Brigitte Macron și Regina Maxima, duelul tocurilor, al paltoanelor și al rochiilor de seară

12 aprilie, 2023

Cuplul prezidențial francez se află într-o vizită de stat de câteva zile în Olanda, iar doamnele și-au scos la înaintare arsenalul stilistic.

Brigitte Macron si Emmanuel Macron, invitati in Olanda de catre Regele Willem Alexander si Regina Maxima   Casa Regala olandeza (9) jpg

La invitația Regelui Willem-Alexander al Țărilor de Jos președintele Franței, Emmanuel Macron, și soția sa, Brigitte Macron, se află într-o vizită de stat în Olanda pentru câteva zile. În timpul acestei călătorii, liderul de la Elysée își propune să apropie cele două țări și să consolideze legăturile dintre diferiții membri ai Uniunii Europene, astfel încât Europa să devină un "al treilea pol" de influență globală, după Statele Unite și China.

Este pentru prima dată în ultimii 23 de ani când un președinte al Franței vizitează regatul Țărilor de Jos. Astfel că, la sosirea lor în Amsterdam, Emmanuel Macron și soția sa, Brigitte, au fost primiți cu toată pompa de Regele Willem-Alexander și de soția sa, Regina Maxima.

Pentru această întâlnire, Brigitte Macron și-a pregătit o ținută tipică garderobei sale, "chic à la française", o rochie etui scurtă și un palton tip redingotă din același material, într-o nuanță de albastru și accesorizat cu fermoare. Ca de-obicei, Prima Doamnă a Franței și-a etalat picioarele subțiri și a purtat pantofi negri cu tocuri foarte înalte.

La rândul său, suverana Olandei a ales un compleu foarte elegant, format din rochie, palton și tocă, o combinație rafinată de muștar și albastru turcoaz creată de casa de modă Natan. Și Regina a purtat pantofi stiletto foarte înalți în aceeași nuanță cu paltonul, iar rochia, toca și geanta plic au fost confecționate din același material. Ca de obicei, bijuteriile au completat fericit ținuta: o broșă și o pereche de cercei din pietre prețioase.

În prima zi, președintele și soția sa au planificat o vizită la expoziția Vermeer de la Rijksmuseum din Amsterdam, însoțiți de cuplul regal. Iar pe seară, la Palatul Regal din Amsterdam, Familia Regală olandeză a oferit un dineu de stat, la care au fost invitați mai multe personalități având legături atât cu Amsterdamul, cât și cu Parisul: printre aceștia se numără Christian Prudhomme, directorul Turului Franței, a cărui buclă a pornit de șase ori în trecut din Olanda, și cântărețul Dave, originar din Olanda, care a cunoscut un mare succes și este foarte popular atât în Olanda, cât și în țara sa de origine.

Dacă, la dineu, Maxima a avut o apariție regală all red, într-o rochie roșie amplă de la Claes Iversen, cu tăietură pe umeri, mâneci bufante și panglică onorifică, Brigitte Macron a rămas fidelă stilului său sharp și modern, cu croieli clare și minimalism studiat. Aceasta a ales o rochie bleumarin pe gât, cu partea de sus ornamentată cu dungi paietate. Cu părul prins și cu alura sa statuară, profesoara de Limba Franceză a reușit să-și reducă vizibil din vârstă.

FOTO: Casa Regală olandeză



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg