Carlos Slim, cel mai bogat om din Mexic, vrea 80 de milioane pe casa din New York

25 ianuarie, 2023
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg

Al optulea cel mai bogat om al lumii încearcă pentru a două oară să-şi vândă luxoasa proprietate din Statele Unite.

Carlos Slim Helú, cel mai bogat om din Mexic, își scoate la vânzare spectaculoasa vilă din New York pentru 80 de milioane de dolari. Proprietatea este un conac în stil palazzo, situat într-o locație excelentă, la numărul 1009 de pe Fifth Avenue, chiar vizavi de Metropolitan Museum of Art.

Interesant este că aceasta este a doua oară când mogulul încearcă să vândă proprietatea, deoarece, din cauza costului ridicat al acesteia, nu îi este atât de ușor să găsească un cumpărător.

O casă pentru cei cu buzunare largi

Grandioasa vilă a lui Carlos Slim este situată la intersecția dintre Fifth Avenue și 82nd Street. Această clădire magnifică a fost construită în 1899-1901 și proiectată de firma Welch, Smith & Provot, în stilul unui palazzo renascentist italian.

Reședința este situată într-unul dintre cele mai căutate cartiere din oraș și este una dintre ultimele rămășițe ale vilelor luxoase de pe Fifth Avenue, cu vedere spre Central Park, care fac parte din proprietățile unor persoane fizice și nu ale unui conglomerat sau ale unei organizații.

Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751314590 jpg

Reședința este atât de impunătoare, încât a fost desemnată monument istoric al orașului New York. Acesta are 27 de metri de-a lungul Fifth Avenue și 100 de metri de front pe 82nd Street.

Clădirea are elemente arhitecturale cu accente italienești, are peste 20.000 de metri pătrați și dispune de opt dormitoare și 10 băi, toate cu finisaje de lux. Interiorul poate fi folosit ca spaţiu de locuit sau poate fi transformat într-o galerie, magazin, muzeu sau fundație, având în vedere locația sa privilegiată vizavi de Muzeul Metropolitan de Artă.

Când a cumpărat reședința, Slim era considerat cel mai bogat om din lume. Între 2010 și 2013, el a deținut această funcție. Dar, pe măsură ce anii au trecut și bursa a mers mai departe, inginerul a trecut la alte funcții, dar a rămas în continuare în top 10 miliardari.

Din ce a făcut avere Carlos Slim?

Inginerul și omul de afaceri mexican Carlos Slim Helú este considerat cel mai bogat om din Mexic. În vârstă de 82 de ani, acesta are o avere estimată la 92,8 miliarde de dolari, potrivit clasamentului "Forbes" al miliardarilor. La nivel mondial, Slim ocupă locul opt în topul celor mai bogați oameni din lume, cu doar un loc sub Bill Gates.

Carlos Slim Helú și familia sa controlează América Móvil, cea mai mare companie de telecomunicații mobile din America Latină. Potrivit "Forbes", el mai deține acțiuni la companii mexicane din domeniul construcțiilor, bunurilor de consum, mineritului și imobiliar și 17% din The New York Times. Slim și familia sa dețin o participație de 79% în Grupo Carso, unul dintre cele mai mari conglomerate din America Latină, ceea ce reprezintă peste 8% din averea sa.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg