Lili Sandu s-a refugiat în alcool, după naștere: "Mi-a fost rușine să vorbesc..."

19 mai, 2022
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (5) jpg

Invitată la „Vorbește lumea”, vedeta a făcut dezvăluiri neașteptate despre trăirile pe care le-a avut în primele luni după ce a devenit mamă.

Lili Sandu și iubitul ei, Silviu Țolu, au devenit părinți în urmă cu doi ani, atunci când artista nici nu mai spera să mai aibă copii, după ce a fost diagnosticată cu pre-menopauză, la vârsta de doar 29 de ani!

Venirea pe lume a băieţelului lor a fost o mare bucurie, care a încununat frumos relaţia lor de iubire. "Este într-adevăr un miracol pentru că drumul nu a fost ușor. Când am văzut la ecograf bebelușul am simțit atât de multă fericire încât m-am gândit, Doamne, în momentul în care îl voi ține în brațe oare cum mă voi simți", spunea Lili Sandu cu lacrimi în ochi, în direct la ProTV, la acea vreme.

Totuşi, ca multe alte mame, şi lui Lili Sandu i-a fost dificil să se adapteze la viața de mamă, ea recunoscând acum că alcoolul a fost un refugiu pentru ea.

"În cazul meu, alcoolul a fost un refugiu. Acum, a nu se înțelege că l-am dus la extrem, nu încurajez, dar acolo, un strop, pe podeaua băii, când nu mai poți. Eu știam, din ce am auzit, că nu va fi doar cu lapte și miere și beatitudine. Pentru mine primul an de maternitate a fost un carusel al emoțiilor pe care nu știam că le voi avea. Mi-a fost greu să mă regăsesc. Nu puteam să-mi contorizez emoțiile. Nu înțelegeam clar iubirea aia de care îmi spuneau toți înainte să nasc", a declarat Lili Sandu la Pro TV, în emisiunea "Vorbește Lumea".

Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (7) jpg

"Totul se învârtea în jurul copilului. Mă spălam pe păr la două săptămâni. La început mi-a fost rușine să vorbesc și prezentam pe Instagram o viață perfectă. Mi-a fost foarte greu, comunitatea mea a reacționat și femeile mi-au dat putere. Și spuneam: asta simt. Am anxietate. Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc", a completat vedeta.

Artista s-a confruntat cu mai multe probleme, atât în timpul sarcinii, cât și după ce a născut, lucruri despre care a vorbit deschis şi pe rețelele de socializare: "Nu știu ce se întâmplă. Are un an și o lună. Nu mai vrea să doarmă la el în pat, sub nicio formă. Se trezește de 4-5 ori pe seară ca să-l alăptez. Îmi iubesc copilul, nu pot să vă spun în cuvinte cât de mult, dar în același timp sănătatea mea mintală este foarte importantă. Aș vrea să fiu îndrumată și să înțarc treptat. Am intrat așa, din cauza lipsei de somn și a oboselii, într-un burn out, e destul de dificil pentru mine. Sunt foarte irascibilăCred că un copil are nevoie de o mamă echilibrată, liniștită, calmă. Este foarte important ca mama să aibă grijă de ea. Am ajuns într-o stare de ușoară bipolaritate. Nu mă plâng, dar este foarte greu. Până la 1 an, ne-am ocupat non-stop de Thomas, dar acum am înțeles că e nevoie de ajutor. Am tot felul de stări și încerc să mi le țin sub control, mă rog, e și normal, sunt și hormonii care nu-mi dau pace în ultima perioadă", a povestit Lili Sandu pe pagina de Instagram.

stanga
dreapta
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (4) jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (6) jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (3) jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (5) jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (1) jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (2) jpg

"Am avut o stare foarte ciudată și mă gândeam dacă e bine ceea ce fac, că poate nu trebuie să gândesc așa, poate nu sunt îndeajuns de bună ca mamă să mă gândesc că nu vreau să-l mai alăptez ca să nu se mai trezească noaptea", a completat ea.

La capătul acestor trăiri, Lili Sandu a descoperit şi un mod de-a le ajuta pe alte mămici să traverseze mai uşor perioada postnatală, lansând "Jurnalul Mamei".

Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (1) jpg

"Primul an de maternitate nu a fost deloc ușor pentru mine, iar asta m-a făcut sa îmi doresc să existe un instrument care să vină în ajutor cu diferite tehnici psihoterapeutice, care să ne ajute să conștientizam și să trecem mai ușor prin stările emoționale care îşi pun amprenta şi prin care noi trecem în acest prim an. Uitându-mă în jur atunci, am observat că mama era trecută în planul 2 şi este cumva normal, doar că şi noi suntem şi ar trebui să fim tratate cu aceeali importanţă, de către noi înșine, dar şi de către cei din jur", crede Lili Sandu, care şi-a prezentat cartea la "Vorbeşte Lumea".

FOTO: arhiva personalăRecente pe Ok! Magazine

Nic PNG
augusta8 jpg
sas1 jpg
jay z beyonce si fiica lor blue ivy foto guliver/getty images
Mariah Carey și Olivia Newton John (2) jpg
Monica Davidescu 50 (2) jpg
chef3 jpg
locuri de munca remote jpg
Vlad Gherman și Oana Moșneagu de ziua ei (3) jpg
Imagine featured okmagazine JPG
magazin
cat18 jpg
Sonia Argint (2) jpg
gogan 2 JPG
banel nicolita in lacrimi la SPLASH vedete la apa sezon 5 a jpg
thumbnail OK Ghenea Ipate Nicolai jpg
Andrea Bocelli vacanță 2022 jpg
octavia21 jpg