este rezultat al stilului de viaţă vegetarian, adoptat nu pentru a rămâne slabă, ci pentru a se păstra sănătoasă. „Tatăl meu a murit din cauza cancerului şi cu cât înaintezi în vârstă, devii mai vulnerabil în faţa bolilor cronice. Aşa că am hotărât să renunţ la carne şi lactate. După două luni cu un astfel de regim, nivelul colesterolului mi-a scăzut cu 83 de puncte. Este o dovadă cât se poate de clară că este o dietă care funcţionează. Este vorba puţin şi de vanitate, dar motivul principal pentru care am devenit vegetariană este pentru că-mi do­resc să trăiesc mai mult“, a mărturisit Michelle.

Pentru că nu e uşor să spui „Adio“ tuturor răsfăţurilor culinare din lumea asta, actriţa re­cunoaşte că i se întâmplă să trişeze cu mâncare mexicană, mai ales cu chipsuri şi sos picant, spe­cialitate mai bogată în calorii, dar tot vegetaria­nă. „Este mult mai sănătos să adopţi un regim vegetarian, în primul rând pentru că eviţi nu­meroasele toxine din carne, care-ţi îmbătrânesc pielea şi corpul. Chiar am observat o schimbare în bine la nivelul pielii mele la puţin timp după ce am devenit vegetariană. Fructele şi legumele sunt tot ce ai nevoie pentru a te menţine slabă şi tânără“, explică simpatica actriţă.

Demi Moore

Demi Moore

Credeţi că ar fi reuşit Demi să-l ţină atâta timp lângă ea pe tinerelul Ashton Kutcher, dacă îşi arăta vârsta? Adică cei 53 de ani? Ei bine, trebuie să recunoaştem că multe dintre noi ar ucide pen­tru trupul pe care îl afişează acum Demi, în cos­tum de baie, dar acesta este rezultatul unei munci de ani de zile. O fanatică Yoga încă de pe vremu­rile în care această practică nu avea atâţia adepţi, actriţa a dezvoltat, în paralel, şi o obsesie pentru alimentaţia sănătoasă. Dieta ei se bazează, în pri­mul rând, pe fructe şi legume provenite din agri­cultura organică, sucuri naturale, smoothie-uri şi supe, toate acestea ca parte a unei alimentaţii preponderent raw vegane. Asta nu înseamnă că Demi nu consumă, ocazional, şi altceva, cum ar fi preparatele din peşte şi carne de pui.

Mâncărurile ei raw înseamnă că legumele şi fructele nu sunt gătite la o temperatură mai mare de 50 grade, pentru a nu elimina vitami­nele şi mineralele din acestea, ceea ce îi asigură actriţei o bunăstare nutriţională. Asta pe lângă arderea mai rapidă a caloriilor şi încetinirea procesului de îmbătrânire, datorită antioxidan­ţilor din hrana ei verde. Înţelegeţi acum de ce arată Demi la fel de tânără precum fiica ei, Ru­mer Willis…

Foto: guliver/splash news/rex features/getty images, hepta, www.123rf.com



Recente pe Ok! Magazine

Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg