Care sunt avantajele de a avea o mobilă de bucătărie cu scaune de bar?

1 mai, 2024

Vă gândiți să încorporați scaune bar în decorul casei sau al afacerii dumneavoastră?

okmagazine ro (1) jpg

Care sunt principalele avantaje ale scaunelor de bar și cum să calculați înălțimea ideală a scaunului în funcție de locul în care trebuie amplasat.

Scaune înalte de bar

Când vorbim despre scaune bar, ne referim de obicei la taburete sau scaune de bucătărie care se remarcă prin faptul că au picioare mai lungi și, în consecință, o înălțime mai mare. Acest lucru le face ideale pentru barurile înalte, tip american, mesele înalte sau insule de bucătărie.

Există o mulțime de motive pentru a opta pentru scaune de bar. Iată care sunt cele principale:

- Sunt un câștig în materie de design: Scaunele de bar sunt elementul decorativ ideal pentru orice spațiu. Se potrivesc practic în orice încăpere și dau un aer distins, original și frumos. În plus, există o mare varietate de scaune bar de diferite forme, culori și înălțimi, astfel încât puteți crea spații unice, cu multă personalitate.

- Folosesc mai bine spațiul: Spre deosebire de scaunele tradiționale, acestea ocupă mult mai puțin spațiu și, având un design alungit, dau o senzație mai mare de spațialitate.

- Pot fi ușor de depozitat: Marea majoritate a scaunelor de bar au marele avantaj de a fi ușoare, ușor de transportat și stivuibile. De asemenea, acestea pot trece complet neobservate dacă sunt depozitate sub aceeași suprafață care le însoțește.

- Sunt punctul de sprijin ideal pentru un bar: Atât tejghelele de bar, cât și cele de bucătărie creează o atmosferă relaxantă în care să te bucuri de un moment bun cu prietenii sau familia, iar scaunele care le însoțesc sunt punctul de sprijin ideal.

- Sunt un tip de scaun mai versatil: Scaunele de bar sunt din ce în ce mai populare, atât în casă, cât și în spațiile comerciale. De asemenea, acestea pot fi amplasate în orice încăpere.

Scaune bar în bucătărie

Anii trec, dar tejghelele de bucătărie se numără încă printre ultimele tendințe decorative în materie de mobilă pentru bucătărie.

Acestea îmbină la perfecție funcționalitatea și estetica, creând spații confortabile și practice în care să vă simțiți bine când gătiți, alături de familie sau de prieteni.

Dacă aveți o bucătărie mare, puteți opta pentru o insulă în centru. Dacă, pe de altă parte, aveți o bucătărie mică sau îngustă, puteți alege să plasați un bar / tejghea lângă perete sau lângă o fereastră, cu câteva scaune de bucătărie înalte, de bar.

Oricine a fost vreodată într-o bucătărie știe că spațiul este esențial atunci când vine vorba de gătit și că acest lucru devine din ce în ce mai important pe măsură ce crește complexitatea preparatului.

De aceea, este important să căutați alternative care să vă facă viața în bucătărie mai simplă și, prin urmare, mai plăcută. Asta e valabil mai ales când vine vorba de mobila bucătărie.

De aceea, dacă aveți o bucătărie mică, o tejghea poate face minuni pentru a-ți mări zona de lucru. O tejghea de bucătărie facilitează și îmbunătățește viața socială, permițând conversația între persoana care gătește sau pregătește mâncarea și persoana care se află "de cealaltă parte" a tejghelei pentru micul dejun. De asemenea, acestea creează o atmosferă foarte plăcută în care vă puteți ține companie unii altora, iar luarea micului dejun, a prânzului, a cinei sau a unei gustări vă invită întotdeauna să împărtășiți conversații și experiențe.

Scaune bar pentru tejgheaua de bar

Scaunele de bar sunt un element decorativ preferat în orice bar, cafenea sau restaurant.

Designul lor spectaculos și utilitatea lor enormă atunci când vine vorba de a însoți tejghelele de bar sau mesele înalte, le fac practic indispensabile.

La ce înălțime ar trebui să fie plasate scaunele de bar?

Deși măsurile unui scaun de bar sunt de obicei standardizate, adevărul este că înălțimea dorită este foarte subiectivă. Vor exista persoane cărora le place să stea la o distanță și la o înălțime mai mică față de tejgheaua de bar, în timp ce alții vor prefera să stea într-o poziție mai verticală și, prin urmare, mai departe de podea și de bar.

În orice caz, ca orientare, rețineți că important nu este să vă uitați la înălțimea scaunului, ci la înălțimea tejghelei sau mesei la care va fi așezat. Luarea acestei referințe și luarea în considerare a spațiului care trebuie lăsat pentru ca picioarele să se miște confortabil vor fi cheia pentru a alege înălțimea corectă a scaunului.

Pentru a obține o senzație de confort atunci când vă așezați, spațiul dintre scaun și tejghea sau masă trebuie să fie de cel puțin 25 de centimetri. De exemplu, dacă tejgheaua are o înălțime de 90 de centimetri, scaunele ar trebui să aibă o înălțime de aproximativ 65 de centimetri.

Luarea măsurătorilor corecte nu este o sarcină prea complicată, dar dacă vreți să evitați eventualele greșeli și ca, la momentul potrivit, scaunele să se potrivească perfect cu tejgheaua sau masa.

O altă opțiune este să optați pentru un model de scaune pentru bucătărie de bar înclinabile, pe care le puteți ajusta confortabil în funcție de nevoile dumneavoastră.


Recente pe Ok! Magazine

Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
prajituri jpg