Campionat de e-sports: League of Legends Worlds

16 februarie, 2024

Sporturile electronice (e-sports) se referă la competiții de jocuri video, unde concurează jucători sau echipe profesioniste.

imgok jpg

În general, acestea sunt organizate pentru jocuri online multiplayer populare, de tipul first-person shooters, multiplayer online battle arenas (MOBA), jocuri de strategie în timp real (RTS), simulări sportive și jocuri de luptă.

Ești și tu pasionat sau curios de e-sports? Află mai multe despre unul dintre cele mai cunoscute evenimente din istoria e-sports, în următoarele rânduri. În plus, poți accesa acest bonus Vlad Cazino și puteți încerca orice joc doriți.

Cum a început

Primul campionat de e-sports cunoscut este Campionatul Space Invaders, organizat de Atari în 1980. Pentru că jocul Space Invaders era extrem de popular în acel moment, numărul participanților a fost de peste 10,000 de persoane din Statele Unite. Deși au existat evenimente competitive de e-sports înainte de acesta, Space Invaders Championship reprezintă unul dintre primele turnee organizate la scară largă, cu un număr semnificativ de participanți și un format structurat. Acest eveniment pune bazele scenei de gaming, care va evolua, în cele din urmă, în sporturile electronice de azi.

Campionatul Mondial League of Legends

Anual, din 2011, are loc unul dintre cele mai cunoscute evenimente de e-sports: campionatul mondial League of Legends – Worlds. Organizat de Riot Games, dezvoltatorul jocului League of Legends (LoL), acest turneu anual atrage, de fiecare dată, milioane de spectatori din întreaga lume.

În cadrul competiției, echipe din diferite regiuni ale lumii concurează între ele de-a lungul câtorva etape. Acest eveniment s-a dezvoltat mult pe parcursul anilor, iar asta putem observa cel mai bine în cifre: prima ediție, susținută în iunie 2011, cu 8 echipe participante și un fond de premiere de 100.000$; până la ultima ediție organizată până în prezent, din noiembrie 2023, cu 22 echipe participante și un fond de premii de 2.230.000$. Fondul de premiere este finanțat, în general, prin vânzări de articole din joc și conținut special, precum pachete sau promoții, iar premiul este distribuit între echipele participante, echipa câștigătoare primind cea mai mare pondere.

League of Legends Worlds – Sezonul 14

În fiecare an, Riot Games selectează diferite orașe din lume pentru a găzdui Campionatul Mondial, deseori acolo unde există o comunitate solidă de gaming și e-sports, astfel încât fanii din diferite regiuni să aibă posibilitatea de a participa la eveniment.

În 2024, turneul va fi ținut în Europa, iar etapa finală va avea loc în Londra, pe Arena O2, în data de 2 noiembrie. Această arenă a găzduit artiști precum Beyoncé și Adele, dar și evenimente sportive majore, precum meciuri NBA, având o capacitate de 20.000 persoane.

Privind etapele anterioare ale Campionatului Mondial Worlds 2024, acestea vor avea loc astfel: preliminarii și etapa elvețiană în Berlin, pe Riot Games Arena, iar sferturile și semifinalele vor fi susținute în Paris, pe Adidas Arena.

Vânzările de bilete pentru finala Cupei Mondiale din 2024 vor fi anunțate mai târziu în decursul anului 2024.

Foto: Pexels



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg