Ce căști de schi te protejează cel mai bine?

5 decembrie, 2022
ce ca ti de ski te protejeaza cel mai bine jpg

Dacă îți plac sporturile de iarnă și adrenalina trăită pe pârtia de schi, atunci știi că siguranța este primordială pentru o experiență cu adevărat plăcută. Casca de schi este poate cel mai important accesoriu al unui schior.

Alegerea unei căști de schi de bună calitate poate face diferența dintre un accident minor și unul serios sau chiar între viață și moarte.

Atunci când îți alegi o cască de schi, e nevoie să fii atent la câteva aspecte precum mărimea potrivită, existența vizierei și normele de protecție, dacă vrei să te simți confortabil și cât se poate de protejat. Urmărește recomandările noastre ca să afli cum să alegi cele mai bune căști de schi și la ce caracteristici și funcționalități să fii atent.

E IMPORTANT SĂ ALEGI MĂRIMEA POTRIVITĂ PENTRU CASCA DE SCHI

Ca să te simți comod cu casca de schi, dar să fii sigur că rămâne fixată, e important să alegi mărimea potrivită. Pentru asta, ai nevoie să afli circumferința capului. Măsurarea se face chiar deasupra urechilor cu un centimetru moale sau un șnur. Mărimile încep, de obicei, de la 48 de cm pentru mărimea S și până la 62 de cm pentru XL, dar încadrarea reală a mărimilor diferă mult de la un brand la altul.

Casca de schi trebuie să se simtă fixă pe cap, dar în același timp confortabilă. Asigură-te că nu te jenează la nivelul urechilor și al maxilarului, dar nici că se mișcă atunci când îți miști capul sau corpul brusc. Poți proba mai multe tipuri de căști de la branduri diferite, ca să poți face o comparație și să o alegi pe cea mai confortabilă. 

CASCĂ DE SCHI CU VIZIERĂ SAU FĂRĂ?

O cască de schi cu vizieră este o alegere fiabilă, care înlocuiește ochelarii de schi. Viziera căștii de schi are rolul de a te proteja de razele soarelui și ninsoarea care te poate lovi în timpul alunecării. Dacă porți ochelari de vedere, poate fi o alege mai confortabilă pentru tine.

Îți poate oferi o viziune periferică mai bună, în absența ramelor de ochelari clasici de schi și poate fi și o soluție mai convenabilă din punct de vedere financiar, pentru că vei investi doar într-un singur echipament în loc de două.

Pe de altă parte, o cască fără vizieră îți oferă flexibilitatea de a alege ochelarii de schi în funcție de vreme și preferințe. Ai la alegere mai multe opțiuni de lentile și culoare, și la fel ca pentru cască, e important să-i reglezi cât mai bine pentru a se adapta perfect circumferinței capului. Dacă alegi o cască de schi fără vizieră, asigură-te că optezi pentru o pereche de ochelari de schi în locul celor de soare, pentru a rămâne protejat și în fața ninsorii.

Ca să fii sigur că ochelarii și casca se vor potrivi perfect, cel mai bine este să-i probezi împreună. Asigură-te că spațiul dintre cască și ochelari este cât mai mic, că nu există puncte de presiune, iar ochelarii sunt lipiți perfect de față.

CE NORME DE PROTECȚIE TREBUIE SĂ RESPECTE O CASCĂ DE SCHI

Când alegi o cască de schi, ia în calcul faptul că trebuie să respecte norma NF (sau CE) EN 1077, specifică tuturor căștilor de schi și snowboard. În această clasă există două norme: EN 1077 B - cea mai răspândită normă ce constă în pad-uri flexibile la nivelul urechilor, și EN 1077 A - cu pad-uri rigide și o zonă de acoperire mai mare la nivelul frunții și a urechilor.

Dacă vrei un grad suplimentar de protecție, atunci optează pentru căștile de schi care integrează tehnologia MIPS. Această tehnologie funcționează precum lichidul care protejează creierul și permite absorbția șocurilor datorită unui sistem de fixare care face ca dublura din spumă să se întoarcă, dar craniul nu. Oferă o protecție mai bună în special în cazul impacturilor oblice.

Gândește-te cât de incomod ar fi să schiezi pe o ninsoare abundentă iar privirea să-ți fie aproape complet blocată. Pe lângă protecția împotriva accidentelor, casca de schi îți oferă mai mult confort și vizibilitate împotriva soarelui puternic, a vântului sau a ninsorii.

Când vine vorba de siguranță, nu e loc de compromisuri. Alege o cască de schi comodă, care să ți se potrivească perfect și care să respecte normele obligatorii de siguranță.Recente pe Ok! Magazine

croissants 4077817 1920 jpg
Sursa de imagine Valentin Valkov Shutterstock com jpg
Phytoviron 1 jpg
Mireasa 17 jpg
Soția lui Flick1 jpg
Serban Huidu la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) JPG
madonna Foto  Getty Images Hello! webp
Carlos Slim Helu isi vinde proprietatea din New York   profimedia 0751129206 jpg
5 monica lewinsky 2 jpg jpeg
FotoJetDelia și Raluka jpg
avanpremiera romina (13) jpeg
Jennifer Garner, Getty (4) jpg
Georgina Rodriguez la Joy Awards in Riad, Arabia Saudita   Instagram (2) jpg
cub carmen brumă png
Sursa de imagine Dmitri Gromov Shutterstock com jpg
Ai răcit și vrei să    PNG
Jennifer Lopez la premiera filmului Shotgun Wedding, Profimedia (4) jpg
Colaj Diana Kim Kardashian jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}