Ce vedete de la noi fentează traficul pe două roți? Ei au renunțat la mașină!

9 august, 2022

Da, te poți deplasa rapid și economic fără să mai folosești mașina. Aceste vedete de la noi s-au orientat către un mijloc de transport elegant și eficient.

thumbnail OK Ghenea Ipate Nicolai jpg

Chiar dacă decongestionarea traficului din București sau din alte orașe mari din țară este un vis frumos, dar greu de atins, exemplul unor staruri care au renunțat la mașină, preferând să se deplaseze pe două roți, poate fi un îndemn și pentru alți români care se încăpățânează să stea mult și bine la volan. 

E vorba despre un scurter, dar nu orice fel de scuter, ci unul care te face să arăți mai bine decât în scaunul de șofer al unui bolid scump: Vespa (viespe în italiană), simbolul absolut al acelei dolce vita italienești.

În 1946, odată cu sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, compania aeronautică Piaggio se află într-o fundătură: războiul se terminase și Italia nu mai avea voie să producă piese pentru avioane. Enrico Piaggio nu s-a lăsat însă descurajat și s-a hotărât să se angajeze în comercializarea unui nou mod de transport: modern, economic, manevrabil și ușor cu două roți.

Era începutul unei lungi povești care avea să revoluționeze nevoia de mobilitate și de libertate. Cum celebrele scutere italiene împlinesc anul acesta 76 de ani de la primul model dezvăluit de Enrico Piaggio, în 1946, te invităm să descoperi ce vedete le conduc prin traficul de la noi.

Ei bine, comunitatea Vespa din țară este în continuă creștere, din aceasta făcând parte și unele dintre vedete autohtone precum Paul Ipate, Nicolai Tand, Mădălina Ghenea și Mihai Petre, care sunt fericiți că au găsit o modalitate utilă și elegantă de a elimina problema traficului tot mai aglomerat. 

Clubul Vespa România și Vespa Club București sunt cele mai mari comunități de fani și deținători al acestui scuter iubit și versatil în România și rulează în luna august o campanie de redescoperire a istoriei Vespa pe paginile lor de social media, numită “Vespa History, în fiecare zi”.

Foto: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg