Canotorii români, întâlnire inspirațională cu adolescenții din medii defavorizate

14 februarie, 2024

Copiii au vâslit la ergometru și au aflat de la campioni cât de importantă este performanța în orice domeniu.

Canotorii români4 jpg

Sportivii din lotul olimpic de canotaj al României au avut parte de o întâlnire de neuitat cu copiii din medii defavorizate, aflați în grija Asociației "Ana și Copiii".

Canotorii români6 jpeg

Copiii și adolescenții au avut ocazia să îi cunoască pe campionii mondiali și olimpici la canotaj și să afle de la aceștia cum pot obține rezultate deosebite în sportul de performanță. Mai mult, au participat împreună la un antrenament, vâslind la ergometre, o experiență pe care nu o vor uita prea curând.

Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Iuliana Buhuș, Victoria Petreanu, Adriana Adam, Florin Arteni, Florin Lehaci și Ștefan Berariu au fost invitații surpriză în cadrul evenimentului Inspiration Day, pe care Herbalife România și Federația Română de Canotaj l-au organizat la centrul Asociației Ana și Copiii.

Acțiunea le-a oferit copiilor oportunitatea de a interacționa cu sportivii campionii care le-au dezvăluit și câteva din secretele performanței, devenind astfel inspirați și motivați să își continue studiile și în același timp, să ia în considerare sportul de performanță ca o alternativă pentru un viitor remarcabil.

”Sponsorii susțin de peste 7 ani eforturile depuse de Asociația "Ana și Copiii" în a le oferi copiilor și tinerilor  accesul la o nutriție sănătoasă precum și suportul necesar pentru continuarea studiilor și construirea unei cariere în domeniile care îi pasionează. Prezența campionilor de la canotaj azi, alături de noi, vine să ne confirme, încă o dată, cât de important este să ai un vis, să lupți pentru el, să fii disciplinat și ambițios. Ei au ajuns să câștige medalii la campionate europene, mondiale și chiar la Jocurile Olimpice și sunt o sursă de inspirație pentru noi toți. Anul acesta, HNF aniversează 30 de ani de activitate în care am demonstrat că unindu-ne forțele putem face din această lume un loc mai bun pentru a trăi.", a declarat Romeo Căzănescu, Country Director Herbalife România, Moldova, Ungaria și Bulgaria.

Pentru acești tineri, care provin din medii defavorizate sau care se confruntă cu diverse dificultăți, întâlnirea cu sportivii de performanță a reprezentat o experiență unică și memorabilă. Canotorii au împărtășit din experiența lor de viață, subliniind cât de importante sunt ambiția, disciplina și perseverența în atingerea obiectivelor.

De asemenea, copiii au avut oportunitatea să asiste la demonstrații practice de canotaj

Să afle câteva dintre secretele tehnice ale acestui sport și chiar să descopere ce înseamnă să "vâslești" la ergometru.

"Am venit azi aici cu inima deschisă și nu vă pot descrie în cuvinte bucuria faptului că, prin performanțele noastre, îi putem inspira pe alții. Îmi doresc ca toți tinerii să înțeleagă că, indiferent de obstacolele întâlnite pe drumul lor, cu efort și determinare, pot depăși orice provocare", declară Simona Radiș, campioana olimpică, multiplă campioană mondială și europeană.

"Sportul de performanță înseamnă în primul rând disciplină și puterea de a te autodepăși constant, indiferent de greutăți. Asta este ce mi-am dorit să transmit azi, faptul că îți poti îndeplini orice vis prin ambiție, disciplină și perseverență. Acest lucru este valabil nu doar în sport, ci în orice domeniu", adaugă Ioana Buhuș, campioană mondială."

Ca sportiv de performanță, am traversat multe momente grele, clipe în care poate am simțit că vreau să renunț. Nu cred că este vreun sportiv care să nu fi avut astfel de momente, însă la fel de repede le-am dat uitării și am continuat. Această consecvență cred eu că m-a adus aici unde sunt astăzi. Dacă muncești pentru visul tău și nu lași pe nimeni să îți spună că nu poți, rezultatele vor apărea. Răbdare, multă muncă, determinare și continuitate. Astea aș spune că sunt valorile pe care sper că am reușit să le transmitem azi tinerilor", spune Ștefan Berariu, vicecampion olimpic la canotaj.

Dialogul deschis cu campionii i-a inspirat pe copii să-și stabilească obiective ambițioase și să-și cultive încrederea în propria lor putere de a reuși. La finalul întâlnirii, atât sportivii, cât și adolescenții de la Asociația "Ana și Copiii" au plecat încărcați cu energie pozitivă și cu determinarea de a-și urma visurile.

”Copiii și adolescenții din cadrul Asociației au nevoie de astfel de exemple inspiraționale, au nevoie să-și dea seama că acești campioni care i-au vizitat azi au ajuns pe podiumurile mondiale muncind mult pentru visul lor, fiind consecvenți în a-și atinge obiectivele. Copiii care au fost prezenți azi sunt la vârsta la care își caută modele în viață, exemple de urmat pentru viitorul lor, pentru a-și clădi o carieră. Suntem recunoscători HNF, echipei Herbalife România și FRC pentru că au făcut posibil acest lucru. Este o experiență minuntă pentru acești copii, cu un impact extraordinar asupra felului în care ei își văd viitorul”, declară Mihaela Voivozeanu, Președinte Asociația Ana și Copiii.

Cu ajutorul sponsorului principal, Asociația „Ana și Copiii” a finalizat și inaugurat în 2023, cel mai mare Centru de Zi din România, dedicat copiilor aflaţi în dificultate, proveniţi din familii defavorizate. Peste 200 de copii nevoiaşi beneficiază zi de zi de mese delicioase, ajutor la teme, rechizite, mentori, meditaţii, cursuri, tabere organizate gratuit, special pentru ei, şi nu în ultimul rând,  se bucură de iubire, siguranţă şi stabilitate.

Evenimentul a demonstrat încă o dată puterea sportului de a uni oamenii și de a inspira generații întregi să își depășească limitele și să își împlinească visurile.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg