Brad Pitt, George Clooney şi Robert De Niro au scris o scrisoare deschisă Academiei Americane de Film. Ce efect a avut?

18 februarie, 2019
gettyimages 476996143 jpg jpeg

Decizia de-a acorda patru premii Oscar în timpul pauzelor publicitare a născut mari critici atât din partea specialiştilor din cinematografie, cât şi din partea starurilor hollywoodiene siderate de indiferenţa organizatorilor faţă de cele patru categorii vizate – Imagine, Montaj, Makeup & Hairstyling şi Scurtmetraj de ficţiune. Drept urmare, peste 50 de actori, regizori şi cineaşti au luat atitudine. Cu ce rezultat?  

Zilele trecute, Academia Americană de Film anunţase o decizie fără precedent pentru Oscaruri. Organizatorii mult aşteptatei gale au hotărât să înmâneze râvnitele statuete pentru patru categorii de câştigători în timpul reclamelor, când nimeni nu i-ar fi urmărit la televizor, în direct. Motivul ar fi limitarea întregii ceremonii la numai trei ore de transmisie live.

image

După cum era de aşteptat, decizia acestora n-a trecut, însă, necriticată de numeroşi specilişti în domeniu. Astfel, nume celebre precum Alfonso Cuarón, regizorul uneia dintre cele mai nominalizate producţii de anul acesta, Roma, Guillermo del Toro, Alejandro González Ińárritu, Martin Scorsez, Quentin Tarantino şi Spike Lee s-au numărat printre cei care n-au aprobat asemenea decizie discriminatorie.

Faimoşilor regizori li s-au alăturat actori de primă mână precum George Clooney, Brad Pitt şi Robert De Niro, care şi-au făcut, de asemenea, cunoscută opinia. De fapt, în jur de 50 de nume sonore din cinematografie au semnat o scrisoare deschisă adresată Academiei Americane de Film, prin care au criticat măsura care defavorizează cele patru categorii de premianţi. Ei le-au cerut organizatorilor Oscarurilor să renunţe la idee, acuzând Academia că “acordă acestor meserii esenţiale un statut inferior”, insultându-i pe profesioniştii care activează în aceste domenii. 

image

Reacţia Academiei Americane de Film? După amploarea protestelor din ultimele zile, Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a făcut un pas în spate şi a anuţat public că renunţă la ideea de a acorda cele patru premii în timpul pauzelor publicitare.

Cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar se va desfăşura pe 24 februarie, la Dolby Theater din Los Angeles, fără să aibă un maestru de ceremonii, după ce comicul Kevin Hart a renunţat să prezinte gala, în urma criticilor aduse comentariilor homofobe pe care acesta le-a făcut. Drept urmare, este pentru prima dată în 30 de ani când Gala Oscar nu va avea o gazdă oficială. Recente pe Ok! Magazine

Scarlett Johansson, Profimedia (1) jpg
musk2 profimedia jpg
adela popescu8fb jpg
anda adam fb jpg
carte5 jpg
telefon71 jpg
Dana Rogoz Instagram PNG
tora vasilescu facebook jpg
Mihai Bendeac FOTO Instagram
telefon8 jpg
camilla profimedia jpg
TOP 3 idei de cadouri de casa noua pentru un cuplu jpg
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
Ciobănașu Cristina jpg
larisa28 jpg
Diana Șucu 2022 jpg
Cristea   Clonda (8) jpg
sport jpg