Care sunt cele mai importante tendințe în designul interior, anul acesta?

10 mai, 2022

Arta eclectică și culorile intense, profilele decorative, toate se vor împleti cu pereții colorați, corpurile de iluminat statement și multă verdeață. Vorbim de trendurile în materie de home&deco stabilite de specialiști în acest an.

profile 1 jpg

Forme curbate

Liniile organice și formele curbate care au fost la modă în 2021 sunt în trend și în 2022. Mobilier curbat, pereți curbați și cu arcade, piscine circulare, chiar și cele mai clasice elemente din spațiul de locuit vor deveni curbate, conform trendurilor în design interior.

profile 2 jpg

Natura încorporată în casă

Iubitorii de plante se vor bucura și anul ăsta. Principiul de design care susține încorporarea naturii în spațiul de locuit funcționează și în acest sezon. Cu cât mai multe plante, cu atât mai bine. Designul biofilic înseamnă să aduci natura în biroul și casa ta.

Lux accesibil cu accente clasice

La capitolul elemente decorative, experții observă o creștere a folosirii elementelor de decor care induc ideea de lux accesibil, cu accente clasice. ”În ultimii ani s-a observat o creștere a interesului românilor de a transforma locuința într-un loc cu accente clasice, care să transpună ideea de lux accesibil. Cele mai cerute elemente de decor pentru interior sunt profilele arhitecturale (n.r. plinte, cornișe, panouri decorative, ancadramente), care adesea sunt vopsite în culori puternice, tocmai pentru a transforma zona respectivă într-un punct de atracție al locuinței”, spune Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile.

profile 3 jpg

Profilele decorative pot delimita pereții vopsiți în culori diferite sau pereții acoperiți cu modele și texturi diferite de tapet. În plus, pentru că sunt realizate din poliuretan, profilele decorative sunt rezistente atât la lovituri accidentale, cât și la umiditate. 

Foto: Fabrica de ProfileRecente pe Ok! Magazine

nastase44 jpg
pantaloni9 jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
profihairshop@okmagazine ro jpg
laufer1 jpg
Mihai Radu jpg
SIS5 jpg
Candace Bushnell jpg
Stefa jpg
Survivor Stefania Stefan 2 jpg
tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg