Ce ar trebui să ştii despre epilarea definitivă

Citeste tot despre:

, , , ,

Jessica Alba nouvelle égérie de la marque Braun pour sa nouvelle campagne Silk-epil 9 American actress Jessica Alba is the face of Braun's latest campaign for the Silk-epil 9. The 33 year old mother of two, bares her long legs and toned body for the revealing images.
Epilarea definitivă a părului promite şi o piele catifelată

Scapă de chinul epilării repetate cu aceste metode moderne, care folosesc lumina terapeutică în lupta cu părul nedorit! Pielea fină şi netedă va deveni cartea ta de vizită, vară de vară.

Epilarea prin IPL

Acest tip de epilare definitivă se face cu ajutorul unui aparat care emite lumină intens pulsată, care acționează asupra foliculilor piloși, distrugând firul de păr, în mod progresiv, după mai multe ședințe (cel puțin 6).

Cum funcționează? Lumina pulsată țintește firul de păr, distrugând prin încălzire rădăcina acestuia, procesul fiind mai eficient cu cât părul este mai închis la culoare. Ședințele de epilare se repetă la un interval de câteva săptămâni, iar perioada tratamentului poate ajunge până la un an. La final, până la 90 % din părul nedorit este distrus definitiv.

Durata unei ședințe de epilare depinde de mărimea zonei tratate: 5-10 minute pentru firele de păr de pe față și de pe axilă și până la 1 – 2 ore pentru zonele mai mari, precum picioarele, mâinile sau spatele.

Epilarea cu IPL poate fi dureroasă, în funcție de zone, fiind posibil să simțiți o senzație de căldură sau o ciupitură atunci când acționează aparatul.

Epilarea prin SPL

Metoda Square Pulse Light este cea mai avansată din domeniul luminii pulsate, fiind vorba despre acţiunea a 5 impulsuri de energie consecutive şi constante, de aceeaşi intensitate. Acest lucru înseamnă că lumina pe­netrează mai bine pielea şi este mai puţin probabil ca zona tratată să se supraîncălzească, evitând riscul arsurilor.

Ce aduce SPL în plus faţă de IPL? În primul rând o mai mare eficienţă în îndepărtarea părului, fiind, în plus, şi o metodă mai puţin dureroasă şi mai puţin traumatică pentru piele. Pentru ca tratamentul să aibă rezul­tate cât mai bune, nu este permisă expunerea la soare sau la raze UV, iar numărul minim de şedinţe necesare este tot de şase, ca în cazul IPL. Neajunsul acestei tehnici este că nu pot beneficia de ea cei cu firul de păr blond sau roşcat şi nici persoanele de culoare.

Epilarea cu laserul

Este o tehnică recomandată în special persoanelor cu un contrast mai mare între culoarea pielii şi cea a părului şi celor care au firul de păr mai gros. De fapt, toate zonele de pe corp în care pilozitatea este mai densă răspund mai bine la epilarea cu laser decât la cele prin IPL sau SPL.

Mai mult, tehnica de epilare cu laserul este mai precisă, lumina acestuia ţintind exclusiv asupra firelor închise la culoare, fără să afecteze pielea din zona vizată. Viteza acestei metode este şi ea un avantaj. Fiecare pulsaţie de lumină laser durează o fracţiune de secundă şi poate trata mai multe fire de păr în acelaşi timp. Într-o şedinţă, zonele mici, precum buza superioară, pot fi tratate chiar în mai puţin de un minut, iar cele mai mari, precum pi­cioarele, în circa o oră. Ca în cazul celorlalte proceduri, este nevoie de circa şase şedinţe pentru eliminarea definitivă a părului nedorit.

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 28: Kim Kardashian arrives at the 'Costes' restaurant on September 28, 2014 in Paris, France.  (Photo by Marc Piasecki/GC Images)
Kim Kardashian

Cine apelează la epilarea definitivă?

O vedetă obsedată de aceste metode de epilare cu lumină terapeutică este Kim Kardashian, bruneta acuzând o pilozitate excesivă pe care o pune pe baza originii ei armenești. Așadar, Kim apelează la această tehnică pentru a-și epila mâinile, picioarele, linia bikinilor și axilele.

DANCING WITH THE STARS - KARINA SMIRNOFF - The stars grace the ballroom floor for the first time on live national television with their professional partners during the two-hour season premiere of "Dancing with the Stars," which airs MONDAY, MARCH 21 (8:00-10:01 p.m., ET) on the ABC Television Network. (Photo by Craig Sjodin/ABC via Getty Images)"n
KARINA SMIRNOFF

La rândul ei, coregrafa Karina Smirnoff a declarat că apelează la epilarea cu ajutorul laserului și că o folosește pentru a scăpa de firele de păr de pe buza superioară, picioare și zona bikinilor.

NEW YORK, NY - OCTOBER 02: Actress Tiffani Thiessen lights the Empire State building 'Jumpstart Red' to celebrate Jumpstart's Read For The Record Campaign on October 2, 2013 in New York City. (Photo by Slaven Vlasic/Getty Images)
Tiffani Thiessen

Tiffani Thiessen, cunoscută din serialul „Beverly Hills 90210“, nu doar că folosește epilarea cu laser, dar a devenit și purtătorul de cuvânt al unui aparat care se poate folosi acasă, în siguranță.

foto: hepta, guliver/getty images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA