Reţete de primăvară cu avocado. Ce desert poţi face cu el?

5 mai, 2016
ChickenWonton Shot 01 025 RGB crop jpeg

Uită de clasicul guacamole şi bucură-te de versatilitatea acestui fruct untos, în combinaţii surprinzătoare! Avem şi un desert răcoros pentru cei care iubesc avocado în orice formă!

Gazpacho verde

Gazpacho verde

Ingrediente:

1 castravete, 1 ardei gras galben, 1 avocado copt, 250 g iaurt simplu, o legătură de ceapă verde, o legătură arpagic, 2 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oţet din vin, 1 linguriţă tabasco, sare, piper, mentă proaspătă

Mod de preparare:

1 Curăţă castravetele, taie-l pe lungime şi înlătură partea cu seminţe. Spală ardeiul gras şi ceapa verde; taie fructul de avocado e lungime, înlătură sâmburele şi curăţă pulpa de coajă.

2 Taie castravetele, ardeiul, avocado şi ceapa în bucăţi şi pune-le în blender. Adaugă căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi, cât şi menta şi pasează. Adaugă iaurtul, uleiul, oţetul şi sosul de tabasco şi pasează-le din nou.

3 Asezonează cu sare şi piper şi ţine la frigider. Înainte de servire, garniseşte porţiile reci cu arpagic tăiat mărunt.

Avocado umplut

Avocado umplut

2 fructe de avocado coapte, 100 g şuncă, 3 linguri de smântână, 1 lingură de coniac, suc de lămâie, 4 picături de tabasco, piper alb, pătrunjel, nuci şi surimi

1 Taie şunca cubuleţe şi adaugă smântâna şi o lingură de coniac (ori de suc de lămâie), piperul alb şi sosul de tabasco şi mixează cu blenderul 1-2 minute. Ţine spuma la frigider, până se întăreşte.

2 Spală fructele de avocado şi taie-le pe lungime în jurul sâmburelui, scoate sâmburele şi stropeşte jumătăţile cu suc de lămâie.

3 Pe un platou, umple jumătăţile de avocado cu spuma rece şi garniseşte cu pătrunjel, nuci şi beţişoare de surimi.

Avocado la gratar, cu sorbet de lamâie

Avocado cu sorbet

Ingrediente:

4 fructe de avocado, 3 linguri de miere, 200 ml suc de portocale, 2 lime, 1 portocală, 500 g sorbet de lămâie, 8 frunze de mentă

Mod de preparare:

1 Amestecă mierea, sucul de portocale şi sucul unui lime  într-o tigaie şi încălzeşte la foc mic timp de 3 minute, apoi ia de pe foc.

2 Spală fructele de avocado, taie-le pe lungime şi îndepărtează sâmburele, apoi aşază jumătăţile cu pulpa în sosul rezultat anterior şi lasă la frigider, astfel, peste noapte.

3 Coace jumătăţile de avocado pe grill timp de 10 minute, întorcând de pe o parte pe alta. Între timp, spală portocala şi un lime şi taie-le felii groase – pe care le coci  tot pe grill.

4 Pe un platou, umple fiecare jumătate de avocado cu o lingură de sorbet de lămâie şi decorează cu felii de fructe şi mentă.

FOTO Profimedia/Photoland



Recente pe Ok! Magazine

books gifts 524166 png
Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg