Ce urmează pentru Simona Halep după problemele medicale de la Washington

9 august, 2022
Imagine featured okmagazine JPG

Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în optimile de finală de la Washington în timpul meciului cu Anna Kalinskaya. Sportiva noastră a fost afectată de căldură și a acuzat o stare de amețeală, primind de două ori îngrijiri în timpul partidei.

Fosta lideră mondială se simte însă mai bine, și-a reluat antrenamentele și acum este gata să revină pe teren. Din această săptămână, Simona va concura în turneul de la Toronto, o competiție de top ce face parte din categoria WTA 1000. Este unul dintre turneele la care Simona a avut cele mai bune rezultate în carieră, drept dovadă că l-a câștigat de două ori, la edițiile din 2016 și 2018. De asemenea, mai are o finală pierdută în 2015, dar și o prezență în semifinale în 2017. La ultima participare, în 2021, Simona a părăsit turneul în turul 2, însă era o perioadă în care ea se confrunta cu probleme medicale.

După parcursul de la Openul Canadei, jucătoarea din Constanța nu va face o pauză de durată întrucât de pe 15 august va participa în turneul de la Cincinnati, ce face parte tot din categoria WTA 1000. Și la această competiție rezultatele Simonei au fost în general bune. De trei ori a ajuns în finală, în 2015, 2017 și 2018, dar de fiecare dată a pierdut. Jucătoarea noastră mai are o semifinală la ediția din 2017, în timp ce în 2021 a părăsit competiția tot în turul 2.

US Open, obiectivul major din finalul acestui sezon

Apoi, Simona va concura de pe 29 august la ultimul turneu de Grand Slam din acest an, US Open. Este practic ultimul obiectiv major pe care constănțeanca îl are în 2022 și la care este una dintre favoritele la pariuri sportive la câștigarea competiției. Specialiștii îi acordă șansa a treia pentru primul titlu de la Flushing Meadows din carieră, având cota 12.00, la egalitate cu Ons Jabeur și Cori Gauff. Prima șansă a primit-o lidera clasamentului mondial, Iga Swiatek, care are cota 3.25, Naomi Osaka, dublă campioană la US Open, are cota 8.50, iar Elena Rybakina și Aryna Sabalenka au cota 15.00. Amanda Anisimova este a opta favorită cu cota 19.00.

La ediția din 2021, Simona a părăsit US Open încă din faza optimilor de finală, fiind învinsă de Elina Svitolina. A fost un turneu pe care Simona l-a considerat însă bun, deoarece reușise să lege trei victorii la rând, într-un moment în care revenea după probleme medicale și nu avea un ritm de joc prea bun.

În rest, cel mai bun rezultat al Simonei la US Open a fost semifinala disputată la ediția din 2015, pierdută în fața italiencei Flavia Pennetta, jucătoare care ulterior a câștigat și turneul. Ea mai are un sfert de finală la ediția din 2016, iar de atunci rezultatele au fost în scădere: eliminări în turul 1 în 2017 și 2018 și în turul 2 în 2019. Per total, Simona are un procentaj de 65% al victoriilor, având 20 de succese și 11 înfrângeri.

Simona Halep, de patru luni alături de Patrick Mouratoglou

Simona Halep a împlinit recent patru luni alături de Patrick Mouratoglou. Francezul a debutat în echipa jucătoarei noastre la începutul lunii aprilie, după ce s-a despărțit de americanca Serena Williams, sportivă alături de care a fost în ultimii ani buni și cu care a avut rezultate excelente. În turneul de la Madrid, Simona a ajuns în sferturile de finală, după ce a trecut de jucătoare precum Paula Badosa și Cori Gauff, dar a pierdut în confruntarea cu Ons Jabeur.

FOTO 1 okmagazine   sursa facebook JPG

Apoi au urmat două rezultate dezamăgitoare, eliminări în turul 2 de la Roma și Roland Garros, cu două jucătoare în fața cărora Simona era considerată favorită clară: Danielle Rose-Collins și Qiang Zheng. În special eșecul de la Roland Garros a fost privit ca o mare lovitură, dar sportiva noastră a mărturisit ulterior că a suferit un atac de panică și că din acest motiv a fost afectată. Totuși, acest lucru nu a afectat-o prea tare pe Simona, care s-a antrenat din greu și a revenit mai puternică pe teren.

Drept dovadă, sezonul pe iarbă a fost considerat unul pozitiv, cu rezultate bune. Jucătoarea noastră a ajuns în semifinale la Birmingham, unde a fost învinsă de Beatriz Haddad Maia în trei seturi. Apoi, la Bad Homburg în Germania a ajuns tot în semifinale, dar a abandonat înaintea confruntării cu Bianca Andreescu. Iar la Wimbledon jucătoarea noastră a arătat un tenis foarte bun, ajungând în semifinale fără să piardă vreun set. Totuși, ea a fost învinsă de Elena Rybakina, sportivă care ulterior a câștigat și turneul. Iar la ultimul turneu, cel de la Washington, a fost nevoită să abandoneze din cauza căldurii excesive în optimile de finală.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg