Ce greşeli trebuie să evitaţi pentru o baie de revistă
O baie bine realizată reprezintă o combinaţie armonioasă între frumuseţe, confort şi funcţionalitate. Nimeni nu îşi doreşte să facă baie, să se machieze, să se bărbierească sau să se spele pe dinţi într-o încăpere întunecată, incomodă şi rece.
Aşadar, pentru o amenajare baie reuşită trebuie să aveţi grijă să nu comiteţi anumite greşeli care ar putea distruge întreg proiectul de reamenajare.
O baie nu trebuie să fie doar practică, ci este necesar să conţină şi elemente de decor, la fel cum nu trebuie să fim atenţi doar la frumuseţe, ci şi la utilitate. În materialul următor vom încerca să găsim acel echilibru care să vă ajute să creaţi un spaţiu atractiv şi ordonat şi să subliniem greşelile pe care trebuie să evitaţi.
Înainte să începeţi, sfatul nostru este să vă organizaţi temeinic. Acordaţi-vă timp, gândiţi în detaliu fiecare aspect şi scrieţi ceea ce v-ar plăcea să includă. Apoi, faceţi o listă cu priorităţi şi măsuraţi totul astfel încât să nu vă treziţi cu surprize, cum ar fi o chiuvetă prea mare.
Oglindă prea mică
Sunt multe aspecte de punctat atunci când discutăm despre alegerea oglinzii pentru baie. Pe lângă funcţia sa indiscutabilă, principalul avantaj al acesteia este că poate face baia să pară mai mare. De asemenea, forma şi dimensiunea o pot face foarte uşor vedeta încăperii. Astfel, în mod categoric, aceasta nu trebuie să lipsească din baie şi trebuie să fie cât mai mare, păstrând un echilibru între proporţii. O regulă bună pentru a alege obiectul potrivit ţine de înălţimea mobilierului: dacă blatul împreună cu bateria ajung la un metru, atunci şi oglinda trebuie să aibă lungimea aproximativ la fel. De asemenea, fiţi foarte atenţi când o montaţi şi încercaţi să poziţionaţi latura inferioară cu minimum 15 centimetri mai sus decât lavoarul, pentru a împiedica deteriorarea acesteia din cauza umezelii.
Lumina prea puţină
Dacă pentru un dormitor confortabil şi primitor apelăm la mai puţină lumină, în cazul băii este exact opusul. Indiferent de dimensiunea băii, iluminatul potrivit va face ca spaţiul să pară mai mare şi mai atractiv. O încăpere întunecată nu va fi niciodată frumoasă, indiferent de restul decorului. Chiar dacă vă bucuraţi de o fereastră mare şi astfel aveţi suficientă lumină naturală, ar fi bine să nu vă bazaţi pe ea şi să instalaţi cât mai multe spoturi. Vor fi zile ploioase, cu ninsoare şi noroase, aşadar intensitatea va diferi în funcţie de anotimp. Potrivit specialiştilor în design interior, o lampă este bine poziţionată deasupra oglinzii dacă se află la aproximativ 1.80 metri distanţă de sol. O altă modalitate extrem de folosită este aceea de a încadra două lumini pe lateralele oglinzii. În funcţie de suprafaţa camerei, puteţi apela la lumini şi în zona de duş.
Mobilier prea mare
Cu siguranţă vă doriţi chiuvete duble şi poate chiar şi un bideu, dar trebuie să fiţi atenţi la proporţii şi să calculaţi foarte bine spaţiul de care dispuneţi. Cu cât veţi ocupa mai mult din suprafaţa băii, cu atât există riscul să ajungeţi la o încăpere impracticabilă şi îngustă. În plus, dacă nu aveţi o cameră de dimensiuni mari şi vă gândiţi să achiziţionaţi acea cadă retro cu picior în detrimentul unei cabine de duş, realist vorbind, de câte ori credeţi că veţi avea timp să vă bucuraţi de ea? Sfatul nostru este să alegeţi întotdeauna spaţiul.
O ultimă îndrumare este aceea de a avea grijă să instalaţi suficiente dulapuri pentru a depozita tot ceea ce vă este necesar în baie. De asemenea, puteţi opta pentru rafturi suspendate în cazul în care locul este îngust.
Sursă foto: Shutterstock
Acest articol conţine elemente publicitare.