(P) Cum recunoşti o băutură autentică din ciocolată

3 martie, 2017
CHOCOMOUSSE MELK FONDANT00001 jpeg

Suntem asaltaţi de atâtea produse care se auto-definesc ca fiind cele „originale” încât uneori uităm ce înseamnă de fapt autentic. Să fie cât mai aproape de reţeta originală, dar oare câţi mai ştiu cum s-a obţinut la început acel produs? Iar dacă acesta a fost perfecţionat pe parcurs, se încalcă oare vreo lege (ne)scrisă a “gourmet”-ului?

image

Ne-au atras atenţia în sezonul rece băuturile din ciocolată. Dar dacă stai să deguşti mai mult de 2 tipuri de băuturi, diferenţele sunt enorme şi parcă numele “din ciocolată” devine unul pur generic, neconform cu realitatea.

În această idee, am stat de vorbă cu prietenii noştri de la Leonidas Ciocolată Belgiană, pentru a vedea care sunt secretele (cele care se pot spune) ale unei băuturi din ciocolată. Am aflat cu mare entuziasm că băutură din ciocolată nu înseamnă neapărat “caldă”, că aceasta trebuie să conţină cafea de cea mai ridicată calitate şi că putem încerca toate aceste produse inclusiv în Bucureşti. Unde? În noul local concept Leonidas Chocolates Café, din bld. Unirii. Nr. 2. Când: chiar din această primăvară!

Am sintetizat astfel sfaturile lui Ion Codreanu, reprezentantul oficial al Leonidas în România, rezultând un mic dar extrem de relevant ghid al iubitorilor de ciocolată de calitate.

Cum recunoaştem o băutură din ciocolată autentică?

Orice recipient de servire băutură din ciocolată (poate fi un pahar special, nu doar o cană sau ceaşcă), trebuie să fie impecabil aranjat. O băutură autentică din ciocolată este însoţită de elemente de decor care completează ingredientele de bază şi pun în valoare ciocolata. Poate fi vorba de fructe de pădure, bucăţele de masă de cacao sau ciocolată neagră / albă, frunze de mentă sau alte condimente care se potrivesc cu produsul respectiv. O astfel de băutură se degustă mai întâi cu ochii!

Poate se înţelege de la sine, dar este bine să definim ce înseamnă băutură de calitate din ciocolată: ingrediente de calitate, proaspete, garantate de producători cu experienţă. Inclusiv cafea de specialitate. Fără adaosuri inutile, gusturi dominante care nu fac parte din “peisaj”.

Recipientul de servire este special adaptat fiecărui produs în parte, în funcţie de textură, structură, ingrediente şi procesul de obţinere. Exact ca la degustarea unui vin, ingredientele de calitate sunt puse în valoare de modul de servire.

Ciocolată înseamnă 100% unt de cacao, fără alte uleiuri sau înlocuitori vegetali. Băutura trebuie obţinută din produse autentice de ciocolată, care să nu fie instante / deshitratate.

La acest capitol Leonidas excelează: reţele sunt originale, HOMEMADE, desăvârşite de maeştri Leonidas, din produse de ciocolată (praline, tablete) şi cafea de specialitate.

Nu trebuie să fii un cunoscător avansat pentru a recunoaşte un produs perfect. Trebuie doar să încerci cât mai multe produse. Simţurile se antrenează. Aromă de cacao proaspătă, fără alte adaosuri (lapte praf, uleiuri vegetale), textură fină, gust memorabil: acestea sunt caracteristicile pe care le căutaţi.

Poate suna surprinzător pentru unii, dar băuturile din ciocolată nu sunt neapărat calde. Unele reţete sunt calde, iar altele sunt special realizate pentru sezonul estival. Important este ca cel care serveşte să respecte reţetele şi temperaturile de servire.

Aşadar, din Martie puteţi degusta băuturi autentice de ciocolată şi Caféa în premieră pentru Bucureşti, la Leonidas Chocolates Café, bld. Unirii nr. 2. Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg