Reţete de primăvară cu avocado. Ce desert poţi face cu el?

5 mai, 2016
ChickenWonton Shot 01 025 RGB crop jpeg

Uită de clasicul guacamole şi bucură-te de versatilitatea acestui fruct untos, în combinaţii surprinzătoare! Avem şi un desert răcoros pentru cei care iubesc avocado în orice formă!

Gazpacho verde

Gazpacho verde

Ingrediente:

1 castravete, 1 ardei gras galben, 1 avocado copt, 250 g iaurt simplu, o legătură de ceapă verde, o legătură arpagic, 2 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oţet din vin, 1 linguriţă tabasco, sare, piper, mentă proaspătă

Mod de preparare:

1 Curăţă castravetele, taie-l pe lungime şi înlătură partea cu seminţe. Spală ardeiul gras şi ceapa verde; taie fructul de avocado e lungime, înlătură sâmburele şi curăţă pulpa de coajă.

2 Taie castravetele, ardeiul, avocado şi ceapa în bucăţi şi pune-le în blender. Adaugă căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi, cât şi menta şi pasează. Adaugă iaurtul, uleiul, oţetul şi sosul de tabasco şi pasează-le din nou.

3 Asezonează cu sare şi piper şi ţine la frigider. Înainte de servire, garniseşte porţiile reci cu arpagic tăiat mărunt.

Avocado umplut

Avocado umplut

2 fructe de avocado coapte, 100 g şuncă, 3 linguri de smântână, 1 lingură de coniac, suc de lămâie, 4 picături de tabasco, piper alb, pătrunjel, nuci şi surimi

1 Taie şunca cubuleţe şi adaugă smântâna şi o lingură de coniac (ori de suc de lămâie), piperul alb şi sosul de tabasco şi mixează cu blenderul 1-2 minute. Ţine spuma la frigider, până se întăreşte.

2 Spală fructele de avocado şi taie-le pe lungime în jurul sâmburelui, scoate sâmburele şi stropeşte jumătăţile cu suc de lămâie.

3 Pe un platou, umple jumătăţile de avocado cu spuma rece şi garniseşte cu pătrunjel, nuci şi beţişoare de surimi.

Avocado la gratar, cu sorbet de lamâie

Avocado cu sorbet

Ingrediente:

4 fructe de avocado, 3 linguri de miere, 200 ml suc de portocale, 2 lime, 1 portocală, 500 g sorbet de lămâie, 8 frunze de mentă

Mod de preparare:

1 Amestecă mierea, sucul de portocale şi sucul unui lime  într-o tigaie şi încălzeşte la foc mic timp de 3 minute, apoi ia de pe foc.

2 Spală fructele de avocado, taie-le pe lungime şi îndepărtează sâmburele, apoi aşază jumătăţile cu pulpa în sosul rezultat anterior şi lasă la frigider, astfel, peste noapte.

3 Coace jumătăţile de avocado pe grill timp de 10 minute, întorcând de pe o parte pe alta. Între timp, spală portocala şi un lime şi taie-le felii groase – pe care le coci  tot pe grill.

4 Pe un platou, umple fiecare jumătate de avocado cu o lingură de sorbet de lămâie şi decorează cu felii de fructe şi mentă.

FOTO Profimedia/Photoland



Recente pe Ok! Magazine

Catalin Botezatu foto PR jpg
Vrei sa fii cea mai bine îmbracata din birou jpg
Bani, Pexels jpg
femeie bucatarie gatit 1432465706 jpg
parcare aeroport otopeni jpg
horoscop 4 august jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM jpeg
KV WSCM jpeg
Planete, Pixabay (2) jpg
man 1846050 1280 jpg
Foodi OP300UK TenderCrisp Ribs Grill CMYK jpg
pexels adnan pervaiz 724231353 18341593 jpg
okmagazine ro png
Cum să îmbunătățești productivitatea în spațiile publice Iată cum te poți concentra mai bine jpg
Tradare jpg
Pisica jpg
OKMagazine (2) (3) (1) jpg
Therme