Este sushi atât de sănătos? Iată adevărul!

14 octombrie, 2017
sushi png

Sushi este considerat un aliment sănătos, uneori fast food, alteori savurat la o masă cool. Dar la o masă „sushi“ nu savurezi doar celebrele role cu orez, ci şi multe alte ingrediente şi mixuri faţă de care unii sunt pro, alţii sunt contra.

Tempura

Acest cuvânt din cultura japoneză semnifică folosirea unui aluat special pentru legume, sushi sau fructe de mare în care acestea sunt prăjite. Aluatul şi uleiul au, astfel, o contribuţie calorică semnificativă, deloc benefică celor care au fluctuaţii de colesterol.

image

Sashimi

Sashimi sau, mai bine spus bucăţelele de peşte proaspăt şi crud sunt servite individual şi au un aport caloric generos, de 30-40 de calorii/ bucată, precum şi multe proteine şi grăsimi din categoria Omega 3. Dar să nu uităm că adesea servim tonul ahi, care poate conţine mercur ce, în timp, acumulat în ţesuturi, poate duce la disfuncţii neurologice. Aşadar, este indicat să consumăm sashimi de maximum două ori pe săptămână.

image

Edamame

Poate cea mai naturală şi sănătoasă opţiune din meniul de sushi, acestea sunt bogate în proteine şi fibre, dar „sărace“ în calorii. Un bol de fasole edamame conţine 60 de calorii şi poate îmbunătăţi profilul nutriţional. În aceeaşi categorie intră şi salata de alge, bogată în nutrienţi şi iod, necesari în buna funcţionare a glandei tiroide.

image

Supa Miso

Realizată din fasole de soia fermentată, bogată în nutrienţi, vitamine şi minerale datorită algelor conţinute, aceasta este şi un probiotic foarte bun. Şi, deşi este bogată în sodiu - 1000 mg/ porţie - aceasta nu depăşeşte 100 de calorii într-un bol de supă.

image

Sos de soia şi Sushi rolls

Nelipsit din orice meniu de sushi, acesta are un conţinut de sare mult peste media normală, cantitatea necesară pentru o singură rolă de sushi echivalând cu 1/3 din cantitatea zilnică necesară.

California rolls sau hand rolls sunt, în general, făcute cu orez de sushi, denumit şi sticky rice, avocado, peşte, pui şi alge. Deoarece orezul conţine zaharuri pentru a deveni lipicios şi uşor de modelat, combinat cu avocado, bogat în grăsimi, cu carne procesată, maioneză sau cu brânză Philadelphia, poate conţine până la 170 calorii/rolă şi la fel de mulţi carbohidraţi precum două felii de pâine.

image

Wasabi

Când vine vorba despre acest ingredient-condiment, poţi consuma cât îţi permit papilele, deoarece este destul de spicy. Plin de antioxidanţi, nu conţine calorii şi este folosit şi în dietele anti-cancer.

image

Foto: 123rf.comRecente pe Ok! Magazine

De ce este important ca parintii sa se joace alaturi de copii in primii ani de viata jpg
comunicat 1920x1080 png
femeie afaceri incredere jpg
De ce să alegi un Samsung într o eră a Iphone ului Iată 3 motive chiar aici! jpg
Ben Schnetzer Headshot Photo by Emilio Madrid Kuser Low Rez[2] jpeg
Afis LineUp FULL   cu Parteneri   16p9 1920x1080px NVS   Digital RE 8iun png
SAGA X Greenpoint jpeg
Stephan Pelger jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Acreditare Internationala pentru chirurgia cardiovasculara minim invaziva de la SANADOR 07 06 2023 (1) jpg
Cum sa te pregatesti pentru aniversarea cuiva apropiat   ce sa ai in vedere atunci cand te duci la petrecerea de ziua unui prieten jpg
Kanye West, Profimedia (1) jpg
okmagazine deconovo gVKmonDbotU unsplash jpg
Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg