Tips & tricks pentru o siluetă de vis, la petrecerea de Revelion

28 decembrie, 2022

AMR foarte puțin până la cea mai mare petrecere din an!

Și, ca să arați bine de Revelion, trebuie să te pregătești din timp să scapi de surplusul inestetic de greutate. Așadar, ia aminte la cinci sfaturi care să te ajute să slăbești fără să te înfometezi sau să cazi lată la sală. Ce ai de făcut ca să topești kilogramele în plus fără să intri în panică, până la Revelion? 

Revelion petrecere GettyImages 1346544005 jpg

Bea apă rece

Atunci când consumi lichide care sunt mai reci decât temperatura corpului tău, organismul trebuie să le încălzească și va arde mai multe calorii în timpul acestui proces. Asemenea descoperire a fost făcută în 2003, când s-a realizat un studiu despre metabolism. Așadar dă pe gât câte un pahar cu apă rece, chiar dacă afară e rece și tu ai prefera un ceai cald în schimb. Îți vei mulțumi de Revelion.

Dormi mai mult

Zilele se tot scurtează și vremea se răcește, motiv pentru care corpul nostru intră într-un soi de „hibernare” naturală, își încetinește metabolismul și are nevoie de mai multă odihnă. Sfatul specialiștilor e să te culci și să te trezești mai devreme, pentru a te bucura de razele soarelui. Arzi astfel caloriile cu o viteză mai mare și ratezi gustările nesănătoase pe care le iei de obicei seara târziu. Știai că un somn mai scurt de 5-6 ore pe noapte are legătură directă cu obezitatea?

Alege supa ca aperitiv

Studiile ne arată că, atunci când ne începem masa cu o supă sau salată, ajungem să consumăm cu vreo 100 de calorii mai puțin. Pentru rezultate optime, poți opta pentru o supă cu bulion în detrimentul uneia cremă, care are mai multe calorii. Bulionul e plin de minerale și nutrienți care-ți dau energie și senzația de sațietate. În ceea ce privește salata, nu te îngrașă ca alte preparate și-ți dă senzația că te saturi mai repede cu mai puțin. 

shutterstock 766093174 jpg

Fibre în loc de carbohidrați

Știm cu toții că, dacă vrem să slăbim (și să arătăm minunat de Revelion), trebuie să renunțăm la dulciuri și carbohidrați. Orezul, pâinea și pastele albe se digeră repede și se transformă în glucoză, iar excesul de glucoză stimulează insulina, hormonul care declanșează depozitarea grăsimii în țesuturile adipoase. Un coșmar adică! Alternativa este o dietă bogată în fibre, precum cerealele integrale, fructele, legumele, mazărea, fasolea, nucile și semințele. Dar nu contează numai ce mâncăm, ci și cum mâncăm. Stai jos la masă atunci când îți pui în farfurie. Închide televizorul și nu sta cu ochii pe telefon în timp ce iei câte un dumicat. Simplul fapt că te concentrezi pe mâncare, mesteci bine și savurezi fiecare bucățică ajută la slăbit. Cum? În tot acest timp, creierul tău apucă să primească semnalul că te-ai săturat, lucru te împiedică să mai ceri încă o porție de mâncare. Păstrează acest obicei alimentar și după Revelion.

energie alergare jpeg

Scapă de stres

Ușor de zis, greu de făcut! Cert e că stresul declanșează apariția adrenalizei și a cortizolului, hormoni care vor simți nevoia să facă rezerve în organism, pentru eventuale pericole iminente, din sursa lor preferată – carbohidrații. Cu alte cuvinte, când ești stresată, mânânci mai mult. Ce metode eficiente de reducere a stresului ai la îndemână? Yoga, meditația, excercițiile de respirat și plimbările în natură, grădinăritul, orice activitate care te poate relaxa. Ăsta-i mood-ul cu care vrei să mergi la Revelion!

Foto: Shutterstock, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg