Ce rol neaşteptat joacă actriţa Emilia Popescu în filmul Cenuşăreasa?

19 martie, 2015
cate blanchett cenusareasa jpeg

Actriţa română şi-a împrumutat vocea faimoasă unui personaj interesant din basmul clasic, adaptat în noua producţie Disney “Cenuşăreasa”, dublat în limba română.

Actriţa română şi-a împrumutat vocea faimoasă unui personaj interesant din basmul clasic, adaptat în noua producţie Disney “Cenuşăreasa”, dublat în limba română. Varianta dublată aduce şarm, unicitate şi pe una dintre cele mai iubite prezenţe ale televiziunii şi teatrului românesc, Emilia Popescu, care îşi împrumută vocea Mamei Vitrege în noul film.

Fosta jurată a emisiunii “Dansez pentru tine” de la Pro TV aduce la viaţă prin intermediul timbrului său inconfundabil una dintre personajele care au fascinat generaţii de copii şi adulţi, Mama Vitregă. Mama Vitregă/ Lady Tremaine, interpretată de Cate Blanchett în original, este o reinterpretate modernă a femeii haine care o obligă pe fiica ei vitregă, Ella, să fie slujnică în propria ei casă fără a avea resentimente, geloasă fiind pe frumuseţea sa. Clasica poveste, însă, prinde un contur diferit în film.

Vedeta de televiziune nu se află la prima colaborare de acest gen, Emilia Popescu dezvăluindu-şi personalitatea prin cântece în filmele cu Winnie - ''Marea Aventură a Porcuşorului'' sau ,,Un An Nou Fericit cu Pluş'', unde în original cea care înterpretează melodiile este Carly Simion.

Emilia Popescu este o cunoscută actriţă română, a jucat în filme precum ''Moromeţii" (1987), ''În fiecare zi mi-e dor de tine'' (1988) sau ''Divorţ... din dragoste'' (1991) . A debutat în 1985, încă din timpul facultăţii, în rolul Ilincăi din filmul "Moromeţii", regizat de Stere Gulea. A avut un rol memorabil, alături de inegalabilul Florin Piersic, în piesa "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan.

Emilia a fost membră a juriului în cadrul concursului ''Dansez pentru tine'', din 2006 până în 2013, punctând impresia artistică a fiecărei perechi.

image

Despre filmul Cenuşăreasa”

Regizat de actorul nominalizat la

Kenneth Branagh („Thor,” „Hamlet”) şi cu o distribuţie printre care se numără Cate Blanchett (deţinătoare a două

), Lily James („Downton Abbey”), Richard Madden („Game of Thrones”) şi actriţa Helena Bonham Carter, de asemenea nominalizază la Oscar,

„Cenuşăreasa” este produs de Simon Kinberg („X-Men: Days of Future Past,” „Elysium”), Allison Shearmur („The Hunger Games: Mockingjay, Part 1”) şi David Barron („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1”), cu Tim Lewis („Edge of Tomorrow”) ca producător executiv. Scenariul este semnat de Chris Weitz („About a Boy,” „The Golden Compass”).

image