În formă cu dieta mediteraneană! Slăbeşte ca Penélope Cruz şi Heidi Klum!

2 mai, 2016
heidi klum hepta 2103626 jpg jpeg

Paste, pâine şi vin. Nu ridica din sprânceană, acest regim alimentar încurajează consumarea lor, dar cu moderaţie. Se pleacă de la principiul că trebuie să te bucuri de ce primeşti mai bun de la Mama Natură, dar fără să faci

image

Mai puţin dietă, mai mult stil de viaţă

Paste, pâine şi vin. Nu ridica din sprânceană, dieta mediteraneană încurajează consumarea lor, dar cu moderaţie. Se pleacă de la principiul că trebuie să te bucuri de ce primeşti mai bun de la Mama Natură, dar fără să faci excese. Vorbim de o dietă alcătuită conform obiceiurilor alimentare ale italienilor, grecilor, spaniolilor şi portughezilor, în care baza este formată din fructe, legume, peşte, carne de pui, verdeţuri, seminţe, ulei de măsline şi cereale integrale. Primesc OK-ul mediteraneenilor şi carnea roşie slabă, lactatele, ciocolata neagră şi paharul tradiţional de vin roşu, fără de care nicio masă nu e completă. Este o dietă echilibrată, care pune accent pe gustul delicios al mâncării.

De ce funcţionează dieta mediteraneană?

Cei care au urmat-o nu doar că au slăbit, dar au fost şi mai puţin predispuşi la contractarea unor boli cronice, această dietă fiind de ajutor în diminuarea riscului de boli de inimă, hipertensiune arterială şi creştere a nivelului de colesterol rău, LDL.

image

Alimentele acceptate: Fructe, verdeţuri, semninţe şi nuci, lactate degresate (sunt acceptate, în cantităţi mici, iaurtul grecesc şi brânza feta), peşte, fructe de mare, pui, cereale integrale, ulei de măsline, vin roşu.

Alimentele interzise: Unt sau margarină, carne roşie (e acceptată doar o dată pe lună!), cârnaţi, bacon, sare şi dulciuri (cu excepţia celor făcute în casă).

Cine urmează dieta mediteraneană:

„Dieta mea este de tip mediteranean, ceea ce înseamnă mâncare bună. Mă hrănesc bine şi sănătos. Iubesc bucătăria spaniolă“, mărturiseşte Penélope Cruz.

image

Născută în Germania, Heidi Klum adoră şi ea bucătăria din sudul Europei.

Cum arată un meniu zilnic:

Micul dejun

Fulgi de ovăz cu iaurt grecesc şi fructe proaspete.

Sau

Omletă cu ciuperci şi o felie de pâine integrală prăjită.

Prânz

Sandviş din pâine integrală cu pui şi salată de roşii, castraveţi şi rucola.

Salată Niçoise cu ton şi fasole.

Cină

Pui cu legume la grătar şi un dressing din suc de roşii.

Sau

Somon la grill cu roşii, măsline şi brânză feta sau orez brun şi fasole verde.

Gustări

Fructe proaspete

O mână de năut sau alune proaspete

Sau

Un pahar de vin roşu

foto: hepta, guliver/getty images/splash news, shutterstock



Recente pe Ok! Magazine

Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg
man 1846050 1280 jpg
Foodi OP300UK TenderCrisp Ribs Grill CMYK jpg
pexels adnan pervaiz 724231353 18341593 jpg
okmagazine ro png
Cum să îmbunătățești productivitatea în spațiile publice Iată cum te poți concentra mai bine jpg
Tradare jpg
Pisica jpg
OKMagazine (2) (3) (1) jpg
Therme