Reţete de primăvară cu avocado. Ce desert poţi face cu el?
Uită de clasicul guacamole şi bucură-te de versatilitatea acestui fruct untos, în combinaţii surprinzătoare! Avem şi un desert răcoros pentru cei care iubesc avocado în orice formă!
Gazpacho verde
Gazpacho verde
Ingrediente:
1 castravete, 1 ardei gras galben, 1 avocado copt, 250 g iaurt simplu, o legătură de ceapă verde, o legătură arpagic, 2 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oţet din vin, 1 linguriţă tabasco, sare, piper, mentă proaspătă
Mod de preparare:
1 Curăţă castravetele, taie-l pe lungime şi înlătură partea cu seminţe. Spală ardeiul gras şi ceapa verde; taie fructul de avocado e lungime, înlătură sâmburele şi curăţă pulpa de coajă.
2 Taie castravetele, ardeiul, avocado şi ceapa în bucăţi şi pune-le în blender. Adaugă căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi, cât şi menta şi pasează. Adaugă iaurtul, uleiul, oţetul şi sosul de tabasco şi pasează-le din nou.
3 Asezonează cu sare şi piper şi ţine la frigider. Înainte de servire, garniseşte porţiile reci cu arpagic tăiat mărunt.
Avocado umplut
Avocado umplut
2 fructe de avocado coapte, 100 g şuncă, 3 linguri de smântână, 1 lingură de coniac, suc de lămâie, 4 picături de tabasco, piper alb, pătrunjel, nuci şi surimi
1 Taie şunca cubuleţe şi adaugă smântâna şi o lingură de coniac (ori de suc de lămâie), piperul alb şi sosul de tabasco şi mixează cu blenderul 1-2 minute. Ţine spuma la frigider, până se întăreşte.
2 Spală fructele de avocado şi taie-le pe lungime în jurul sâmburelui, scoate sâmburele şi stropeşte jumătăţile cu suc de lămâie.
3 Pe un platou, umple jumătăţile de avocado cu spuma rece şi garniseşte cu pătrunjel, nuci şi beţişoare de surimi.
Avocado la gratar, cu sorbet de lamâie
Avocado cu sorbet
Ingrediente:
4 fructe de avocado, 3 linguri de miere, 200 ml suc de portocale, 2 lime, 1 portocală, 500 g sorbet de lămâie, 8 frunze de mentă
Mod de preparare:
1 Amestecă mierea, sucul de portocale şi sucul unui lime într-o tigaie şi încălzeşte la foc mic timp de 3 minute, apoi ia de pe foc.
2 Spală fructele de avocado, taie-le pe lungime şi îndepărtează sâmburele, apoi aşază jumătăţile cu pulpa în sosul rezultat anterior şi lasă la frigider, astfel, peste noapte.
3 Coace jumătăţile de avocado pe grill timp de 10 minute, întorcând de pe o parte pe alta. Între timp, spală portocala şi un lime şi taie-le felii groase – pe care le coci tot pe grill.
4 Pe un platou, umple fiecare jumătate de avocado cu o lingură de sorbet de lămâie şi decorează cu felii de fructe şi mentă.
FOTO Profimedia/Photoland