Interviu cu “Supravieţuitorul” Marius Crăciun: Care-i reţeta lui de revenire-n formă după Sărbători?

20 ianuarie, 2022
9 craciun jpg jpeg

Te invităm să te încălzeşti pentru noul an cu o sesiune de sport la temperaturi scăzute, aşa cum ne-a propus fostul practicant de judo!

Este acea perioadă din an când toţi încercăm să o luăm de la capăt, cu rezoluţii în care ne propunem să fim mai buni, mai eficienţi şi, cel mai important, mai fit. După excesele şi răsfăţurile culinare din perioada sărbătorilor de iarnă, vine momentul să spunem Stop şi Restart corpului nostru. Cu acest gând în minte am pus la cale un antrenament în aer liber, în peisajul mai puţin poluat al unui parc, avându-l ca invitat pe un adevărat supravieţuitor, la propriu şi la figurat. Marius Crăciun, câştigătorul reality show-ului “Ferma vedetelor” din 2019 şi unul dintre finaliştii show-ului Survivor de anul trecut, a răspuns prompt invitaţiei noastre de a face sport pe un ger inconfortabil, pentru a da un exemplu pozitiv despre cât de binefăcătoare este mişcarea, chiar şi pe frig. “Supravieţuitorul” nu s-a mulţumit doar să execute, ci ne-a explicat şi motivele pentru care toţi ar trebui să-i urmăm exemplul.

Cum te regăsim la şase luni de la terminarea emisiunii Survivor, acolo unde ai ajuns până-n finală? Fizic, psihic...

Marius Crăciun Sunt într-o stare bună, atât fizic, cât şi psihic. Pe partea psihică am stat mereu bine, dar de când m-am întors acasă, pe partea sportivă am făcut o mică pauză încercând să mă refac din punct de vedere muscular şi ligamentar.

Ce s-a schimbat în viaţa ta după acest show? Dacă s-a schimbat ceva...

În afară faptului că am devenit oarecum mai cunoscut de către oameni şi am primit câteva campanii de publicitate, nu s-a schimbat cu nimic viaţa mea după Survivor. Doar mi-a dat o experienţă de viaţă în plus, pe care nu o voi uita niciodată.

Te-au ajutat acei bani câştigaţi în emisiune să-ţi împlineşti vreun vis?

Banii nu au fost deloc mulţi şi nu pot spune că mi-am îndeplinit vreun vis. M-au ajutat pe o perioada scurtă.

Care este legătura ta cu sportul de performanţă? 

Am practicat judo de performanţă timp de 12 ani, iar în 2018 am renunţat la acest sport din cauza multor accidentări şi am ales să lucrez şi să îmi continui studiile pentru a avea un venit lunar mai mare decât puteam câştiga din sport. Mi-a părut rău că am renunţat la acest sport, pentru că am fost îndrăgostit de el din prima zi de când am intrat în sala de judo şi am avut un antrenor de nota 1.000, care m-a învăţat şi educat cu tot ce ştia el. Am participat la o mulţime de campionate naţionale şi internaţionale, am fost şi medaliat. Am făcut parte din lotul naţional de judo. Dar în acest moment continui să fac sport pentru mine, face parte din stilul meu de viaţă.

După Survivor, ai încercat ceva ca instructor de fitness. Mai lucrezi în domeniu sau ai alt job acum?

Am intenţionat să activez ca instructor personal, dar nu mi-a mers foarte bine şi am ales să revin la funcţia de marketing manager, pe care am avut-o înainte de a pleca la Survivor.

Cum ţi s-a părut acest antrenament propus de noi, în aer liber, la cinci grade?

Consider că antrenamentele în aer liber ajută foarte mult sistemul imunitar şi au o mulţime de beneficii. Nu este nevoie decât de 30-40 de minute în care putem face jogging şi câteva exerciţii pentru fiecare grupă musculară, ca să ne menţinem tonusul. Recomand tuturor măcar o plimbare de 30 minute în aer liber, la 5 grade, pentru a avea o stare de bine pe tot parcursul zilei.

De ce e bine să facem sport outdoor, iarna?

Exerciţiile fizice în aer liber şi curat îmbunătăţesc starea de spirit şi reduc depresia şi anxietatea. Aşadar, sportul afară sporeşte încrederea în sine. Antrenamentele în aer liber pot avea, de asemenea, un efect pozitiv asupra creierului, stimulând toate simţurile într-un mod pe care exerciţiile realizate în interior nu îl pot egala. În plus, se ard şi mai multe calorii.

Ce fel de echipament este potrivit pentru a face fitness pe frig?

La temperaturi scăzute este recomandat să purtaţi haine termice ce menţin temperatura corpului caldă şi evacuează transpiraţia. În partea de jos, alege colanţi, şort sau pantaloni specifici, iar pentru partea superioară, o bluză pe corp din poliester şi o jachetă de fâş.

Cât trebuie să dureze încălzirea?

Este de recomandat o scurtă alergare sau jogging timp de 5 minute (aerul fiind prea rece) şi câteva exerciţii de încălzire generală: rotaţii de cap stânga-dreapata, rotaţii de braţe spre înainte/înapoi. Apoi, extensii, flexii şi rotaţii ale bazinului, rotaţii de genunchi interior/exterior, fandări laterale stânga-dreapta şi cam asta ar fi partea de încălzire.

Care este primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi acasă, după antrenamentul la frig?

Primul lucru este să schimbăm hainele ude şi să aşteptăm că temperatura corpului să mai scadă, înainte de a face un duş. Înainte de duş, e recomandată hidratarea.

Foto: Sorin Stana



Recente pe Ok! Magazine

jeans 2 jpg
2 tatutu george mihaita tatutu webp
Obtine un zambet ca al vedetelor de la Hollywood cu fatete dentare Pretul nu mai este un impediment jpg
Femeie dormind, Pixabay jpg
Nepotul si bunicii stand pe canapea uitandu se la telefon 2489776393 jpg
calculator credit jpg
vacanță la mare  foto   Shutterstock jpg
bani euro pixabay jpg
Luna Plină a Lupului, Pixabay jpg
dieta   shutterstock 1936820239 jpg
Femeie stand ganditoare la geam 2292953975 jpg
mihai craiu jpeg
horoscop financiar jpg
clear cannabis p4q67XIT2aE unsplash (1) jpg
Gala Premiilor literare jpg
Planifică ți vacanța în Creta perfectă, în funcție de starea vremii! jpg
zodii care vor avea o iarna fericita jpg
okmagazine ro prosecco jpg