”Tabla magnetică: ce e ok și ce nu e ok să faci atunci când o utilizezi?

13 mai, 2022
tabla1 jpg

Există o mulțime de instrumente pe care le poți utiliza pentru a-ți simplifica activitățile de zi cu zi, dacă lucrezi într-un birou sau ți-ai amenajat propriul spațiu de lucru chiar la tine acasă.  Puține elemente au, însă, eficiența pe care ți-o oferă o tablă magnetică.

Acest instrument este unul extrem de popular nu doar în rândul persoanelor care vor să își ușureze munca, ci a fost adoptat și în școli, iar companiile îl utilizează în sălile de ședințe.

Deși este foarte utilă și oferă o mulțime de întrebuințări, tabla necesită și o atenție sporită atunci când vine vorba despre utilizarea și întreținerea ei. Nu toate acțiunile sunt permise pe un astfel de element și trebuie să ai foarte mare grijă cu privire la cum îl tratezi, pentru a te putea bucura de el pe termen lung. Iată ce este, mai exact, o astfel de tablă și cum trebuie să o utilizezi pentru a o proteja.

Tabla magnetica: ce este și cum se utilizează?

O tablă de acest fel este fabricată într-un mod foarte specific. Fac parte din structura ei, de regulă, trei straturi de material feromagnetic. Acestea sunt acoperite cu o vopsea specială și sunt îmbinate și cu straturi multiple de carton. Suprafața este una care este compatibilă cu elementele magnetice, pe care le poate susține fără probleme.

Spre deosebire de tablele de scris clasice, care se utilizau în cadrul instituțiilor de învățământ, o tablă magnetică este mult mai versatilă și practică. Ea se poate utiliza și în alte contexte, precum sălile de ședință sau birourile din cadrul companiilor. O astfel de tablă se curăță foarte ușor și nu generează mizerie sau praf, așa cum era cazul celor pe care se scria cu cretă.

tabla3 jpg

Pentru a putea scrie pe o astfel de tablă, este necesar să utilizezi markere speciale. Există modele variate, de diferite culori și grosimi. Elementele inscripționate pe tablă cu ajutorul markerelor speciale se curăță cu un burete. Așadar, este foarte bine să utilizezi tabla magnetică în combinație cu markere și bureți concepuți special pentru acest tip de suprafețe.

De asemenea, poți utiliza și spray special de curățare, acesta fiind necesar îndeosebi în cazul tablelor lăcuite. Pe lângă scrierea cu markerul, tablele suportă și lipirea de post it-uri sau magneți, fără probleme, acestea fiind elemente foarte utile în cadrul ședințelor desfășurate de către companii.

Din categoria recomandărilor de “așa nu“, atunci când vine vorba de table magnetice, se încadrează mai multe indicații foarte importante. Acestea pot fi găsite pe instrucțiunile de utilizarea ale modelului pe care îl utilizezi însă, în general, trebuie să ții cont de câteva principii. În primul rând, este necesar să scrii pe ea doar cu markerele speciale.

Utilizarea markerelor permanente riscă să compromită complet tabla, deoarece aceasta nu va mai putea fi ștearsă deloc sau se va șterge doar cu foarte mari eforturi și soluții speciale. De asemenea, pentru curățarea tablei, se recomandă utilizarea de bureți și spray-uri recomandate, pentru ca suprafața să nu fie afectată. În plus, evită cu orice preț să zgârii sau să lovești tabla în timpul utilizării și depoziteaz-o doar în spații răcoroase, ferite de acțiunea directă a razelor solare.

Accesează un magazin de specialitate și cumpără o tabla magnetica de calitate, pe care să te poți baza în fiecare zi. Investește în calitate și bucură-te de productivitate crescută



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg