Ce mănâncă Brigitte Macron pentru a-și păstra silueta? Secretele dezvăluite chiar de bucătarul ei!

Prima Doamnă a Franței este admirată și invidiată, deopotrivă, de toate femeile din lume. În primul rând, grație statutului său, și apoi pentru silueta fără cusur pe care o afișează la cei 64 de ani. Toți s-au întrebat cum reușește soția președintelui francez să fie atât de fit și de slabă la o vârstă atât de înaintată. Ei bine, secretele ei au fost dezvăluite chiar de către bucătarul de la Palatul Elysse, care se ocupă îndeaproape de alimentația soților Macron.

El le gătește soților Macron

Guillaume Gomez, în vârstă de 39 de ani, este bucătarul de la Palatul Elysee, care se ocupă zi de zi de mesele Președintelui Emmanuel Macron și-ale soției sale, Brigitte. El a dezvăluit recent presei internaționale că Prima Doamnă a Franței are un regim strict, bine ales, care s-o ajute să-și păstreze silueta fit.

Are un regim special

El a povestit că Brigitte mănâncă zece fructe și legume pe zi pentru a se păstra tânără și în formă. Asta în timp ce soțul său, Emmanuel Macron, preferă oricând cordon bleu-ul în locul acelor mese pline de fructe și legume. Lista preparatelor preferate de Brigitte cuprinde rețete precum ”blanquette de vițel”, care cuprinde cel puțin 5 legume, sau salate de fructe și de legume. ”Doamna Macron vrea să consume cel puțin 10 fructe și legume pe zi. Așa că uneori îi fac o salată de fructe sau de legume negătite. Chiar și un blanquette de vițel conține până la cinci legume diferite. Încercăm să ne adaptăm gusturilor prezidențiale”, a povestit Guillame.

Blanquette de vițel

Guillame a mărturisit că a gătit până acum pentru patru președinți ai Franței și că toate preparatele gătite de el pentru aceștia au fost din bucătăria franceză, așa că nici cele pentru soții Macron nu fac excepție. ”Servim produse din gastronomia franceză pe cât de mult putem. Normal, cafeaua nu e franceză, dar peștele, carnea, fructele sau legumele vin fie din Franța, fie din teritoriile vecine. (…) Luăm cu precădere fructele și legumele produse la mai puțin de 100 de km de Paris. La fel procedăm și cu oregano sau rozmarin, pe care le cultivăm chiar în grădinile palatului.”, a povestit bucătarul familiei prezidențiale franceze.

Se cultivă mirodenii în grădinile Palatului Elysee

foto: arhivă

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA