Care sunt trendurile în materie de nunţi pentru anul 2023?

27 ianuarie, 2023

Recomandări pentru miri: ce se poartă și ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greșeli, cele mai utile sfaturi.

Mireasa 17 jpg

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi, împreună cu echipa sa de beauty și wedding, planner-ul Ivona Nenu au anunțat trendurile în materie de nunți pentru sezonul acesta, în cadrul „Wedding Trends 2023”, organizat la unica orangerie pentru evenimente de lângă București.

Ivo, Adi, Andreea, Nicu jpg

Trendurile mondiale în decoruri și locații de evenimente conduc oamenii spre spații aproape de natură, indiferent de anotimp, spre decoruri cu inspirații fresh, romantice, solare, cu elemente din natură fie că e iarnă sau vară. Orangeriile sau locațiile de tip seră, inundate de lumina naturală sunt printre cele mai căutate și aspiraționale spații pentru nunți, pentru că primesc energia naturii și a iubirii pentru ea, pentru că au plante, spații largi, lumină, confort, unicitate și pentru că sunt versatile și arată spectaculos cu orice fel de mese, scene, aranjamente florale sau decoruri, în funcție de tema aleasă sau de nivelul de eleganță dorit”, declară Nicu Bocancea, master florist internațional.

Rochia de mireasă este elementul-vedetă al unei nunți, iar 2023 vine cu multă personalitate și originalitate în designul colecțiilor bridal: „Anul acesta nu mai există „nu se poate”, „nu este permis” sau „nu se cade” în designul rochiilor de mireasă. Se poartă rochiile îndrăznețe, cu transperențe, decupaje sau decolteuri adânci, corsetele structurate, transparente cu aplicații spectaculoase din pene, cristale, franjuri, minuțios realizate manual sau broderiile transparente dublate cu corsete în culoarea pielii. Sunt în mare vogă printre miresele neconvenționale din toată lumea piesele separate, costumele sau rochiile de tip sacou pentru libertatea de mișcare pe care o dau și pentru imaginea cool și modernă pe care o transmit. Rochiile mini sunt preferate de miresele 2023 atât ca primă rochie, cât și ca a doua rochie a serii, cea dedicată dansului și momentelor de divertisment. Fundele și florile 3D sunt printre cele mai în trend accesorii pentru rochiile de mireasă, iar albul tradițional este tot mai frecvent înlocuit de alte culori în materialele din care ele se realizează pentru un impact vizual puternic și pentru memorabilitate”, declară Andreea Mărcuță, unul dintre fashion designerii preferați de miresele din 2023.

Coafurile mireselor 2023 țin cont de trendurile în hair-styling, dar și de componenta „timeless” pe care trebuie ele să o aducă look-ului total în cea mai importantă zi din viață: „Este un plus de chic anul acesta în coafurile de mireasă, adus bineînțeles din accesorii, formă, dar și din adaptarea la forma feței, la tipul de păr, la rochie și la aspectul total al mireselor. Trendurile sunt pentru fiecare lungime de par, avem coafuri pentru parul tuns pixie, pe scurt, coafuri texturizate cu produse pentru aspect lucios, dar și coafuri pentru parul lung care poate fi lăsat desfăcut, ondulat, drept, pe jumatăte prins sau cu totul. Putem crea din coafuri un look elegant, clasic, modern, boemian, relaxat, casual, de basm, pentru plaja sau de povești cu zâne. Coafurile de mireasă pot fi accesorizate creativ, de la simplu și elegant, până la cât mai sofisticat, complex sau glam. Avem de exemplu coronițe de la cele simple din material până la cele mai stralucitoare cu pietre sau perle. Voalul este un alt element important de accesorizare a coafurii, cu un puternic impact în look-ul mireselor. El poate fi de diferite lungimi și dimensiuni, ne putem juca  foarte mult cu volumele sau îl putem înlocui cu voalete sau cu diverse accente de voal. Pentru miresele care aleg să nu poarte voal, avem alternativă în simplitate, în inserarea de flori naturale în coafuri sau chiar în alegerea unei pălării pentru un look mai avangardist”, anunță Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, expert în transformări radicale de look.

