Dieta veselă. Ce mănânci ca să fii fericit?

13 octombrie, 2017
Jennifer Garner takes Violet and Seraphina to the Farmers Market, Pacific Palisades, CA jpeg

Te simţi după cum mănânci. Da, este adevărat, endorfinele responsabile pentru starea ta de bună dispoziţie pot fi ajutate şi prin alimentaţie. Eliberarea acestor molecule ale fericirii în organism nu are neapărat legătură cu slăbirea, dar noi am găsit pentru tine o dietă care să te ajute să te menţii în formă, dar şi fericită!

Jennifer Garner, adeptă a legumelor şi fructelor

Ce alegi?

Legume şi fructe: Sunt bogate în antioxidanţi, iar aceştia luptă nu doar împotriva îmbătrânirii, ci şi a nivelul stresului din organism şi ajută la creşterea celui al sustanţelor responsabile cu starea de bine.

Condimente: Capsaicina, substanţă pe care o întâlnim în ardeiul iute, de exemplu, accelerează metabolismul. Iar şofranul, turmericul şi ghimbirul stimulează creierul să elibereze aşa numitele substanţe responsabile cu starea de bine: endorfinele.

Iaurt şi kefir: S-a demonstrat că probioticele conţinute de alimentele fermentate precum iaurtul, kefirul sau varza murată ajută la schimbarea în bine a dispoziţiei noastre. Asta pentru că, spun unii, majoritatea substanţelor fericirii se produc la nivelul stomacului. Iar probioticele ne ajută să-l menţinem sănătos.

Peşte, carne slabă, crustacee: Aceste alimente bogate în proteine conţin aminoacizi necesari creierului pentru a produce hormoni responsabili cu buna dispoziţie.

image

Ce arunci?

Dulciurile: zahărul şi carbohidraţii conţinuţi de acestea acţionează împotriva bacteriile benefice de la nivelul intestinului.

Mâncărurile procesate: un studiu a demonstrat că cei care consumă astfel de alimente au un risc cu 58% mai mare de a dezvolta stări depresive.

Plan alimentar de şapte zile:

Ziua 1

Micul dejun:

Smoothie-ul fericit. Amestecă o jumătate de banană cu o mână de zmeură, spanac, două linguri de iaurt, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, puţină pulbere de cacao, o lingură de seminţe de dovleac şi 150 ml de lapte de migdale.

Prânz

Supă de cocos cu dovlecei şi mazăre. Amestecă  doi dovlecei tăiaţi felii cu ulei de cocos, chilli şi usturoi şi căleşte-i! Adaugă 70 grame de mazăre, pătrunjel, suc de lămâie şi 120 ml de lapte de cocos şi amestecă-le în blender.

Cină.

Somon şi creveţi cu sos teriyaki. Marinează un file de somon şi 100 grame de creveţi cu sos teriyaki, suc de lămâie, usturoi şi ghimbir. Găteşte-le pe beţe pentru frigărui şi serveşte cu paste de dovlecei.

image

Ziua 2

Micul dejun

Pâine de secară Pumpernickel cu pastă de drojdie Marmite. Întinde un strat subţire pe o felie de pâine şi presară seminţe de dovleac.

Prânz

Somon şi pancake din seminţe de in. Amestecă 50 grame de făină de alac cu o lingură de seminţe de in, 1 linguriţă de praf de copt, 100 ml de lapte de migdale şi o jumătate de ou bătut. Prăjeşte două pancakes în ulei de migdale şi serveşte totul cu iaurt grecesc şi somon afumat.

Cină

Legume mediteraneene călite. Taie felii o vânătă şi căleşte-o cu paste din dovlecei, ardei gras şi ceapă. Presară pe deasupra 20 grame de brânză de capră şi seminţe de dovleac.

Ziua 3

Micul dejun

Terci de quinoa şi alune. Fierbe 50 grame de quinoa cu 200 ml de lapte de migdale. Adaugă alune tăiate bucăţi, seminţe de dovleac, scorţişoară şi nucşoară. Ca dressing, foloseşte fructe de pădure şi iaurt grecesc.

Prânz

Supă de ciuperci. Pune trei ciuperci porcini în 200 ml de apă fiartă şi lasă-le la înmuiat 20 de minute. Căleşte ceapă roşie şi 150 grame de ciuperci proaspete tăiate bucăţi, apoi adaugă două linguri de vin alb, ciupercile porcini şi fierbe tot amestecul. Pune şi o linguriţă de muştar şi dă toate ingredientele prin blender.

Cină

Ton cu susan şi salată. Marinează o bucată de ton în usturoi, ardei iute, ghimbir şi ulei de susan. Dă-l, apoi, la tigaie! În salată, amestecă varză roşie, morcov ras, ridichi, avocado, coriandru, ardei iute şi sos tamari.

image

Ziua 4

Micul dejun

Smoothie-ul fericirii (reţeta din ziua 1)

Prânz

Salată cu pui şi quinoa. Amestecă baby spanac, năsturel, rucola, avocado, 40 grame de quinoa şi 100 g de bucăţi de pui la grill. Pentru dressing, foloseşte ulei de măsline, lămâie şi oţet de mere.

Cină

Biban de mare şi orez cu ceai verde. Bagă la cuptor un fileu de biban de mare cu sos tamari. Fierbe orezul cu ghimbir ras în apa în care ai adaugat patru linguri de ceai verde.

Ziua 5

Micul dejun

Ouă fierte condimentate. Căleşte ceapă, usturoi şi ardei iute. Adaugă o jumătate de linguriţă de sos de tomate, o jumătate de ardei gras şi o jumătate de cartof dulce tăiat felii şi apă. Fierbe ouăle în acest amestec şi serveşte cu felii de avocado, lime şi chilli.

Prânz

Somon şi creveţi cu sos teriyaki (reţeta din Ziua 1).

Cină

Aripioare de pui cu chipsuri de păstârnac. Marinează cinci aripioare de pui în sirop de arţar, ulei de susan şi sos tamari. Găteşte-le la tigaie şi serveşte-le cu chipsuri de păstârnac asezonat cu paprika şi salată.

Ziua 6 şi Ziua 7: Repetă reţetele din oricare alte două zile!



Recente pe Ok! Magazine

zambet dupa implanturi jpg
Ghid de stilizare lanțuri de argint potrivite pentru fiecare tip de decolteu jpg
Ce soluții există pentru o recoltă mai bogată și sănătoasă jpg
harghita foto arhiva personala colaj jpg
unnamed (1) png
Cum să ți înveți copilul regulile de siguranță rutieră când folosește trotineta jpg
Simbolismul pietrelor semiprețioase și impactul lor asupra energiei feminine jpg
Bridgerton6 jpg
okmagazine ro (3) jpg
featured image jpg
Jungla din sufragerie   Descoperă plantele care absorb umiditatea și îți purifică locuința!   JPG
TĂTUȚU` (George Mihăiță) jpg
credit de nevoi persoanle jpg
Alegerea mânerelor potrivite sfaturi pentru un design de bucătărie armonios jpg
Wonderland Advert (1) jpeg
REDNEX landscape png
post malone 1x1 1 e1738830035519 webp
tocanita de carne cu legume gatita intr o oala albastra inconjurata de ingrediente proaspete cartofi morcovi si usturoi biocorner png