(P) Cum recunoşti o băutură autentică din ciocolată

3 martie, 2017
CHOCOMOUSSE MELK FONDANT00001 jpeg

Suntem asaltaţi de atâtea produse care se auto-definesc ca fiind cele „originale” încât uneori uităm ce înseamnă de fapt autentic. Să fie cât mai aproape de reţeta originală, dar oare câţi mai ştiu cum s-a obţinut la început acel produs? Iar dacă acesta a fost perfecţionat pe parcurs, se încalcă oare vreo lege (ne)scrisă a “gourmet”-ului?

image

Ne-au atras atenţia în sezonul rece băuturile din ciocolată. Dar dacă stai să deguşti mai mult de 2 tipuri de băuturi, diferenţele sunt enorme şi parcă numele “din ciocolată” devine unul pur generic, neconform cu realitatea.

În această idee, am stat de vorbă cu prietenii noştri de la Leonidas Ciocolată Belgiană, pentru a vedea care sunt secretele (cele care se pot spune) ale unei băuturi din ciocolată. Am aflat cu mare entuziasm că băutură din ciocolată nu înseamnă neapărat “caldă”, că aceasta trebuie să conţină cafea de cea mai ridicată calitate şi că putem încerca toate aceste produse inclusiv în Bucureşti. Unde? În noul local concept Leonidas Chocolates Café, din bld. Unirii. Nr. 2. Când: chiar din această primăvară!

Am sintetizat astfel sfaturile lui Ion Codreanu, reprezentantul oficial al Leonidas în România, rezultând un mic dar extrem de relevant ghid al iubitorilor de ciocolată de calitate.

Cum recunoaştem o băutură din ciocolată autentică?

Orice recipient de servire băutură din ciocolată (poate fi un pahar special, nu doar o cană sau ceaşcă), trebuie să fie impecabil aranjat. O băutură autentică din ciocolată este însoţită de elemente de decor care completează ingredientele de bază şi pun în valoare ciocolata. Poate fi vorba de fructe de pădure, bucăţele de masă de cacao sau ciocolată neagră / albă, frunze de mentă sau alte condimente care se potrivesc cu produsul respectiv. O astfel de băutură se degustă mai întâi cu ochii!

Poate se înţelege de la sine, dar este bine să definim ce înseamnă băutură de calitate din ciocolată: ingrediente de calitate, proaspete, garantate de producători cu experienţă. Inclusiv cafea de specialitate. Fără adaosuri inutile, gusturi dominante care nu fac parte din “peisaj”.

Recipientul de servire este special adaptat fiecărui produs în parte, în funcţie de textură, structură, ingrediente şi procesul de obţinere. Exact ca la degustarea unui vin, ingredientele de calitate sunt puse în valoare de modul de servire.

Ciocolată înseamnă 100% unt de cacao, fără alte uleiuri sau înlocuitori vegetali. Băutura trebuie obţinută din produse autentice de ciocolată, care să nu fie instante / deshitratate.

La acest capitol Leonidas excelează: reţele sunt originale, HOMEMADE, desăvârşite de maeştri Leonidas, din produse de ciocolată (praline, tablete) şi cafea de specialitate.

Nu trebuie să fii un cunoscător avansat pentru a recunoaşte un produs perfect. Trebuie doar să încerci cât mai multe produse. Simţurile se antrenează. Aromă de cacao proaspătă, fără alte adaosuri (lapte praf, uleiuri vegetale), textură fină, gust memorabil: acestea sunt caracteristicile pe care le căutaţi.

Poate suna surprinzător pentru unii, dar băuturile din ciocolată nu sunt neapărat calde. Unele reţete sunt calde, iar altele sunt special realizate pentru sezonul estival. Important este ca cel care serveşte să respecte reţetele şi temperaturile de servire.

Aşadar, din Martie puteţi degusta băuturi autentice de ciocolată şi Caféa în premieră pentru Bucureşti, la Leonidas Chocolates Café, bld. Unirii nr. 2. 



Recente pe Ok! Magazine

Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg
man 1846050 1280 jpg
Foodi OP300UK TenderCrisp Ribs Grill CMYK jpg
pexels adnan pervaiz 724231353 18341593 jpg
okmagazine ro png
Cum să îmbunătățești productivitatea în spațiile publice Iată cum te poți concentra mai bine jpg
Tradare jpg
Pisica jpg
OKMagazine (2) (3) (1) jpg
Therme