Câţi bani încasează artiştii pe un concert?

13 octombrie, 2016
Delia si Horia Brenciu jpeg

Loredana, Horia Brenciu, Ştefan Bănică, Smiley, Delia, Antonia sau Andreea Bălan  sunt printre cei mai doriţi artişti de la noi. Uite cât trebuie să scoată din buzunar organizatorul unui concert pentru a-i avea pe scenă.

image

De fiecare dată când urcă pe scenă, reuşesc să facă un show pe care cei care îl urmăresc îl vor uita cu greu. Dar, pentru ca ei să ajungă pe scenă, organizatorul evenimentului trebuie să scoată din buzunar o sumă consistentă.

Pe primul loc se situează doi dintre artiştii de top ai României: Horia Brenciu şi Loredana, suma pe care o cer cei doi cântăreţi fiind de minimum 12.500 de euro.

Cu doar 500 de euro mai puţin încasează, pentru un eveniment, Smiley, iar Ştefan Bănică cere 10.000 de euro pentru fiecare prestaţie live .

Şi fetele fac bani buni. De exemplu, Andreea Bălan, devenită de curând mămică, vrea 2.200 de euro pentru prestaţia ei, iar Antonia, însărcinată cu cel de-al treilea copil al ei, cere, pentru show-ul pe care îl face pe scenă, 5.000 de euro, cu 500 mai mult decât tariful iubitului ei, Alex Velea.

O abonată a primului loc în topurile muzicale, Delia, are un tarif pe măsură, minimul cerut fiind de 9.000 de euro, în timp ce Andra nu cântă pentru mai puţin de 6.000 de euro.

Nici trupele rock, cele consacrate, nu se pot plânge că nu câştigă bani buni din muzică. Astfel, Voltaj şi Vama încasează 8.000 de euro, Cargo, Vunk şi Direcţia 5, câte 6.000, iar Holograf trec de 10.000 de euro pentru prestaţie.

Evident, la toate aceste sume se adaugă şiu cheltuielile organizatorilor cu transportul, cazarea şi diurnele pentru fiecare membru al staff-ului, de multe ori acestea ajungând să depăşească 25% din onorariul perceput de fiecare artist în parte.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg