Carieră la înălţime. UNIVERSIFLY- Cea mai bună opţiune pentru meseria de însoţitor de zbor

25 octombrie, 2018
4 0006 jpg jpeg

După 15 ani de activitate în domeniul asigurărilor, Steluţa Racolţa a jucat totul pe o carte şi a înfiinţat, în 2014, prima şcoală românească de însoţitori de bord. Iată cum a început povestea UniversiFly în inima Transilvaniei, la Cluj.

 OK: Cum s-a născut povestea UniversiFly?

Steluţa Racolţa: În anul 2013 am aplicat pentru o finanţare POSDRU nerambursabilă, cu proiectul POSDRU Însoţeşte-ne la bordul carierei, adresat femeilor din România, pe care l-am implementat în perioada mai 2014 - decembrie 2015. Acest proiect a fost declarat, de către Ministerul Fondurilor Europene de succes pentru România, prin intermediul căruia au fost instruite gratuit în ocupaţia de însoţitor de bord un număr de 569 de tinere românce. Este singurul proiect din Europa finanţat din Fondul Social European care are la bază această idee de proiect. Luna aceasta am sărbătorit, la doar patru ani de la înfiinţare, absolventul cu numărul 1000 de la UniversiFly. De altfel, pe proiectul POSDRU am instruit, în totat 590 persoane + 410 persoane din 2016 până în 2018.

Care sunt punctele forte ale acestei şcoli de meserii moderne?

Avem o echipă  tânără, entuziastă, cu instructori foarte dedicaţi aviaţiei, care reuşesc să insufle multă încredere în această ocupaţie. Am reuşit să ne creăm infrastructură proprie încă de la înfiinţarea şcolii, cu echipamente specifice şi moderne: veste şi barcă de salvare, truse de acordare de prim ajutor, manechin de resuscitare, simulator de bord, etc., care conferă cursanţilor posibilitatea de a învăţa să utilizeze aceste echipamente pentru situaţii normale şi de urgenţă. UniversiFly este singura şcoală de însoţitori de bord din România care oferă şi oportunităţi de angajare absolvenţilor săi. Fiind acreditaţi şi ca agenţie de plasare de forţă de muncă, organizăm periodic evenimente de selecţie în vederea angajării pentru companii de aviaţie din lume, pe care le aducem în Cluj Napoca. De asemenea, UNIVERSIFLY este singura şcoală de stewardese / însoţitori de bord acreditată simultan de către Autoritatea  Aeronautică  Civilă Română (AACR) şi de către Ministerul Muncii, astfel că absolvenţii noştri deţin simultan atestat european de cabin crew emis de AACR, dar şi certificat de specializare în ocupaţia de însoţitor de bord, emis de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

image

Care sunt criteriile de recrutare?

Condiţiile de acceptare la UniversiFly sunt conform legislaţiei europene din aviaţie, imbinate cu cerinţe din recrutare, anume să fi împlinit 18 ani, să fii absolvent de liceu (cu sau fără bacalaureat), stare de sănătate foarte bună, nivel bun de cunoaştere a limbii engleze. Aspectul fizic contează mult şi ştim că oamenii tineri au o frumuseţe specială.

Celor care obţin diploma de absolvire li se garantează un loc de muncă?

Faptul că pe lângă instruire oferim şi locuri de muncă la companii de aviaţie, prin agenţia de plasare de forţă de muncă, ne conferă unicitate în rândul şcolilor de însoţitori de bord din România. Organizăm periodic evenimente de recrutare sau recomandăm absolvenţii noştri la companii care ne solicită sprijinul atunci când ei organizează recrutări. Garanţia oferită de UniversiFly constă în restituirea a jumătate din taxa de curs plătită, dacă după participarea la 10 interviuri nu este finalizată angajarea la o companie de aviaţie.

Cum colaboraţi cu marile companii aeriene, în ce măsură un absolvent de-al vostru poate obţine un job la ei?

Companiile de aviaţie care au angajat absolvenţii

sunt foarte mulţumite de competenţele pe care le deţin aceştia după finalizarea şcolii, motiv pentru care sunt preferaţi la zilele de interviu. Colaborăm cu multe companii care ne informează despre oferta de angajare pentru a le recomanda absolvenţilor Universifly. Recent, cei de la Qatar Airways ne-au solicitat sprijiul de a le recomanda absolvenţii şcolii care să aplice la joburilor vacante din această toamnă. Un lucru esential este faptul ca este foarte important să fie obţinut atestatul European înainte de angajare, chiar şi la companii mari precum cele din Orientul Mijlociu (unde nu e încă obligatoriu) pentru a le fi ulterior recunoscute experienţa, pregătirea, orele de zbor şi vechimea. În lipsa acestui atestat, celor care doresc sa îşi continuie cariera într-o ţară din UE după expirarea contractelor de munca din Orientul Mijlociu nu li se ia în calcul experienţa, orele de zbor, trainingurile din acea perioada în care au lucrat la respectivele companii.

Dar care este compania aeriană care a angajat cei mai mulţi absolvenţi de la UniversiFly?

Blue Air, dar şi Wizz Air, Ryanair. Însă veţi întâlni absolvenţi Universifly la diferite companii de aviaţie din întreaga lume. 700 din totalul de 1.000 de absolvenţi Universifly lucrează în aviaţie pe toate meridianele lumii.

Există o perioadă de probă sau sunt, cel mai adesea, angajaţi direct?

De obicei, angajarea este cu perioadă de probă, însă au fost cazuri excepţionale când nu s-a continuat contractul de muncă după expirarea perioadei de probă, din motiv de neadaptare.

Ştiu că îmbinaţi utilul cu plăcutul. De ce activităţi recreative pot avea parte cursanţii care vin la Cluj?

Le oferim cursanţilor si activităţi de recreere şi anume un tur al oraşului Cluj Napoca cu ghid, vizita la Salina Turda cât şi acces la simulatorul de pilotaj.

Ce taxă este percepută şi cât durează cursurile?

Taxa de curs este de 1.500 euro, fiind cea mai mică din ţările membre UE, în condiţiile în care se predă aceeaşi materie ca în şcolile din Germania, Spania, Franţa etc, unde taxa de curs se situează în intervalul 3.000 -5.000 euro. Există posibilitatea de plată în trei rate egale, cu diferite discounturi în funcţie de modalitatea de plată, respectiv 1.350 euro, dacă plata se face integral la începerea cursului. Dacă aplicanţii recomandă acest curs şi unui prieten, care va deveni cursant, se mai acordă o reducere de 10%, pentru ambii cursanţi, respectiv taxa este de 1.200 euro/persoană.

Se pot face cursuri în paralel cu un alt job sau e ceva intensiv?

Cursul este intensiv, durează patru săptămâni, 8 ore/zi, şi e aproape imposibil să faci faţă unui alt job pe perioada cursului.

image

La  Universifly avem cunoştinţele şi, cel mai important, expertiza necesară pentru a te ajuta să obţii ceea ce unii numesc "norocul" de care ai nevoie la interviurile de angajare ale companiilor de aviaţie! Acest "noroc" înseamnă o foarte bună pregătire şi deţinerea atestatului European de membru al echipajului de cabină recunoscut de  către toate companiile de aviaţie din lume.

Inscrie-te acum la cursul de însoţitori de bord care se va desfăşura în perioada  30.10.2018- 23.11.2018 (locuri limitate)

Universifly îţi dă aripi să zbori!

Acest material este un advertorial



Recente pe Ok! Magazine

books gifts 524166 png
Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg