Care este cel mai indicat tratament în cazul tusei productive persistente

1 iulie, 2022
img 1 jpg

Tusea este un simptom al diferitelor afecțiuni ale căilor respiratorii. De fapt, este o modalitate a organismului de a răspunde la factori iritanți care afectează sistemul respirator și este un act reflex, dirijat de creier.

El transmite impulsuri la măduva spinării, care la rândul său trimite mesaje către mușchii pieptului și cei abdominali de a se contracta rapid. Prin urmare are loc propulsarea aerului prin sistemul respirator și factorii iritanți sunt îndepărtați.

În cazul răcelii sau gripei, tusea elimină mucusul și alte secreții din organism și ajută astfel la o vindecare mai rapidă.

img 2 jpg

Cauzele tusei productive

Tusea productivă este tipul de tuse care produce mucus. De regulă apare ca rezultat a unor infecții cu bacterii sau viruși, sau în urma gripei sau răcelii. Când în organism apare o infecție, are loc producerea unei cantități mai mari de mucus decât de obicei pentru a ușura eliminarea organismelor străine care provoacă infecția.

O mulțime de alți factori pot determina producerea exagerată de mucus și conduc la apariția tusei productive, precum:

  • Alergiile
  • Răcelile
  • Factorii iritanți (praful, fumatul, părul animalelor de companie, etc.)
  • Infecții virale sau bacteriene la nivelul plămânilor (bronșita, pneumoniile)
  • Cancerul pulmonar
  • Reflux gastro-esofagian
  • Alcoolismul
  • Chimioterapia

Tratamentul tusei productive

Foarte des persoanele care se confruntă cu tuse productive consideră că este necesar să urmeze un tratament pentru oprirea tusei. Este o idee greșită deoarece suprimarea tusei umede poate duce la acumularea mucusului la nivelul plămânilor și se poate solda cu apariția unui șir de complicații. Tocmai de aceea, tratamentul pentru tusea productivă vizează îmbunătățirea eficienței tusei, astfel încât pacienții să elibereze mai ușor căile respiratorii.

Se deosebesc două remedii ale tusei productive - cele expectorante și cele mucolitice

Medicamentele din primul grup stimulează expectorația, acționând asupra mucoasei căilor respiratorii. Aceste medicamente majorează proprietățile motorii ale sistemului respirator, adică excreția mucusului și stimulează eliminarea acestuia.

Al doilea grup de medicamente, mucoliticele, spre deosebire de agenții expectoranți, nu cresc producția de mucus ci acționeaza direct asupra acestuia modificându-i proprietățile. Astfel mucusul devine mai diluat. Administrarea mucoliticelor este indicată pentru sputa vâscoasă, groasă și dificil de expectorat.

Drept exemplu pot servi următoarele produse:

Bromhexin – este medicamentul care conține substanța activă clorhidrat de bromhexin, utilizat în tratarea tusei cu expectorații. Bromhexin împiedică acumularea de mucus vâscos, fluidificând secreția bronșică și ușurând tusea.

Ambroxol – indicat în terapia secretolitică. Substanţa activă a acestui medicament clorhidratul de ambroxol, măreşte secreţia de mucus din căile respiratoria și facilitează astfel expectoraţia.

Prospan sirop - medicament care contine extract uscat din frunze de iederă și principalele ingrediente sunt extractele din plante. Este utilizat pentru tratamentul tusei productive din afecțiunile inflamatorii de durată ale bronhiilor și pentru inflamații acute ale căilor respiratorii însoțite de tuse.

Bronchostop - este un medicament din plante medicinale cu utilizare tradițională utilizat pentru a favoriza expectorația mucusului persistent și vâscos.

ACC - acetilcisteina aparține unei clase de medicamente denumite mucolitice și are proprietatea de a dilua mucusul. Substanța este utilizată pentru fluidizarea secrețiilor bronșice excesive sau vâscoase.

AllTusin – sirop eficient în tusea seacă și productivă, are efect expectorant, emolient, antiinflamator, astringent, antimicrobian, fluidizează secrețiile bronșice.

Atunci când tusea nu are un tratament adecvat, se poate agrava, ceea ce conduce la apariția diverselor complicații. Medicul specialist este cel mai în măsură să vă prescrie tratamentul medicamentos de care aveți nevoie în cazul tusei productive.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg