Care sunt cele mai importante tendințe în designul interior, anul acesta?

10 mai, 2022

Arta eclectică și culorile intense, profilele decorative, toate se vor împleti cu pereții colorați, corpurile de iluminat statement și multă verdeață. Vorbim de trendurile în materie de home&deco stabilite de specialiști în acest an.

profile 1 jpg

Forme curbate

Liniile organice și formele curbate care au fost la modă în 2021 sunt în trend și în 2022. Mobilier curbat, pereți curbați și cu arcade, piscine circulare, chiar și cele mai clasice elemente din spațiul de locuit vor deveni curbate, conform trendurilor în design interior.

profile 2 jpg

Natura încorporată în casă

Iubitorii de plante se vor bucura și anul ăsta. Principiul de design care susține încorporarea naturii în spațiul de locuit funcționează și în acest sezon. Cu cât mai multe plante, cu atât mai bine. Designul biofilic înseamnă să aduci natura în biroul și casa ta.

Lux accesibil cu accente clasice

La capitolul elemente decorative, experții observă o creștere a folosirii elementelor de decor care induc ideea de lux accesibil, cu accente clasice. ”În ultimii ani s-a observat o creștere a interesului românilor de a transforma locuința într-un loc cu accente clasice, care să transpună ideea de lux accesibil. Cele mai cerute elemente de decor pentru interior sunt profilele arhitecturale (n.r. plinte, cornișe, panouri decorative, ancadramente), care adesea sunt vopsite în culori puternice, tocmai pentru a transforma zona respectivă într-un punct de atracție al locuinței”, spune Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile.

profile 3 jpg

Profilele decorative pot delimita pereții vopsiți în culori diferite sau pereții acoperiți cu modele și texturi diferite de tapet. În plus, pentru că sunt realizate din poliuretan, profilele decorative sunt rezistente atât la lovituri accidentale, cât și la umiditate. 

Foto: Fabrica de Profile



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg