„Călătoriile lui Gulliver”, văzute de Jack Black şi Emily Blunt

27 aprilie, 2011
coperta dvd 0 jpeg

Când un basm vechi de 300 de ani este ecranizat, iar ca protagonist e ales un comediant cu state vechi, dar cu preferinţe de roluri diametral opuse, ce poate să iasă din schemă? Un film de aventuri, în care peripeţiile cu colega de platou posesoare de un inconfundabil accent britanic fac toţi banii. Intriga e simplă. În drum spre Bermuda, Lemuel Gulliver (Jack Black) eşuează pe ţărmul unei ţări necunoscute, unde este capturat de o patrulă de omuleţi, întocmai ca în basmul lui Jonathan Swift. Aventurosul Gulliver va afla la scurt timp că ţara respectivă se cheamă Lilliput, iar locuitorii acesteia sunt faimoşii liliputani. În ciuda diferenţelor dintre călător şi băstinaşi, Gulliver va deveni rapid favoritul fiicei regelui liliputan (interpretată de Emily Blunt), dar armonia va fi cutremurată de refuzul străinului de-a ataca un regat vecin şi rival.

Când un basm vechi de 300 de ani este ecranizat, iar ca protagonist e ales un comediant cu state vechi, dar cu preferinţe de roluri diametral opuse, ce poate să iasă din schemă? Un film de aventuri, în care peripeţiile cu colega de platou posesoare de un inconfundabil accent britanic fac toţi banii.

Intriga e simplă. În drum spre Bermuda, Lemuel Gulliver (Jack Black) eşuează pe ţărmul unei ţări necunoscute, unde este capturat de o patrulă de omuleţi, întocmai ca în basmul lui Jonathan Swift. Aventurosul Gulliver va afla la scurt timp că ţara respectivă se cheamă Lilliput, iar locuitorii acesteia sunt faimoşii liliputani. În ciuda diferenţelor dintre călător şi băstinaşi, Gulliver va deveni rapid favoritul fiicei regelui liliputan (interpretată de Emily Blunt), dar armonia va fi cutremurată de refuzul străinului de-a ataca un regat vecin şi rival. Astfel, Gulliver va cădea în dizgraţie, iar pe capul lui se va pune rămăşag. Va reuşi el să scape de pedeapsă şi să revină în Anglia natală? Pentru Jack Black şi Emily Blunt, respectiv Gulliver şi Prinţesa din Lilliput, pelicula regizată de Rob Letterman s-a dovedit a fi un proiect la fel de ambiţios pe cât a fost de haios. În exclusivitate pentru OKmagazine.ro, cei doi actori ne-au destăinuit picanterii de pe platouri şi nu numai.

Jack, cum te-ai documentat pentru rolul Gulliver? Mă bucur că m-ai întrebat asta. Răspunsul e: cu tot sufletul, cugetul şi simţirea. Neavând un scenariu, am citit cartea, că n-o mai citisem înainte. Aşa că m-am cufundat în lectură şi mi-am redescoperit punctele forte şi slăbiciunile cu ocazia asta.

image

N-are slăbiciuni, atât pot să spun.

(Jack) Eşti o drăguţă, scumpo! Dar, şi dacă aş fi avut, slăbiciunile ne definesc şi ne fac mai puternici, ştii?!

Mi s-a părut o aventură hilară. N-am remarcat satira (mi s-a spus că lui Swift îi plăcea peste măsură), admit că m-am concentrat mai mult pe aspectele SF. Noi le zicem SF, ei cred că le ziceau basme.

Da, aş spune că e cel mai frivol personaj pe care l-am interpretat vreodată. Am avut partea mea de roluri grele, aşa că experienţa asta a fost un moment de respiro. În plus, a fi atât de bună a fost greu, pentru că eu sunt malefică prin definiţie! (râde) Rob, regizorul, îmi scria bileţele: „Încetează să fii aşa îngrozitoare!”.

Jack, crezi că îi vei călca vreodată pe urme lui Jim Carrey?

Nu. Mie-mi place să joc în orice fel de filme, nu să transform totul în comedie.

image

Mă întrebi dacă mi-a plăcut? Poate că da. N-am intrat în pielea unui travestit, dar mi-a plăcut. Nu ştiu ce spune asta despre mine.

Ţi-a plăcut mai mult de tine în chip de uriaş sau de pitic?

În chip de uriaş, pentru că sunt puţin megaloman. Mi-ar plăcea să am un buton sau să mănânc o prăjitură sau ceva şi să trec de la uriaş la pitic şi invers. Când aş merge la toaletă, însă, mi-ar plăcea să fiu pitic. Nimeni nu şi-ar dori ca paparazzi să fie cu ochii pe ei când fac pipi.

(Emily) Nimeni n-ar ştii când te-ai piti şi-ai face lucruri din astea, ha, ha!

N-am pus niciun cent în el, cine investeşte e un alt fel de producător. Dar m-am emoţionat tare în preajma lansării. M-am simţit ca la un joc de pocher.

„Călătoriile lui Gulliver” este distribuit pe DVD de Odeon.

Foto: NORTHFOTO, ODEON

image


Recente pe Ok! Magazine

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg
Cardigane Dama okmagazine png
p g i dm romania inaugureaza anul acesta doua sali de clasa unicat in jude ele calara i i timi jpg
poza okmagazine ro jpg
okmagazine ro   Cum să alegi o husă de telefon care să ofere echilibru între aspect și siguranță jpg
Cum să ai grijă mereu de zâmbetul tău jpg
Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg
Lucruri de care ai nevoie pentru casa daca ai o familie numeroasa jpg
Patricia fotomodel  jpg
UNTOLD Inquam Photos / Alexandru Busca
Ana Baniciu s a casatorit cu Edy Kovacs   Instagram (3) jpg
Ești pasionat de grădinărit Iată ce unelte nu ar trebui să ți lipsească din gospodărie jpg