Laura Cosoi îţi propune un meniu complet pentru o săptămână FOTO & VIDEO
În timp ce pregăteşte o nouă carte de bucate, vedetei i-a venit ideea să ne propună schema unui meniu complet, cu trei mese pe zi, pentru o săptămână.
Totul a pornit de la ideea de-a oferi reţete pentru preparate gustoase şi sănătoase în acelaşi timp, mai ales acum, când oferta de legume şi verdeţuri de grădină este limitată.
Laura Cosoi a gândit un meniu complet pentru şapte zile, cu trei mese pe zi, pentru a căror preparare a inserat şi link-uri către reţete, pentru a-ţi veni în ajutor. Totodată, pentru ca organismul tău să asimileze cât mai bine nutrienţii, dar şi pentru a nu-l încărca excesiv, Laura Cosoi ne sfătuieşte să mâncăm masa de seară cât mai devreme.
Iată mai jos propunerile ei culinare:
Luni
Mic dejun – omletă cu brânză tofu şi ierburi aromatice Prânz – supă cremă de morcov şi sufleu de broccoli cu branză de capră Cină – salată de crudităţi cu lămâie
Marţi
– sandviş cu ciuperci la grătar
– supă de linte şi păstrăv la grătar
–
Miercuri
– budincă din fulgi de ovăz cu stafide hidratate, miere şi scorţişoară
– supă-cremă de legume şi salată de ton cu fasole boabe roşie, andive şi spanac sau
– salată de rucola cu fructe de mare
Joi
– spumă de fructe cu iaurt (pui în blender fructe de sezon)
– supă de roşii (sau de
, dacă ai păstrat în congelator) şi somon la grătar cu legume la abur
–
Vineri
– burrito cu ou şi avocado
– supă-cremă de ţelină cu nucă şi
(se găseşte şi proaspăt la supermarket)
– salată de măr cu brânză de capră
Sâmbătă
–
cu cereale neîndulcite
–
e şi salată de vinete cu maioneză de avocado
– salată de crudităţi cu brânză de capră
Duminică
– dovleac cu mascarpone şi nuci
–
şi piept de curcan umplut cu brânză şi verdeţuri
– orez integral cu creveţi