Trenduri de nunta 2023 Decor masa jpg

Florile folosite în buchete, în aranjamentele de masă sau în construcțiile decorative sunt esențiale pentru crearea unui tablou perfect al nunții și al poveștii de dragoste sărbătorită de miri: „Construcțiile florale suspendate sunt printre cele mai spectaculoase decoruri de nuntă ale anului 2023, pentru că ele completează aspectul oricărei săli, învăluie în natură, parfum și frumos contextul și aduc originalitate și personalitate evenimentului. Cromatica-vedetă a anului este în continuare albul sau inserția de alb, iar florile preferate sunt de cele mai multe ori cele de sezon sau cele preferate de mireasă. Aranjamentele de masă trebuie calibrate ca proporție și gândite ca parte din povestea mirilor, cu inserții personalizate, cu elemente lemnoase sau elegante. Vesela, tacâmurile, paharele, fețele de masă sunt alese dintr-o varietate de forme, materiale, nuanțe pentru a se potrivi contextului, temei, elementelor din jur. Place-card-urile, meniurile, mărturiile se pot realiza creativ pentru a fi elemente de inedit și culoare, nu doar accesorii de masă. Buchetele de mireasă, de nașă sau de domnișoare de onoare sunt „vedetele” zilei, ele trebuie să fie memorabile, instagramabile, demne de păstrat ca amintire o viață, iar floriștii aleși să le realizeze au de multe ori provocarea unor adevărate mini-opere de artă”, consideră Nicu Bocancea, cel mai premiat și apreciat master florist din România pe plan internațional.

Ivo, Adi, Nicu, Andreea jpg

Momentele inedite, care ies din tipare, cornerele instagramabile, detaliile care fac diferenţa sunt subiectele principale în discuţia mirilor cu un wedding planner: „Inspiraţia mireselor vine şi în 2023 din Pinterest, Tik Tok, Instagram, unde viitoarele mirese îşi salvează referinţe preferate şi îşi crează moodboard-ul care este de mare ajutor atât pentru wedding planner cât şi pentru florist, pentru a putea veni cu recomandări foarte aproape de aşteptările lor. Momentul First Look a devenit un must-have in desfasuratorul de nunta, este un moment plin de emoţie şi intimitate, iar speech-urile sunt din ce în mai împrumutate ca idee, astfel ca startul nunţii îl dau clinchetul de pahare şi discursul celor dragi. În ceea ce priveşte programul artistic, mirii pot deschide evenimentul cu o muzică de pian, vioară, saxofon ţi pot alege până la 6 reprize de muzică live, intercalate ca genuri, de la coveruri, folclor, special guest star-uri, cât să acopere toate gusturile. Mirii se gândesc în 2023 şi la conţinut pentru social media, reels, stories, unele obţinute cu filmarea circulară, în 360 grade, şi aleg să proiecteze la eveniment fotografiile editate în aceeaşi zi. Atenția la detalii ajută mirii să creioneze un eveniment diferit, special: tortul de shot-uri pentru a condimenta distracţia, dancing shoes, care sunt extrem de apreciaţi de doamne şi domnişoare în mijlocul petrecerii când îşi doresc să arunce tocurile şi să danseze în continuare, machetele de tort care anul acesta se anunţă a fi grandioase, decorate cu flori sau cu design personalizat sau un spectacolul de lumină, redat prin perdeaua de lumini de pe tavan (denotă romantism), candelabre (denotă eleganţă), înscrisurile luminate (I DO, LOVE, AMORE, A&C, etc), sunt doar câteva dintre detaliile cu care mirii pot surprinde invitaţii”, dezvăluie Ivona Nenu, cunoscută de miri sub numele de Ivo Your Wedding Planner.

Fotografiile de la evenimentul Wedding Trends 2023 by Talentivity au fost realizate de White Ruffles, unii dintre cei mai accesați fotografi de nunți și evenimente private din România.



Recente pe Ok! Magazine

refinantare credit nevoi personale 431851042 jpg
Simion Bogdan Mihai jpg
okmagazine ro (1) jpg
Top 7 schimbari care te intineresc dupa 35 de ani jpg
Câine, Pexels (1) jpg
Emme, stânga, fiica lui J Lo și dreapta fiica lui Ben Affleck, Seraphina, Profimedia jpg
George Nicolescu (1) jpg
Rapid și SOS Satele 3 jpg
Penelope Cruz, Profimedia (3) jpg
okmagazine (2) jpg
cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg
Massif2024 0314 233659 R5AN3006 AN jpg
Bononia (2) jpg
la Oscar, Messi, cainele din Anatomy of a Fall   jpg
Cillian Murphy și soția Yvonne McGuinness, Profimedia  (1) jpg
kitty spencer jpg
West Side Story foto Disney Plus
familie fericire bucatarie jpg