Ce mănâncă dictatorii? Meniu cu 7 feluri pentru Vladimir Putin şi Xi Jinping

21 martie, 2023

Liderul de la Kremlin şi-a primit regeşte aliatul, oferindu-i o cină bogată, cum numai la palate se mai serveşte.

Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg

Întâlnirea dintre cei doi grei ai politicii de forţă ai lumii nu putea avea loc decât cu covorul roşu întins, cu toate onorurile şi cu o cină ca la casele regale. "Ţarul" de la Kremlin şi "Împăratul Roşu" s-au revăzut cu mare pompă la Moscova, stafful rus pregătindu-se cu ce e mai bun pentru primirea marelui aliat al lui Vladimir Putin.

Şi, cum prima parte a discuţiilor s-a întins pe nu mai puţin de cinci ore, celor doi preşedinţi li s-a pregătit o cină cu șapte feluri de mâncare: un antreu rece, un aperitiv cald, o supă, trei feluri principale şi un desert. Un meniu 100% rusesc, cu cele mai rafinate şi proaspete ingrediente.

O fotografie cu meniul - care cuprinde șapte feluri de mâncare - a fost publicată de jurnalistul Oliver Carroll de la "The Economist".

meniul cinei oferite de Vladimir Putin lui Xi Jinping jpg

Alături de platourile cu fructe de mare şi de generoasele vase umplute cu icre negre (de sturion, morun şi nisetru) şi icre roşii (de păstrăv şi somon), cei doi dictatori s-au delectat cu un preparat sărat, clătite cu prepeliță și ciuperci, urmat de o supă de sturion - preferata lui Vladimir Putin.

Ca fel principal, cei doi au fost serviţi cu carne de căprioară cu sos de cireșe și somon alb siberian, pescuit din fluviul Peciora, cu garnitură de legume. Cina s-a încheiat cu sorbet de rodii şi vestitul tort Pavlova, cu bezea, frişcă şi fructe de pădure, o reţetă creată în Australia în onoarea balerinei Pavlova, care a rămas un desert emblematic pentru Rusia.

Felurile de mâncare au fost însoţite de două vinuri, produse în 2020 într-o podgorie de la malul Mării Negre, pe care Xi Jinping şi Vladimir Putin le-au savurat pe îndelete. Nu a lipsit nici ceaiul negru rusesc, pregătit tradiţional la samovar - un obicei care apropie Rusia de China, recunoscută pentru ritualul special al pregătirii ceaiului.

Îngheţata, preferata lui Xi Jinping

După discuţiile de azi, pe cei doi dictatori îi aşteaptă un prânz la fel de elaborat, care se va încheia cu un desert mult aşteptat de liderul chinez, anume îngheţata rusească, despre care spunea anterior că este preferata sa.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Taxonomia UE   ce este și cum influențează afacerile jpg
CandA jpg
par sanatos si ingrijit jpg
SAGA Rave Plane KV png
shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg