Ştiai că dinţii albi nu sunt cei mai sănătoşi? 5 mituri inedite despre corpul uman

19 februarie, 2018
Beauty Woman Portrait  Girl With Beautiful Face Smiling jpeg

Corpul nostru este o enciclopedie, iar mare parte dintre informaţiile pe care le ascunde sunt adevărate surprize pentru unii dintre noi. Te invităm să spulberăm sau să confirmăm câteva dintre miturile vechi de când lumea!

Guma de mestecat se digeră în ani

Fals!

E drept că asta a fost una dintre temerile copilăriei noastre: să nu cumva să înghiţim guma de mestecat, fără să ştim, concret, răul pe care-l poate provoca această acţiune. Ok, nu este de dorit să se întâmple asta, dar credinţa populară cum că guma va rămâne în stomacul tău ani întregi este greşită. Vei reuşi să o elimini în mai puţin de o săptămână. Ceea ce face guma de mestecat elastică este un cauciuc sintetic care, într-adevăr, nu este digerabil, dar poate să alunece prin intestin. O problemă ar fi dacă aceeaşi persoană ar înghiţi mai multe bucăţi de gumă de mestecat într-o perioadă scurtă de timp, ceea ce ar duce la fomarea unei bucăţi prea mari pentru a putea trece prin stomac.

image

N-ar trebui să trezeşti un somnambul

Adevărat şi fals!

Deşi credinţa populară încearcă să ne convingă că a face acest lucru înseamnă a atenta la viaţa acelei persoane, nu este cazul. Trezirea unui somnambul nu-l răneşte atât de grav pe cât se credea: nu este pericol de atac de cord, accident cerebral sau tulburare psihotică. Cercetătorii susţin că trezirea unui somnambul nu îl va vătăma, dar este posibil să fie un moment neplăcut pentru el, deoarece acesta se află, atunci, în cel mai profund stadiu al somnului. Trezind violent din somn o persoană aflată în acest stadiu, o poate face pe aceasta să intre într-o stare de confuzie şi agitaţie. Dar cum aceiaşi somnambuli au tendinţa de a se răni singuri, este bine să intervii şi să îi ajuţi să se întoarcă în pat, direcţionându-i uşor, fără să îi trezeşti.

image

Alcoolul te ajută să dormi bine

Câţi oameni nu sunt de părere că un păhărel înainte de a merge la culcare te ajută să adormi mai repede? Poate că aşa este, dar cercetătorii susţin că nu este vorba despre un somn de calitate. E drept că alcoolul te relaxează şi te ajută să adormi, dar problemele apar în momentul în care acesta este metabolizat în organism, iar asta duce la o trezire nedorită. Mulţi specialişti susţin că persoanele care consumă alcool înainte de culcare vor avea parte de un somn întrerupt în a doua parte a nopţii. Iar apelarea la alcool pentru a combate insomnia nu este benefică. Dimpotrivă, înrăutăţeşte problema.

Dinţii albi sunt mai sănătoşi

Fals!

Chiar dacă reclamele la pastă de dinţi îţi dau de înţeles asta, cel mai alb zâmbet nu este şi cel mai sănătos. Din punct de vedere estetic, îţi doreşti, evident, să ai o dantură cât mai deschisă la culoare, însă dinţii sănătoşi sunt cei naturi, iar asta înseamnă că sunt cu câteva nuanţe mai închişi decât cel mai pur alb. Cum albirea dinţilor prin tratamente stomatologice clasice poate afecta smalţul dinţilor şi poate duce la o sensibilitate dentară, poţi înlocui asta cu o alimentaţie corectă şi un periaj ca la carte. Fumatul, abuzul de cafea şi de ceai negru, dar şi de băuturi precum cola sunt factori care dau danturii o culoare inestetică.

image

Este Ok să mai sari peste un duş

Adevărat!

Nu încurajăm igiena precară, dar asta spune ştiinţa. Dacă nu exagerezi cu băile, părul tău se va folosi de uleiul secretat pentru a proteja sănătatea firului, iar pielea nu se va mai usca atât de mult. Înlăturând uleiurile naturale de la suprafaţa pielii, îi vei afecta elasticitatea, încurajând ridarea ei. În plus, vei înlătura şi bacteriile bune care „locuiesc“ la nivelul pielii şi care ajută în lupta cu cele dăunătoare sănătăţii. O soluţie ar putea fi duşurile rapide, folosirea unei temperaturi moderate a apei şi a unei cantităţi infime de şampon şi gel de duş.Recente pe Ok! Magazine

new amsterdam 1 png
ioana cirstea3 jpg
Monica Bellucci, 58 ani, Foto Instagram (2) jpg
oana ionita3 fb jpg
Carmina si Liviu webp
berecleanu andreea jpg
arsinel alexandru jpg
Alexandru Arsinel
trump4 profimedia jpg
emag7 jpg
Michelle Pfeiffer, Profimedia jpg
Iti doresti o cariera in care sa te dezvolti ca tehnician manichiurist Iata care sunt ustensilele si accesoriile de care ai nevoie jpg
Cum trebuie sa iti echipezi automobilul atunci cand pleci la drum jpg
Ați pregătit o escapadă de toamnă în constanța Iată câteva gesturi deosebite cu ajutorul cărora îți poți surprinde iubita! jpeg
De ce trebuie să ții cont atunci când faci sport pilates jpg
tatoiu3 facebook jpg
sufragerie jpg
cadou2 jpg